سایت برخط نظریات مشورتی قوه قضائیه رونمایی شد/کاهش مدت زمان پاسخ به سوالات به ۲۰ روز

سایت برخط نظریات مشورتی قوه قضائیه رونمایی شد/کاهش مدت زمان پاسخ به سوالات به 20 روز

معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: در سیستمی که امروز رونمایی می‌شود، بیش از ۵ هزار نظریه مشورتی مربوط به سال ۹۱ به این طرف در آن بارگذاری شده و از این پس نیز همه نظریات در آن بارگذاری می‌شود.

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمد مصدق در آیین رونمایی از سایت برخط نظریات مشورتی قوه قضائیه اظهار کرد: مراکز علمی و دانشگاهی و همکاران قضائی ما منتظر افتتاح چنین سامانه‌ای بودند که امروز شاهد به ثمر نشستن زحمات همکاران‌مان در اداره کل حقوقی هستیم.

وی افزود: معاونت حقوقی قوه قضائیه در بازه زمانی کمتر از یکسال کارهای بسیار مهمی انجام داده و فعالیت یکی از بخش‌های معاونت حقوقی، اقدامات اداره کل حقوقی است. اداره کل حقوقی در حقیقت یکی از وظایفش تفسیر و توضیح قانون است. این جمله من منافاتی با تفسیر قانون عادی توسط مجلس و تفسیر قانون اساسی توسط شورای نگهبان ندارد.

مصدف گفت: قانون هر مقداری هم با دقت نوشته شود گاهی برداشت‌های متفاوتی از آن می‌شود. 12 هزار قاضی در سراسر کشور در رسیدگی به پرونده‌ها گاهی برداشت‌های متفاوت از مواد قانونی دارند و ممکن است این برداشت مربوط به مسائل شکلی یا ماهوی باشد. تنها مرجعی که برای تفسیر قانون در قوه قضائیه پیش‌بینی شده اداره کل حقوقی است. در اداره کل حقوقی 12 گروه وجود دارد که اعضای هر کارگروه‌ تخصصی، هفت نفر از پیشکسوتان امر قضا هستند. اعضای هر کارگروه وارد بحث می‌شوند و نتیجه آن به عنوان نظریه مشورتی اداره کل حقوقی منعکس می‌شود.

معاون حقوقی قوه قضائیه اضافه کرد: در 10 ماه گذشته طبق آمار موجود، بیش از سه هزار و 500 سوال پاسخ داده شده و نتیجه آن حدود دو هزار نظریه مشورتی شده است. واقعیت این است که امروز به مرحله‌ای رسیدیم که در قوه قضائیه انتظاراتی که عامه مردم و جامعه علمی و دانشگاهی و قضات از دستگاه قضائی دارند، بسیار بالاتر از دوره‌های قبلی است.

مصدق ادامه داد: وظیفه ما در این دوره آن است که به صورت جهادی، علمی و دقیق عمل کنیم. اداره حقوقی با توجه به کثرت سوالات، وقت‌های هفت ماهه و هشت ماهه و گاهی وقت‌ها یکساله تعیین می‌کرد. یعنی کسی که سوال کرده باید یکسال منتظر می‌شد تا سوال پاسخ داده شود. البته نظریات اداره حقوقی، نظریه مشورتی است و لازم‌الاتباع نیست. خوشبختانه این زمان‌ها تقلیل یافته و امیدواریم تا پایان سال جاری، تقریبا سوالات در همه کارگروه‌ها و کمیسیون‌ها به صفر برسد.

وی گفت: برنامه ما آن است که از سال بعد با توجه به اینکه استعلام از طریق سیستم انجام می‌شود، حداکثر زمان ارجاع و کارشناسی و پاسخ دادن بیش از 20 روز طول نکشد. یکی از کارهای بسیار مهمی که حداقل خودم 30 سال آرزوی آن را داشتم این بود که همه نظریات مشورتی در سیستم قرار بگیرد و همه استفاده کنند که امروز این مهم برآورده شد. هر چند که در گذشته نیز یک سیستمی بود و یک قسمتی از نظریات در آن قرار گرفته بود.

مصدق اضافه کرد: در سیستمی که امروز رونمایی می‌شود، بیش از 5 هزار نظریه مشورتی مربوط به سال 91 به این طرف در آن بارگذاری شده و از این پس نیز همه نظریات در آن بارگذاری می‌شود.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon