همدان| ‌کربلای ۴ به روایت فرمانده گردان غواصی «جعفر طیار»؛ غواص‌ها ترس را خجالت زده کردند


همدان| ‌کربلای 4 به روایت فرمانده گردان غواصی «جعفر طیار»؛ غواص‌ها ترس را خجالت زده کردند

کتاب هفتاد و دومین غواص تازه‌ترین اثر نویسنده کتاب تحسین شده «وقتی مهتاب گم شد»با حضور جمع کثیری از خانواده معظم شهدا و رزمندگان سال‌های دفاع مقدس در زادگاهش همدان رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ظهر امروز مراسم رونمایی از کتاب هفتاد و دومین غواص به روایت کریم مطهری فرمانده گردان غواصی جعفر طیار لشگر 32 انصار الحسین (ع) همدان و به قلم نویسنده توانای کشور حمید حسام با حضور خانواده معظم شهدا رزمندگان دوران دفاع مقدس و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان در این مراسم با بیان اینکه کتاب هفتاد و دومین غواص کتاب بسیار با برکتی است، اظهار داشت: این کتاب در اصل حرف تمامی غواصان را بیان کرده و حمید حسام نیز توانسته با ظرافت و دلدادگی این خاطرات را به رشته تحریر در آورد.

 

وی با افزود: آنانکه دوران دفاع مقدس را درک کرده‌اند می‌دانند بچه‌های غواص ترس را خجالت زده کردند چرا که جنگ در آب به مراتب از جنگ روی آب و درخشکی سخت‌تر بود.

سردار مهدی ظفری با بیان اینکه هر کدام از غواصان دوران دفاع مقدس دنیایی از خاطرات و حماسه هستند، عنوان کرد: باید شاکر خداوند متعال باشیم که به ما توفیق داد تا در این مسیر نورانی مجاهدت کنیم.

اکبر امیرپور از رزمندگان دوران دفاع مقدس و معاون شهید علی چیت سازیان نیز گفت: انقلاب که به پیروزی رسید امام (ره) خطاب به مردم گفتند شما اولین گام پیروزی را برداشته‌اید و این یعنی ما مسیری طولانی در پیش داریم.

وی با اشاره به اینکه پیروزی دوم انقلاب اسلامی دوران دفاع مقدس بود، ابراز کرد:  در این میدان جنگ و کار آزمودگی افراد بسیاری شرکت کردند و توانستند آموزش ببینند به همین دلیل نیز امام (ره)فرمودند که جنگ یک دانشگاه است.

این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه در یگان انصارالحسین(ع) شخصیتی مانند علی چیت ساز بود که می‌توانست گره گشای بسیاری از مشکلات باشد، افزود: این فرمانده توانست گروهی از افراد با سلایق، قومیت و اخلاقهای متفاوت را کنار هم جمع کند.

امیرپور با تشریح نخستین خاطره آشنایی خود با راوی کتاب هفتاد و دومین غواص عنوان کرد: برای نخستین بار آقای کریم مطهری را وقتی دیدم که شهید چیت سازیان گروهی را برای شناسایی عقبه دشمن در منطقه مهران آماده کرده بود.

وی تصریح کرد: من در تمام لحظه‌های کتاب به جز عملیات کربلای چهار با کریم مطهری بودم و می‌دانم او از چه چیزهایی حرف میزند چرا که خودم نیز آن لحظات را درک کردهام.

معاون شهید علی چیت سازیان تاکید کرد: اطلاعات عملیات لشگر32 انصارالحسین(ع)جایی برای پرورش فرماندهان بود با این وجود علی آقا خیلی راحت این نیروهای زبده را در اختیار دیگر یگان‌ها میگذاشت، کاری که در نوع خودش یک مجاهدت بود.

حمید حسام نویسنده کتاب هفتاد و دومین غواص نیز گفت: استان همدان شهدا و رزمندگانی دارد که حماسه‌های بی شماری را خلق  کرده اند به همین دلیل نیز از چند سال پیش تصمیم گرفتیم افرادی را به عنوان سوژه انتخاب کرده و خاطرات آنها را بیان کنیم.

وی با بیان اینکه این کار در ابتدا با خاطرات شهید خوش لفظ، سردار میرزا محمد سلگی و نادرمحمدی آغاز شد، مطرح کرد: همه اینها فصل مشترکی دارند و آن اینکه می‌خواهند از شهدا بگویند.

این نویسنده توانای کشور اظهارداشت: این مهم یک قاعده طلب می‌کند یعنی باید علاوه بر شهدا باید سراغ کسانی رفت که از ماجرا خبر دارند و از خود نیز عبور کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ثبت خاطرات آقای کریم مطهری فرمانده گردان غواصی جعفر طیار سه سال زمان برد، افزود: در عملیات پر افتخار کربلای 4 که متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل فضای سیاست زده کشور حتی برخی افراد برجسته نیز آن را زیر سئوال بردند افراد خط شکنی وجود داشتند که باید خاطرات آنها ثبت شود.

حسام با اشاره به اینکه در ابتدای کار مقداری اطلاعات از سوی حوزه هنری به دستم رسید که با مطالعه آن متوجه شدم کار باید عمیقتر و حساستر پیگیری شود، تصریح کرد: به همین دلیل نیز باز خوانی پشت بازخوانی و پرس و جو از افراد مطلع را در دستور کار خود قرار دادیم.

 وی افزود: هدف گذاری من در این کتاب برجسته شدن شهید علی چیت سازیان نبود اما اخلاص آقای مطهری و دوستان همرزمش به اینجا رسید که هرچه بگویند به شهید چیت سازیان ختم شود.

نویسنده کتاب وقتی مهتاب گم شد بیان کرد: این کتاب دایره المعارفی از دانسته های آقای مطهری و تذکرهای  از شهداست که امیدوارم ذخیره آخرت ما و وسیله برای ادای دینمان به شهدا باشد.

کریم مطهری راوی کتاب هفتاد و دومین غواص نیز اظهار داشت: خاطرات جنگ حدیت عاشقی شهداست که در جهان پیچیده است به همین دلیل نیز هدف ما هنگام نگارش کتاب بیان خاطراتی از شهدا بود، کسانی که راه را به ما نشان دادند.

وی با قدردانی از خانواده معظم شهدا بیان کرد: این افراد نیز کسانی بودند که عزیزانشان را راهی جبهه‌ها کرده و پس از آن هر لحظه خود را مهیای شنیدن خبر شهادتشان می کردند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه دیگر گروهی که می‌توانند از شهدا سخن بگویند دوستان و هم رزمان شهدا هستند، گفت:  این افراد در طول زندگیشان کم داغ ندیده‌اند، افرادی که جلوی چشمانشان بهترین دوستان خود را از دست دادند.

 وی تصریح کرد: امیدواریم خدای متعال نیز همانند شهدا مرگ ما را شهادت در راه خودش قرار دهد و نیاید روزی که ما در بستر یا به مرگ عادی چشم از این دنیا ببندیم.

به گزارش تسنیم در پایان این مراسم ضمن تقدیر از راوی و نویسنده کتاب هفتاد و دومین غواص توسط فرزندان معظم شهدا، از این کتاب نیز رونمایی شد.

 انتهای پیام/742/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon