نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استان گیلان بالاتر از میانگین کشوری است


نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استان گیلان بالاتر از میانگین کشوری است

استاندار گیلان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی کشور حدود ۴۰.۵ و نرخ مشارکت اقتصادی بانوان گیلان نیز معادل ۲۱.۳ درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان زارع عصر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان گیلان با اشاره به افتتاح طرح‌های مختلف اقتصادی و کارآفرینی در استان اظهار داشت: افتتاح این طرح‌ها در ارتقاء شاخص‌های اقتصادی و بهبود وضعیت زندگی مردم خصوصاً زندگی روستانشینان در ابعاد مختلف موثر است.

استاندار گیلان منابع انسانی کارآمد را مهم‌ترین رکن اساسی و موثر در توسعه یافتگی هر جامعه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: منابع انسانی کارآمد از خانواده‌ای پویا، بانشاط و سالم نشأت می‌گیرد و استان گیلان در نرخ باسوادی و نرخ تحصیلات دانشگاهی خصوصاً در حوزه بانوان، حضور فعالانه و مشارکت بانوان در عرصه‌‌های اقتصادی دارای جایگاه خوبی در کشور است.

زارع با بیان اینکه استان گیلان از لحاظ نرخ تورم در آذرماه امسال در جایگاه دهم کشور بوده است ابراز داشت: میزان نرخ مشارکت اقتصادی استان گیلان 44 درصد است درحالی‌که نرخ مشارکت اقتصادی کشور حدود 40.5 است و نرخ مشارکت اقتصادی بانوان گیلان نیز معادل 21.3 درصد است که از میانگین کشوری بالاتر است.

نماینده عالی دولت در استان گیلان حمایت‌های دولت از فعالیت‌های اشتغالزایی و کارآفرینی بانوان گیلان را مورد اشاره قرار داد و گفت: اجرای طرح توسعه ملی مشاغل خانگی نیز یکی از ابتکارات خوب و تاثیرگذار است.

وی نقش مدیریتی بانوان در استان گیلان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: استان گیلان در انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی در جایگاه دوم کشور قرار دارد تا جایی‌که هم‌اکنون 634 مدیر زن در رده‌های مدیریتی مختلف در استان گیلان مشغول فعالیت هستند.

استاندار گیلان با اشاره به اهمیت فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد در عرصه فرهنگی و اجتماعی گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جلسه امروز تصویب سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در استان گیلان است.

زارع با بیان اینکه اولویت‌های مدنظر در مسائل خانواده و راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت خانواده در دستور کار قرار دارد افزود: برای ارتقاء شاخص‌های اجتماعی اقدام یا عملکرد یک یا دو دستگاه اجرایی کافی نیست بلکه همه سازمان‌های مردم نهاد و خانواده‌ها باید در کنار هم باشند تا شاهد رفع نواقص باشیم.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه نرخ باسوادی زنان استان گیلان معادل 83.6 درصد است که نسبت به سایر استان‌ها در جایگاه بهتری قرار دارد اظهار داشت: استان گیلان دارای 69 صندوق زنان روستایی، 110 صندوق تاک و 20 واحد اقامتگاه بوم‌گردی به مدیریت بانوان فعال استان است.

زهرا یعقوب‌نژاد با اشاره به نقش تاثیرگذار بانوان در عرصه‌های مختلف خاطرنشان کرد: استان گیلان دارای 84 تشکل مردم‌نهاد در زمینه‌های مختلف است که توسط بانوان اداره می‌شوند.

وی نقش بانوان گیلان در دوران دفاع مقدس را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بانوان گیلانی نقش مهمی در دوران دفاع مقدس ایفا کردند طوری‌که این استان امروز دارای 33 شهیده زن، 67 جانباز زن، 348 هم‌رزم و هزار و 138 همسر شهید است.

یعقوب نژاد با اشاره به برخی طرح‌های اجرا شده در حوزه بانوان و خانواده در گیلان بیان کرد: طرح توسعه ورزش همگانی، طرح آموزش مبانی محیط‌زیست و پسماند، ارائه آموزش‌های پیش از ازدواج ویژه دانش‌آموزان و نیز پرداخت تسهیلات به زنان سرپرست خانوار استان از جمله این طرح‌ها هستند.

به گزارش تسنیم، افزایش آمار طلاق، سالمندی و پیرشدن جمعیت و کاهش ازدواج، اعتیاد و مصرف مواد مخدر، اشتغال زنان و خانواده، انتصاب زنان به‌عنوان مدیر، افزایش خشونت کلامی در خانواده و شکاف نسلی، فقدان سازمان‌های مردم‌نهاد زنان و خانواده جزو 9 مساله اساسی استان گیلان در حوزه زنان و خانواده است.

انتهای پیام/612/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon