رشد ۱۲۹ درصدی سود خالص سرمایه گذاری صدر تامین
در ۲ سال گذشته و با خروج آمریکا از برجام، ایران با شدید ترین تحریمهای اقتصادی رو به رو شده است. می توان اقدامات خصمانه آمریکا علیه مردم ایران را سختترین و پیچیده ترین نوع تحریم در تاریخ تحریم ها خواند.
تحریم هایی که بی شک می توان آن را تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران نامید. در شرایطی که نقل و انتقالات مالی به سختی ممکن شده است، بنگاههای اقتصادی نیز با مشکلات زیادی مانند تامین مواد اولیه، کاهش نقدینگی، فروش و ... رو به رو شدند. اما در این میان شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین که از شرکتهای تابعه شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) که یک شرکت معدنی- فلزی محسوب میشود و با توجه به اینکه معدن و صنایع وابسته به آن حاشیه سود بسیار مناسبی نسبت به سایر صنایع دارد و تداوم رشد آن همواره در ایران و جهان قابل ملاحظه است، توانسته است رشد مناسبی داشته باشد.
در ماههای اخیر شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین در راستای دستیابی به آرمانهای خود، چشمانداز نویدبخشی را ترسیم کرده که دسترسی به 15درصد بازار رده اول و دوم در بخش معادن و فرآوری سنگ آهن و نیز تولید فولاد، رده اول و دوم در بخش معادن را شامل شده و فرآوری مس، طلا، زغالسنگ، باریت، سرب، روی و اکسیدمنیزیم از طریق سرمایهگذاری در صنایع معدنی و فلزی را نشانه رفته است. گزارشهای عملکردی 9 ماهه این شرکت که با تغییرات مدیریتی همراه بوده است نشان میدهد تاصیکو توانسته در راستای چشم اندازهای تصویر شده گام بردارد.
8405 میلیارد ریال سود عملیاتی در 9 ماهه سال 1398
بر اساس گزارش های عملکرد تجمیعی هلدینگ تاصیکو این هلدینگ توانسته در 9 ماهه سالجاری درآمدهای عملیاتی خود را حدود 51 درصد افزایش دهد و از 15991 میلیارد ریال به 24080 هزار میلیارد ریال برساند.
از سوی دیگر دادههای این گزارش در خصوص سود عملیاتی این شرکت اطلاعات قابل توجهی را بیان میکند. سود عملیاتی قابلیت سوددهی یک بنگاه اقتصادی را آشکار میکند. سود عملیاتی نشاندهنده باقیمانده سود بعد از محاسبه تمام هزینههای عملیاتی مربوط به واحد تجاری است. در حقیقت تمام هزینههایی که برای حفظ فعالیت واحد تجاری ضروری هستند، باید در محاسبه سود عملیاتی در نظر گرفته شوند.گفتنی است همه درآمدهایی که شرکتها از طریق انجام عملیات اصلی خود کسب میکنند، درآمدهای عملیاتی شرکت محسوب میشود. همچنین همه هزینههایی که در فرآیند این درآمدهای عملیاتی ایجاد شوند، جزء هزینههای عملیاتی شرکت هستند.
مقایسه عملکرد 9 ماهه سال 98 با 9 ماهه سال 97 نشان می دهد سود عملیاتی هلدینگ صدر تامین رشد 129 درصدی را تجربه کرده است. سود عملیاتی این هلدینگ از 3047 میلیارد ریال در9 ماهه 97 به بیش از 6982 میلیارد ریال در9 ماهه سال 98 رسیده است.
6982 میلیارد ریال سود خالص در9 ماهه سال 1398
«تاصیکو» در 12 شرکت دارای سهام مدیریتی و در 13شرکت سهام غیرمدیریتی دارد که اکثر آنها در سال جاری عملکرد مناسبی داشتهاند. بررسی صورت های مالی شرکت های زیر مجموعه این هلدینگ این ادعا را اثبات می کند. در راستای سیاستگذاریهای شستا، و برنامههای مدیران شرکت سرمایه گذاری صدر تامین، مدیران این هلدینگ در پی آن هستند که در شرکتهایی که سهام غیرمدیریتی، پرتفوها را ارتقا و بهینهسازی کنند. همچنین در شرکتهایی کهسهاممدیریتی آن را در اختیار دارند به دنبال افزایش بهرهوری و شفافیت برای رسیدن به عملکرد و سودآوری بالاتر هستند. ورود به بازار سرمایه و تحقق سود به سهامداران یکی دیگر از برنامههایی بوده که توسط مدیران این هلدینگ دنبال شده است. به طور کلی یکی از مهمترین معیارها برای انتخاب سهام یک شرکت، میزان سودآوری آن شرکت است. طبیعتاً هر اندازه میزان سودآوری یک شرکت در مقایسه با قیمت سهام آن شرکت در بورس، بیشتر باشد، میتواند یکی از نشانههای ارزنده بودن سهم باشد؛ صورت سود و زیان، بهخوبی بیانگر میزان سود یک شرکت است. گزارش عملکرد شرکت سرمایه گذاری صدر تامین به خوبی نشان گر این واقعیت است که این شرکت توانسته این اهداف را به خوبی دنبال کند و آن ها را تحقق بخشد. درصد رشد سود خالص عملکرد 9 ماهه 98 به 9 ماهه 97 تاصیکو 129 درصد رشد را نشان می دهد. بر این اساس این شرکت توانسته 3047 میلیارد ریال در 9 ماهه 97 به 6982 میلیارد ریال سود خالص در 9 ماهه 98 دست یابد.
رشد 457 درصدی سود خالص شرکت صنایع مس شهیدباهنر
شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ سرمایه گذاری صدر تامین محصولات با استانداردهای جهانی تولید و علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، به کشورهای مختلف جهان از جمله آلمان، فرانسه، انگلستان، اسپانیا، چین، تایوان، ویتنام، تایلند و کویت صادر میشود.
شرکت صنایع مس شهید باهنر توانسته است میزان تولید خود را تا حد بالایی حفظ کند و توانسته با تاکید بر تامین نیاز بازارهای داخلی، عملکرد مثبتی از خود به جا گذارد. بر اساس گزارش عملکرد 9 ماهه منتهی به آذر 1398 شرکت صنایع مس شهید باهنر سود خالص این شرکت با جهشی قابل توجه از 446 میلیارد ریال به 2485 میلیارد ریال رسیده و رشدی 457 درصدی را تجربه کرده است.
در عین حال درآمدهای عملیاتی شرکت مس باهنر نشان دهنده بهبود عملکرد این شرکت نسبت به دوره مشابه است. در مقایسه رشد عملکرد 9 ماهه 98 به 9 ماهه 97 نشان می دهد فروش(درآمدهای عملیاتی) این شرکت 41 درصد رشد داشته است و از 6893 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 97 به 9749 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 98 رسیده است. بر این اساس سود عملیاتی این شرکت با 394 درصد رشد از 728 میلیارد ریال به 2871 میلیارد ریال رسیده است.
رشد 88 درصدی سود خالص شرکت معدنی املاح ایران
شرکت معدنی املاح ایران به عنوان یکی دیگر از شرکت های زیر مجموعه تاصیکو با داشتن 4 واحد تولیدی و یک طرح توسعه در حال اجرا، بزرگترین تولیدکننده سولفات سدیم و یکی از تولیدکنندگان عمده و بزرگ نمک تصفیه در ایران است.
بر این اساس تولید این شرکت در 9 ماهه سال 98 نسبت به 9 ماهه سال 97 ، 4 درصد رشد داشته و از196هزار تن به 204 هزار تن رسیده است. آمار صادرات این شرکت در دوره زمانی فوق الذکر دارای رشد 57 درصدی صادرات محصولات می باشد . آن هم در شرایطی که صادرات با مشکلات و موانع زیادی رو به رو بوده است. نکته قابل تامل صادرات ارزی این شرکت است. در 9 ماهه سال 97 صادرات ارزی این شرکت 350 هزاردلار و در 9 ماهه سال 98 صادرات ارزی این شرکت به 550 هزار دلار رسیده است.
رشد 68 درصدی درآمدهای عملیاتی این شرکت نشان می دهد این شرکت توانسته است میزان تولیدات و فروش محصولات خود را به میزان بالایی افزایش دهد. بر اساس گزارش های عملکردی در 9 ماهه منتهی به آذر ماه 97 میزان فروش شرکت از 1233 میلیارد ریال به 2070 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 1398 رسیده و رشدی 68 درصدی را تجربه کرده است. همچنین سود خالص این شرکت از 634 میلیارد ریال در 9 ماهه منتهی به آذر ماه 97 به 1193 میلیارد ریال در مدت مشابه سال 98 رسید و موجب شده است رشدی 88 درصدی را آشکار سازد.
رشد 194 درصدی سود خالص صنایع خاک چینی ایران
شرکت صنایع خاک چینی ایران تولیدکننده و صادرکننده پیشتاز انواع کائولن به صورت خردشده، شستهشده میکرونیزه و نودل (رشتهای) است که با صادرات به کشورهای امارات، سوریه، بنگلادش و پاکستان، عنوان بزرگترین صادرکننده خاک چینی را به خود اختصاص داده است.
گزارش عملکرد این شرکت نشان می دهد درصد رشد تولیدات این بنگاه اقتصادی در 9 ماهه سال جاری نسبت به 9 ماهه سال گذشته حدود 5 درصد رشد داشته و از 359 هزار تن به بیش از 377 هزار تن رسیده است. صورت های مالی این شرکت نشان می دهد درآمدهای ارزی حاصل از صادرات این شرکت به 995 هزار دلار رسیده است.
گزارش عملکرد این شرکت نشان می دهد که درآمدهای عملیاتی این شرکت که از فروش محصولات حاصل می شود با رشد 102 درصدی داشته است. فروش این شرکت بر اساس گزارش 9 ماهه سال گذشته 743 میلیارد ریال بوده و این رقم در 9 ماهه سال جاری به بیش از 1504 میلیارد ریال رسیده است. این افزایش فروش محصولات تاثیر خود را بر سود خالص این شرکت گذاشته است. سود خالص این شرکت در 9 ماهه سال 97 ، 374 میلیارد و در 9 ماهه سال 98 ، 1103 میلیارد ریال بوده است. این تغییرات نشان دهندهی رشد 194 درصدی سود خالص شرکت صنایع خاک چینی ایران است.
557 میلیارد ریال سود خالص شرکت فرآوردههای نسوز ایران
شرکت فرآورههای نسوز در حال حاضر با بیش از 4 دهه تولید، اکثریت قریب به اتفاق نسوزهای مورد مصرف در صنایع اعم از دیرگدازهای شکلدار (آجرها) و بیشکل (مونولیتیک) را در سبد محصولات خود عرضه میکند.
درآمدهای عملیاتی این شرکت از 1522 هزار میلیارد ریال در 9 ماهه سال 97 به 2262 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 98 رسید. بر این اساس درآمد های عملیاتی شرکت 6/48 درصد رشد را تجربه کرده است. همچنین بر اساس صورت های مالی رشد سود خالص در 9 ماهه 97 به 9 ماهه 98 ، 6 درصد رشد داشته است و از554 میلیارد به 557 میلیارد ریال رسید.
1246 میلیارد ریال سود خالص زغال پروده طبس
در حال حاضر حدود 2500 نفر در معادن زغال سنگ طبس مشغول به کار هستند که با اجرای طرح های توسعه، فرصت های شغلی بیشتری ایجاد خواهد شد. این پروژه عظیم ملی تضمینکننده توسعه فولاد کشور در راستای تحقق سند چشمانداز 20ساله ایران خواهد بود.
تولیدات شرکت زغال سنگ پروده طبس در 9 ماهه سال 98 به میزان 434 هزار تن بوده است. فروش محصولات شرکت بر اساس صورت های مالی در 9 ماهه منتهی به آذر ماه 97، 3097 میلیارد ریال و در 9 ماهه منتهی به آذر ماه 1398 ، 5192 میلیارد ریال بوده است. این داده ها نشان می دهد درآمد های عملیاتی این شرکت 66 درصد رشد داشته است. همچنین سود خالص این شرکت از720 میلیارد ریال به 1246 میلیارد ریال افزایش یافته و رشدی 73 درصدی را تجربه کرده است.
رشد 132 درصدی سود خالص شرکت پشم شیشه ایران
شرکت پشم شیشه ایران (سهامی عام) اولین و بزرگترین تولید کننده عایقهای حرارتی - صوتی پشم شیشه و عایقهای رطوبتی ایزوگام به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه تاصیکو با تامین 70 درصد از نیاز بازار داخلی کشور رهبری بازار را در ایران و بخشهایی از خاورمیانه در دست دارد.
تولید میانگین وزنی همگن شده محصولات مختلف این شرکت بر اساس گزارش عملکرد 9 ماهه در سال 98 بیش از 13 هزار تن بوده است. با وجود کاهش ناچیز تولیدات، این شرکت توانسته درآمدهای عملیاتی خود را افزایش دهد. بر اساس گزارش 9 ماهه سال 97، میزان فروش شرکت 497 میلیارد ریال بوده اما این رقم در مدت مشابه سال 98 به بیش از 760 میلیارد ریال رسیده است. همچنین سود خالص این شرکت نیز بر اساس گزارش های فوق الذکر 132 درصد افزایش داشته و از 64 میلیارد ریال به 148 میلیارد ریال رسیده است.
رشد 37 درصدی سود خالص شرکت صنایع کاشی و سرامیک الوند
صنایع کاشی و سرامیک الوند دارای پیشرفتهترین تکنولوژی روز دنیا و توانایی تولید 10 میلیون مترمربع انواع کاشیهای دیوار، سرامیکهای کف و محصولات پرسلانی در سه کارخانه خود است. میزان فروش این شرکت در 9 ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته، 40 درصد رشد داشته است. سود خالص شرکت کاشی و سرامیک الوند از 127 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 97 به 174 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 98 رسیده است و دارای رشد 37 درصدی بوده است.
رشد 162 درصدی سود خالص شرکت صنایع کاشی و سرامیک سعدی
بر اساس گزارش های منتشر شده فروش این شرکت 4 درصد افزایش یافته است. میزان درآمدهای عملیاتی این شرکت بر اساس گزارش های 9 ماهه سال 97 ، 497 میلیارد ریال و در 9 ماهه سال 98، برابر با 518 میلیارد ریال بوده است. افزایش قیمت، ایجاد بازارهای جدید داخلی برند و فروش حداکثری محصولات تولید شده را می توان از عوامل افزایش درآمدهای عملیاتی خواند. این شرکت در این بازهی یک ساله رشد خیره کننده 162 درصدی را در سود خالص آشکار می سازد.
رشد 17 درصدی فروش شرکت صنایع سرام آرا
این شرکت تولیدکننده انواع قطعات دکوری، تکمیلی مربوط به کاشیهای دیواری، کف و پرسلانی است.
بر اساس گزارش ها تولید شرکت سرام آرا در 9 ماهه سال 98 به 8/5 میلیون قطعه معادل شده رسیده است. همچنین میزان صادرات محصولات این شرکت در بازه های زمانی فوق الذکر از 381هزار دلار به 657 هزار دلار رسیده است که دارای رشد 72 درصدی می باشد.
درآمد های عملیاتی حاصل از فروش محصولات این شرکت بر اساس گزارش مالی 9 ماهه سال 97، از 188 میلیارد ریال به 221 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 98 رسیده است. این داده ها نشان دهندهی رشد 17 درصدی این شرکت در بخش درآمد های عملیاتی است. همچنین سود خالص این شرکت در 9 ماهه سال 98 به 1039 میلیون ریال رسیده است.
رشد 43 درصدی تولیدات شرکت لعابیران
شرکت لعابیران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لعاب در ایران و اولین صادرکننده لعاب در کشور در 9 ماهه منتهی به آذر ماه 97 میزان تولیداتش 3394 تن بوده و این میزان در مدت مشابه سال جاری به 4874 تن رسیده است. این داده ها نشان می دهد میزان رشد تولید محصولات 43 درصد افزایش یافته است. در عین حال درآمدهای ارزی از صادرات این شرکت در 9 ماهه سال 98، 519 هزار دلار بوده است.
میزان فروش شرکت لعابیران در 9 ماهه سال 97 برابر با 234 میلیارد ریال و در 9 ماهه سال 98 برابر با 330 میلیارد ریال بوده است. این داده ها رشد 41 درصدی فروش را آشکار می کند. همچنین سود خالص این شرکت به 4356 میلیون ریال رسیده است.
رشد 4 درصدی تولیدات شرکت ذوب آهن اصفهان
شرکت ذوب آهن اصفهان اولین و بزرگترین کارخانه تولید فولاد ساختمانی در ایران است.
مقدار کل تناژ تولید در 9 ماهه سال 98 برابر با 7/1میلیون تن است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل 4 درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش های منتشر شده توسط این شرکت، افزایش تقاضا و سیاست افزیش تعهدات با عرضه های مستمر و منظم در بورس کالا مطابق با بودجه پیش بینی شده شرکت از عوامل افزایش فروش یاد شده است. بر اساس همین گزارش ها سود خالص شرکت در 9 ماهه سال 98، 4925 میلیارد ریال بوده است. میزان فروش شرکت ذوب آهن اصفهان 76749 میلیارد ریال در 9 ماهه سال 98 بوده است که نسبت به 9 ماهه سال 97 بیش از 62 درصد رشد داشته است. همچنین سود عملیاتی شرکت برای 9 ماهه سال 98 به میزان 8974 میلیارد ریال بوده است. صادرات ارزی این شرکت در 9 ماهه سال 98 بیش از 320 میلیون دلار می باشد که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته رشد 25 درصدی داشته است.
انتهای پیام/