عربستان|وعده‌های توخالی چشم‌انداز ۲۰۳۰ و خشم جوانان بیکار

عربستان|وعده‌های توخالی چشم‌انداز 2030 و خشم جوانان بیکار

عربستان در عمل به وعده‌های «چشم‌انداز ۲۰۳۰» به ویژه در بومی‌سازی مشاغل و افزایش فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان ناکام مانده و این امر منجر به خشم جوانان بیکار و تهدید به اعتراضات خیابانی شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری خلیج آنلاین در روزهای نخست اعلام «چشم‌انداز 2030» عربستان در 2016 مقامات سعودی وعده ایجاد 6 میلیون فرصت شغلی طی 15 سال اول برای فارغ‌التحصیلان این کشور را داده بودند؛ اما نتایج حاصل شده تا اینجا کاملا مغایر و ناامیدکننده بوده است.

صدای فارغ التحصیلان سعودی در شبکه‌های اجتماعی بالا رفته و خواستار فرصت شغلی بر اساس وعده‌های چشم‌انداز 2030 هستند.

در این شرایط٬ مقامات سعودی همچنان به افزایش وعده‌های خود مبنی بر ایجاد صدها هزار فرصت شغلی ادامه می‌دهند که آخرین آنها صحبت «نظمی النصر» مدیر اجرایی پروژه «نئوم» درباره راه اندازی آکادمی «نئوم» و ایجاد 6 هزار شغل بود.

در ابتدای 2018 مقامات سعودی گزارش دادند که بیش از 8 هزار و 400 فارغ التحصیل در زمینه مهارت‌های دیجیتال آموزش دیده و آماده ورود به بازار کار هستند٬ درحالی که طبق اظهارات رسمی٬ شغلی برای آنها یافت نمی‌شود.

طبق گزارش اداره آمار عربستان٬ هدف چشم‌انداز 2030 بومی‌سازی صنایع به منظور افزایش فرصت شغلی برای سعودی‌ها بوده؛ اما آمار نشان می‌دهد که در سه ماهه دوم سال 2019 بیش از 100 هزار خارجی در این کشور مشغول به کار شدند.

طبق این گزارش٬ سعودی‌ها همچنین بیش از 20 هزار فرصت شغلی را در همین دوره از دست دادند که این موضوع شاخصی بر شکست دوباره چشم‌انداز 2030 است.

گزارش مذکور همچنین اشاره می‌کند که تعداد کل شاغلان در عربستان- سعودی و خارجی در سه ماهه دوم سال 2019 به 12 میلیون و 857 هزار نفر می‌رسد.

بر اساس گزارش اداره آمار عربستان٬ از این تعداد ٬ 9 میلیون و 653 هزار شغل در عربستان متعلق به خارجی‌ها است که این آمار بسیار بالا بوده و یک ضربه جدی به برنامه‌های مقامات عربستان در «سعودی‌سازی مشاغل» به شمار می‌آید.

به دنبال این شرایط٬ فارغ التحصیلان سعودی که فرصت شغلی نمی‌یابند٬ علاوه بر راه‌اندازی کمپین‌های اینترنتی در اعتراض به این وضعیت اعلام کرده‌اند که آماده ریختن به خیابان‌ها و برگزاری اعتراضات در این راستا هستند.

«بدر القبع» یک جوان سعودی در صفحه توییتری خود نوشت که فرصت شغلی در بخش خصوصی بسیار کم بوده و در سایه قیمت‌ها و هزینه‌های بالای زندگی نمی‌تواند زندگی شرافتمندانه و معقولی داشته باشد.

سایر جوانان سعودی در کامنت‌های خود برای بدر تاکید می‌کنند که یافتن یک شغل سطح پایین در عربستان برای آنها تبدیل به یک رویا شده است.

«احمد القیسی» یک جوان سعودی دیگر نوشت: ای مسئولی که یک خارجی را به فرزندان کشور خودت ترجیح می‌دهی٬ آیا فکر می‌کنی که ما باید در اردن یا لبنان دنبال شغل باشیم؟

«خالد الحربی» نیز از جمله دیگر جوانان معترض سعودی به این وضعیت بوده که اعلام کرد پس از بیش از 100 بار درخواست برای یک شغل که هیچ حرکتی از جانب طرف‌های رسمی عربستان مشاهده نکرده٬ برای اعتراض در مقابل وزارت کار دست به اعتصاب خواهد زد.

طبق گزارش خبرگزاری بلومبرگ به نظر می رسد که پروژه‌های بلندپروازانه چشم‌انداز 2030 عربستان٬ قربانی شکست سیاست‌های اقتصادی سعودی خواهد شد و بن سلمان از روند عملیات اجرای این پروژه‌ها راضی نبوده و معتقد است که آنها نیاز به بررسی دارند.

بلومبرگ به نقل از «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان نوشت که چشم‌انداز 2030 هرسال بر اساس داده‌های فعلی مورد بررسی قرار گرفته و بخش از این برنامه‌ها و پروژه‌ها کاهش یافته و بخش اصلاح یا ادغام می‌شود؛ ضمن اینکه گروه‌های مدیریتی آن نیز دائما تغییر می‌کند.

اقتصاد عربستان در خلال سال‌های گذشته با ضربه‌های زیادی روبرو شده که منجر به کاهش همه شاخص‌های آن شده است؛ بارزترین آنها حمله پهپادی جنبش «انصارالله یمن» در سپتامبر 2019 به تاسیسات نفتی آرامکو بود که منجر به تعطیلی چند روزه این تاسیسات شد. این تعطیلی با تحت تأثیر قرار دادن تولید 5 میلیون بشکه نفت در روز، تولید نفت عربستان سعودی را که حدود 5 درصد از نفت جهانی را تأمین می‌کند، تقریباً به نصف رساند و موجب ایجاد بی‌ثباتی در بازارهای مالی جهانی شد.

پیش از این نیز موسسه اعتباردهی بین‌المللی «فیتچ» نیز از کاهش رتبه اعتباری آرامکو در اثر ریسک‌های ژئوپولیتیکی در منطقه و نیز ادامه کسری بودجه در این کشور خبر داده بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت