وزیر اقتصاد: از عایدی دارایی نجومی مالیات نمی‌گیریم چون قانون نداریم/ الزام پزشکان به نصب کارت‌خوان تا پایان بهمن

وزیر اقتصاد: از عایدی دارایی نجومی مالیات نمی‌گیریم چون قانون نداریم/ الزام پزشکان به نصب کارت‌خوان تا پایان بهمن

وزیر اقتصاد با اعلام اینکه پزشکان برای نصب کارت‌خوان تا پایان بهمن ماه مهلت دارند، گفت: بعضی‌ها انتقاد می‌کنند که چرا از عایدی دارایی نجومی مالیات اخذ نمی‌کنیم، چون قانون نداریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در برنامه پارک شهر رادیوتهران در پاسخ به اینکه گفته می‌شود درآمد اصلی دولت در بودجه 99 از مالیات است گفت: در بودجه 99 قسمت اصلی منابع اصلی دولت  به‌روی مالیات است، آرزوی چند دهه تحلیل‌گران اقتصادی است.

 وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا بخش قابل توجه هزینه‌های دولت از درآمدهای مالیاتی تأمین می‌شود افزود: متأسفانه یک عقب‌ماندگی نسبت به دنیا داریم، نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در ایران بسیار پایین است. این نسبت بر اساس برنامه ششم باید به 10درصد برسد و در حال حاضر 6درصد است.

 وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر امکان فروش بالای نفت نیست گفت: تأمین درآمد از هزینه مالیاتی را باید به‌فال نیک بگیریم. باید از مالیات تأمین مالی کنیم. آنچه مسلم است این است که باید تلاش کنیم عدالت مالیاتی دچار خدشه نشود، یعنی همان طور که اشاره درستی داشتیم، وقتی در دورترین  نقاط کشور معلمی حقوق 3میلیونی دریافت می‌کند، زمانی که حقوقش به 3 میلیون و 500 برسد، باید فاصله بین 3میلیون تومان و 3میلیون و 500 هزار تومان را مالیات پرداخت کند.

 دژپسند افزود: از سوی دیگر باید به این توجه داشت که آن دسته از افرادی که در کلان‌شهرها مشغول کار هستند و حقوق‌های آن‌چنانی دریافت می‌کنند، نیز باید مالیات پرداخت کنند. تلاش‌های زیادی کردیم و توانسته‌ایم درآمد مالیاتی را افزایش دهیم و توانستیم بخشی از جای خالی نفت را پر کنیم. برای اینکه بتوانیم به دانه‌درشت‌ها برسیم از روش‌های مختلفی استفاده کردیم، به‌دنبال اصلاح قانون مالیات مستقیم هستیم، پیش‌نویس لایحه را به دولت ارسال کردیم و در حال بررسی هستیم. در این لایحه پایه‌های مالیاتی را افزایش دادیم. در برخی موارد نمی‌توانستیم مالیات دریافت کنیم. بعضی‌ها انتقاد می‌کنند چرا از عایدی دارایی نجومی مالیات اخذ نمی‌کنیم، چون قانون نداریم.

وی گفت: به‌نوعی عمل کردیم که بتوانیم معافیت مالیاتی را ساماندهی کنیم. متناسب با سطح درآمد یک معافیت مالیاتی را متناسب با سطح مشاغل طبقه‌بندی می‌کنیم. در لایحه قانون مالیات بر مجموع درآمد افراد را نیز برنامه‌ریزی کردیم.

وی ادامه داد: این لایحه در دولت در دست بررسی است امیدواریم به‌زودی در دولت نهایی شود و به مجلس برود. از سوی دیگر نیز سعی کردیم مالیات را مجهز به فناوری نوین و تأکید کنیم بر جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای اعمال مالیات و عدالت مالیاتی. در دو زمینه اقدامات لازم را انجام داده‌ایم. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به سهم قابل توجهی از مالیات از تولید ناخالص داخلی برسیم که ان‌شاءالله وابستگی دولت به بودجه نفت کم شود.

وزیر اقتصاد بیان کرد: پزشکان جامعه فرهیخته و علمی کشور هستند. برای اینکه این مشکل را رفع کنیم، جلساتی را با معاونت نظام پزشکی گذاشتیم، خوشبختانه منتهی به امضای تفاهم‌نامه بین رئیس سازمان مالیاتی و رئیس نظام پزشکی شد. در آنجا مقرر شد تا آخر بهمن ماه تمام الزامات مورد نیاز وصول مالیات از جامعه پزشکان فراهم شود. در صورتی که عزیزی از جامعه پزشکان تن به این امر قانونی ندهد درآمد آنها مشمول جریمه می‌شود. تفاهم‌نامه 10 روز قبل امضا شده است و تا آخر بهمن قرار است کارت‌خوان پزشکان وصل شود.

وی درباره کسر مالیات از تراکنش‌های بالا گفت: موضوع به این شکل نیست که هر کس تراکنش دارد، مالیات کسر شود، این اصولی نیست و غیرعادلانه است. متناسب با تراکنش‌ها از آنها اطلاعات می‌خواهیم، اگر درآمدی داشت و مشمول مالیات شود آن وقت اعمال مالیات می‌شود.

وی ادامه داد: سعی می‌کنیم در این زمینه اجحافی صورت نگیرد. در دنیا دولت‌ها با مالیات سپری می‌کنند. وزیر امور اقتصاد و دارایی رئیس مقابله با پول‌شویی است. تمام مواردی که مقابله با پول‌شویی است در این شورای‌عالی که متشکل از نمایندگان سه قوه است بررسی می‌شود. در این شورا سه نفر از نمایندگان مجلس هستند، وزیر اطلاعات، و تعدادی از وزرا در این شورا حضور دارند، دبیرخانه در وزارت اقتصاد است. همچنین مرکز اطلاعات مالی به وزارت اقتصاد وابسته است.

دژپسند اضافه کرد: کارمزد تراکنش مالی بین‌بانکی هنوز در دستور کار نیست. ممکن است فعالان صنایع بانکی علاقه‌مند باشند، اما هنوز خبر خاصی در این باره نیست. یکی از روش‌های مرسوم در دنیا برای تأمین مالی دولت، استفاده از فروش اوراق قرضه است. عددی که داریم نسبت به بسیاری از کشورها قابل مقایسه نیست. ما اوراق را می‌فروشیم و خریدار می‌خرد و سود دارد. تا به حال نداشته‌ایم اوراق دولتی که به سررسید رسیده، حتی با یک ساعت تأخیر نقد شده باشد. این‌که هر نفر هنگام تولد بدهکار است اشتباه است، این روشی است که در همه دنیا استفاده می‌شود. همه باید در این شرایط در یک جبهه باشند تا از تحریم‌های دشمن به‌خوبی عبور و مقاومت کنیم.

انتهای پیام/+

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon