طرحهای نظارتی استاندارد در پارکها و زمینهای بازی استان مرکزی تشدید میشود
مدیرکل استاندارد استان مرکزی جدیدترین جزئیات از تشدید طرحهای نظارتی استاندارد در استان را تشریح کرد و گفت: تجهیزات مشکلدار در پارکها و زمینهای بازی در استان مرکزی جمع میشود.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، «مهناز جعفریان» مدیرکل استاندارد استان مرکزی با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم در استان مرکزی ضمن بازدید از این مجموعه در جریان نحوه فعالیت این خبرگزاری قرار گرفت.
جعفریان در این بازدید با تاکید بر افزایش تعامل، خواستار همکاری بیشتر این خبرگزاری با مجموعه استاندارد استان به منظور انتشار اخبار و شنیدن صدای مردم به منظور برطرف کردن نیازهای آنها در این حوزه شد.
خبرنگاران تسنیم در این بازدید پیرامون مسائل مختلف نظیر واحدهای صنعتی مشمول استاندارد اجباری، فعالیت در راستای ارتقاء کیفیت محصولات در راستای رقابت در بازارهای صادراتی و غیره با مدیرکل استاندارد استان مرکزی به بحث و گفتوگو پرداختند.
مهناز جعفریان در این گفتوگو، با اشاره به تعداد واحدهای صنعتی که مشمول استاندارد اجباری میشوند گفت: تعداد واحدهای مراجعهکننده به سبب تعلیق، ابطال و تعطیل شدن ثابت نیست، حدود 1000 نوع فرآورده مشمول استاندارد اجباری میشوند و در استان مرکزی تقریبا 800 واحد تولیدی جزو تولیدکنندگان فرآوردههای مشمول استاندارد اجباری هستند و تحت پوشش قرار دارند.
وی افزود: حدود 30 هزار و 500 استاندارد ملی مدون داریم و تولیدکنندگان هر کدام از فرآوردهها که دارای استاندارد ملی مدون باشند به صورت اختیاری در قالب استانداردهای تشویقی میتوانند به استاندارد مراجعه کنند و گواهینامه بگیرند.
مدیرکل استاندار استان مرکزی تصریح کرد: از هر واحد تولیدی حداکثر 3 یا 4 مرتبه بازدید نظارتی و به صورت راندوم و بدون اطلاع قبلی و 3 یا 4 مرتبه نمونهبرداری نظارتی از خط تولید انجام میدهیم و از هر واحد تولیدی حداقل دو نمونه از سطح بازار برداشته میشود.
جعفریان بیان کرد: در ارتباط با واحدهای صنعتی که توزیع بیشتری دارند معمولا تمام نمونههای آن واحد تولیدی از تمام استانها گرفته میشود، در صورت وجود مشکل با نظارت کامل و همراهی حوزههای نظارتی دیگر آن را کشف میکنیم.
بالابردن کیفیت و مطابقت کالاها با استانداردهای ملی و بینالمللی به منظور توسعه صادرات
وی ادامه داد: از ابتدای سال 98 در حوزه صادرات به دو مسئله بالابردن کیفیت و مطابقت کالاها با استانداردهای ملی و بینالمللی و تصریح و تسهیل فرآیند صادرات توجه کردهایم و در این راستا موفق بودیم، اظهارنامههای صادراتی که تا پایان آذرماه انجام شده 126 درصد عملکرد پیشبینی شده است و در حوزه صادرات در 9 ماهه نخست سال فراتر از پیشبینیهای انجام شده توانستیم عملکرد داشته باشیم و اظهارنامههای صادراتی منطبق با استاندارد را صادر کنیم.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی عنوان کرد: برای واحدهای تولیدی که هدف آنها ارسال کالاهایی فراتر از استاندارد ملی یا در مواردی متفاوت با استاندارد ملی بوده در برخی فاکتورها نیاز داریم متفاوت از استاندارد سازمان با کمک روش اجرایی ثبت استانداردهای صادراتی داشته باشیم دو واحد تولیدی موفق به گرفتن گواهینامه شدند و با این گواهینامه راحتتر از قبل صادرات را انجام میدهند.
جعفریان خاطرنشان کرد: استاندارد ارگان نظارتی با پرسنل محدود و توانمندیهای مالی محدود است و ادعای توان نظارتی کامل بر بازار عملا امکانپذیر نیست و نیازمند حمایت و همراهی مجموعه آحاد جامعه هستیم.
وی افزود: همه در هر سطحی باید به ما کمک و اطلاعرسانی کنند، در همین راستا پیشبینیهای لازم انجام شده و ساختارهایی برای ارتباط مثل سامانههای پیامکی، شمارههای تماس تلفنی، سامانههای اینترنتی و موارد مشابه به وجود آمده و آمادگی استفاده از کمک مجموعه آحاد جامعه را داریم.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد: در استان مرکزی همراهی و همیاری سایر ارگانهای نظارتی و مجموعه حوزه ارگانهای دولتی را داریم و این کمک بزرگی به ما میکند، کنترل و نظارت بازار در حوزه کمفروشی، استاندارسازی و کالیبراسیون ترازوها که از کم فروشی جلوگیری کنند یکی از اتفاقات خوبی است که امسال رخ داد.
جعفریان با اشاره به وجود 60 آزمایشگاه فعال و دارای تایید صلاحیت همکار در استان گفت: این 60 آزمایشگاه در مسیر گرفتن گواهینامه 17025(گواهینامه بین المللی) قرار میگیرند و بخش عمده آنها دارای گواهینامه بینالمللی هستند و نتیجه آزمون آنها اعتبار جهانی دارد.
کنترل و آزمایش فرآوردههای دانشبنیان برای نخستین بار
وی در پاسخ به این سوال که آیا در حوزه شرکتهای دانشبنیان و تولیدات آنها هم فعالیت دارید بیان کرد: در حوزه شرکتهای دانشبنیان امسال برای نخستین بار شروع به فعالیت کردیم و با کمک پارک علم و فناوری تعداد واحدهایی که توانمندی داشتن گواهینامه تاییدیههای دانشبنیان از پارک علم و فناوری را دارند به ما مراجعه می کنند و فرآوردههای خود را تحت آزمایش آزمون لازم قرار میدهند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: در صورت تایید، نتیجههای نهایی کنترل و بررسی را با استانداردهای بینالمللی یا استانداردهای خاص شرکتها، آنها را کنترل و نظارت میکنیم و گواهینامههایی را میدهیم که نشان میدهد این فرآورده برای نخستین بار تولیدشده و به سلامت جامعه آسیب نمیزند یا ایمن و سالم است.
استانداردسازی تجهیزات مهدهای کودک در استان مرکزی شدت گرفت
کسب گواهی اهتمام به کیفیت از سازمان ملی استاندارد توسط یکی از مدارس موفق قم
خطر استفاده کپسول گاز مایع در خودروها؛ گاز LPG استاندارد نیست
انجام 6000 بازررسی در قالب طرح طاها
جعفریان با اشاره به روند اجرای طرح طاها در استان عنوان کرد: طرحی را سازمان ملی استاندارد تحت عنوان طرح طاها(طرح اجرای هماهنگ استانداردها) که سالها انجام میشود دارد که در این طرح اعتباراتی که بهصورت ملی تعریف میشود را جذب میکنیم و از این طریق همکاران وارد بازار میشوند.
وی افزود: به دو شکل برای نظارت اقدام میکنیم تک تک فرآوردههای موجود در واحد صنفی به لحاظ علامت استاندارد و صحت نشان استاندارد مورد کنترل قرار میگیرد، مانند مشتری نمونهها را از بازار خریداری میکنیم.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد: منطبق برنامههایی که در سطح بینالمللی تعریف شده، بعد از خرید نمونهها را به آزمایشگاههای همکار خود میدهیم و نتایج آزمایش را بررسی میکنیم اگر مشکل مربوط به استان مرکزی باشد اقدام حقوقی از طرف استان انجام میشود.
جعفریان بیان کرد: اگر تخلف مربوط به استان دیگر باشد چون این طرح بهصورت ملی انجام میشود از طریق استان مربوطه نسبت به آن واحد تولیدی متخلف اقدام قانونی انجام میشود.
وی ادامه داد: تاکنون 6 هزار بازرسی انجام شده و بیش از 100 نمونه خریداری شده و امیدواریم تا آخرسال این اعداد را تا دو برابرافزایش دهیم.
تجهیزات غیراستاندارد مهدهای کودک درحال بهسازی و اصلاح
مدیرکل استاندارد استان مرکزی با اشاره به فعالیت در حوزه استاندارد مهدها هم گفت: امیدوار هستیم با کمک مجموعه شهرداریها و مسئولان مهد کودکها بتوانیم تمام تجهیزات را به استاندارد برسانیم اکثریت تجهیزاتی که از ابتدای سال مورد بررسی قرار داده بودیم غیراستاندارد بودند، اما با توجه به تفاهمنامهای که با سازمان بهزیستی انجام دادیم همراهی خوبی با استاندارد داشتند.
وی افزود: بنابراین مهدهای کودک و خانههای بازی با کمک سازمان بهزیستی درحال بهسازی و اصلاح هستند و برای هر خانه کودکی که اطلاع رسانی میشود وارد صحنه شده و آن را تحت کنترل قرار می دهیم و آن دسته از این خانهها را که مشمول هستند پلمب میکنیم.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی با اشاره به نظارت بر تجهیزات شهربازی هم گفت : 100 درصد تجهیزات شهربازی در سطح استان مرکزی تحت کنترل قرار گرفتند و تقریبا تمام تجهیزاتی که فعال بودند یا فعالیتی را درحال حاضر دارند کنترل شدند و از این مجموعه 8 مورد پلمب داشتیم که نواقص 4 مورد از آنها برطرف شده و 4 مورد از تجهیزات بازی در اشل شهربازی پلمب شده باقی مانده است.
جعفریان تصریح کرد: همچنین تمامی پارکها در سطح استان را مورد ارزیابی قرار دادیم و گزارشات دراختیار شهرداریها قرار داده شده است.
جمعآوری تجهیزات مشکلدار در پارکها و زمینهای بازی
وی بیان کرد: زمینهای بازی باید شرایط و الزامات خاصی را داشته باشند که این موارد را به شهرداریها اعلام کردهایم.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: شهرداری اراک و ساوه در مورد پارکها اقدامات خوبی انجام دادهاند و با کارشناسان استاندارد همکاری خوبی داشتند به طوری که تجهیزات مشکلدار جمع آوری شده یا درحال اصلاح هستند.
جعفریان عنوان کرد: همچنین در این راستا زمینها هم درحال اصلاح هستند و مواردی پلمب و اطلاعرسانی شده و حتی متاسفانه اقدام قانونی هم داشتیم.
انتهای پیام/712/ز