مصاحبه| ماجد غماس: عراق به سمت پایان مداخلات خارجی حرکت خواهد کرد
نماینده مجلس اعلای عراق در ایران با بیان اینکه انتخاب محمد توفیق علاوی برای تشکیل دولت جدید بغداد با توافق احزاب و گروههای سیاسی اصلی عراق بود، اظهار داشت: او سیاستهایی را به کار خواهد بست که عراق به سمت مستقل شدن حرکت خواهد کرد.
"ماجد غماس" در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم، در ارتباط با انتخاب محمد توفیق علاوی برای تشکیل دولت جدید عراق گفت: نام محمد توفیق علاوی برای تشکیل دولت جدید بغداد از قبل مطرح بود. احزاب و گروههای موافق و مخالف او میدانستند که توفیق علاوی نامزد پست نخست وزیری است. در جلسات همواره نام او مطرح بود. انتخاب توفیق علاوی برای احراز پسست نخست وزیری به دنبال توافق احزاب و گروههای سیاسی اصلی عراق صورت گرفت. بنده تصور میکنم سائرون، الفتح ، احتمالا احزاب کُرد و سایر گروههای به همراه شخصیتهای اسلامی درباره تشکیل دولت جدید بغداد توسط توفیق علاوی توافق کردهاند. آن طوری که بنده شنیدهام مرجعیت دینی هم مشکلی با انتخاب توفیق علاوی ندارد.
نماینده مجلس اعلای عراق در ایران با اشاره به برخی اعتراضات در تعدادی از شهرهای عراق علیه نخست وزیری توفیق علاوی درباره میزان موفقیت دولت او گفت: اکنون عراق در مرحله بسیار دشواری قرار دارد. امیدواریم که توفیق علاوی بتواند از این مرحله عبور کند. شما میدانید که دوره نخست وزیری او 7 یا 8 ماه است. یعنی تا زمانی که انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق برگزار شود. عبور از این دوره انتقالی مستلزم وجود نخست وزیری است که مورد توافق ( احزاب و گروهها ) باشد تا بتواند بسترهای لازم را برای انتخابات و اجرای آن فراهم کند و همزمان ، بتواند ثبات و امنیت را در کشور برقرار کند.
وی افزود: اکنون تظاهرات، مهم ترین مسئله در عراق است . کسانی که مطالبات برحق دارند باید حرف اول را بزنند نه اینکه زیربار خواستههای جوکرها و مزدوران وابسته به سفارتخانههای خارجی از جمله آمریکا و برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس قرار بگیرند لذا این موضوع بسیار حساسی است. توفیق علاوی در سخنرانی خود به این موضوع اشاره کرد و متعهد شد که با مردم باشد و با فساد و مفاسدان مبارزه کند.
وی در پاسخ به این سؤال که" با توجه به اینکه توفیق علاوی گرایشهایی به ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق دارد. به نظر شما در مدتی که توفیق علاوی ریاست دولت بغداد را به عهده دارد، دورنمایی روابط عراق با ایران چطور خواهد بود؟ " اظهار داشت: بر اساس شناختی که بنده از ایشان دارم. توفیق علاوی فرد متدینی است. عملکرد او در سالهای پس از سقوط رژیم صدام چه در دولت و چه در پارلمان نشان داد گرایش وی به ایاد علاوی و دیگران فقط سیاسی است و محوری و اصولی نیست. مسائل عراق، برقراری ثبات و امنیت در کشور به همراه رشد و شکوفایی عراق مهمترین دغدغههای توفیق علاوی است. با توجه به خدماتی که جمهوری اسلامی ایران به ملت عراق به ویژه در زمینه نابودی گروه تروریستی داعش ارائه کردهاست، این موضوع، تأثیر خود را در تفکر عمومی سیاست گذاری عراق به جای خواهد گذاشت.
ماجد غماس در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه " قانون خروج نظامیان آمریکایی از عراق در پارلمان این کشور تصویب شد و مردم نیز از آن حمایت کردند اما همین که توفیق علاوی مأمور تشکیل دولت شد، کاخ سفید از این اقدام حمایت کرد. به نظر شما توفیق علاوی برای اجرایی کردن مصوبه پارلمان چه گامهایی را برخواهد داشت؟ آیا او توانایی چنین کاری را دارد؟ " گفت: حمایت کاخ سفید از نخست وزیر جدید عراق مشکوک به نظر میرسد. آنچه که میدان عمل شاهد آنیم برعکس این موضوع را نشان میدهد . کسانی که با انتخاب توفیق علاوی مخالفند و در خیابان شهرها تظاهرات میکنند، جوکرها و افراد مرتبط با سفارتخانههای بیگانگان هستند. اما درخصوص موضعگیری توفیق علاوی در خصوص خروج نظامیان آمریکایی از عراق باید منتظر بود و دید که در آینده چه اتفاقاتی رخ میدهد و موضع ایشان چیست؟
نماینده مجلس اعلامی عراق در پایان تصریح کرد: بنده معتقدم توفیق علاوی همانند عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشبرد امور عمل خواهد کرد. یعنی سیاستهایی را به کار خواهد بست که عراق به سمت مستقل شدن و پایان دادن به مداخله بیگانگان حرکت خواهد کرد.
انتهای پیام/