در تامین اجتماعی استان کردستان چه میگذرد؟
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت دارای ۴۰ درصد ضریب نفوذ بیمهی تامین اجتماعی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمهگر اجتماعی است که مأموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است.
براساس قانون، سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان عمومی غیردولتی است که بخش عمده منابع مالی آن از محل حق بیمهها (با مشارکت بیمه شده و کارفرما) تأمین میشود و متکی به منابع دولتی نیست به همین دلیل، داراییها و سرمایههای آن متعلق به اقشار تحت پوشش در نسلهای متوالی است و نمیتواند قابل ادغام با هیچ یک از سازمانها و مؤسسات دولتی یا غیردولتی باشد.
کردستان با یک میلیون و 603 هزار و 11 نفر جمعیت دارای 40 درصد ضریب نفوذ بیمهی تامین اجتماعی بوده که جمع تعداد بیمهشدگان اصلی در استان 207 هزار 938 نفر است و با افزایش تعداد بیمهشدگان اختیاری و خاص میتوان به رونق اقتصادی و وسعت نُرم ضریب پشتیبان سازمان تامین اجتماعی کمک کرد، بنابراین پوشش بیمه اختیاری بیشتر در سطح استان نیازمند روشنگری و آموزشهای فرهنگی متناسب با آن است.
سیدصلاح قریشی، مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کردستان در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی در دو بخش «درمان و بیمه» خدماتی را به بیمهشدگان ارائه میدهد، اظهار داشت: بخش بیمه 18 نوع خدمات همچون «پرداخت مستمری به بازنشستگان، افراد کمتوان جسمی که به میزان 66 درصد توان خود را از دست داده و خانواده افراد تحت پوشش این نهاد که فوت کرده» را به بیمهشدگان ارائه میدهد.
وی بیمه بیکاری را یکی دیگر از خدمات این سازمان عنوان کرد و گفت: افرادی که از کار اخراج یا تعدیل نیرو شده بر اساس سابقه کار خود از 5 تا سقف 50 ماه حقوق بیمه بیکاری دریافت خواهند کرد.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کردستان پرداخت هزینه وسایل پزشکی همانند عینک و سمعک، غرامت دستمزد و ایام بارداری از دیگر خدمات متنوع سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه 110 هزار و 954 نفر بیمه شده اجباری و 90 هزار 722 نفر بیمه شده خاص، دو هزار و 239 نفر بیمهشده توافقی داشته و 4 هزار و 23 نفر از بیمه بیکاری استفاده میکنند.
وی بیان کرد: استان کردستان در در 9 ماهه نخست سالجاری، با 10 شعبه ثابت، 8 کارگزاری و 4 شعبه اقماری، 207 هزار و 938 نفر بیمه شده اصلی داشته به طوریکه جمعیت تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نسبت به جمعیت استان 39.7 درصد است.
قریشی با بیان اینکه 84 هزار و 369 نفر بهعنوان مستمریبگیر اصلی و تبعی از خدمات بیمه تامین اجتماعی کردستان بهرهمند میشوند، یادآور شد: در حال حاضر ضریب نفوذ بیمهای استان حدود 40 درصد و 23 هزار و 437 بازنشسته، 208 از کار افتاده جزئی، 301 از کار افتاده ناشی از حوادث کار، یکهزار و 914 از کار افتاده ناشی از حوادث غیرکار، 566 خانواده بیمه شده فوت شده ناشی از حوادث کار و 10 هزار و 730 خانواده بیمه شده فوت شده ناشی از حوادث غیر کار مستمری دریافت میکنند.
وی عنوان کرد: همچنین در حال حاضر 110 هزار و 954 بیمه شده اجباری، چهار هزار و 945 بیمه شده اختیاری، 20 هزار و 741 راننده، دو هزار و 239 بیمه شده توافقی، 14 هزار و 481 بیمه شده قالی بافی، چهار هزار و 23 بیمه بیکاری، 26 هزار و 200 کارگر ساختمانی و 23 هزار و 995 بیمه شده مشاغل ازاد بهعنوان بیمه شده اصلی از خدمات بیمه تامین اجتماعی کردستان بهرهمند هستند.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کردستان به ظریب پشتیبان به عنوان یکی از آیتمهای پایدار صندوق بیمه اشاره کرد و گفت: نُرم ظریب پشتیبان استان در سال 97 برابر با 6.3 و در 9 ماه نخست سالجاری نیز 6 بوده و با افزایش شاخص ظریب پشتیبان، شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.
وی ابراز داشت: در مجموع شعب تابعه استان درسال 97 نسبت به سال 96، 27.5 درصد هزینه بیشتری در قبال حمایتها و تعهدات کوتاه مدت، بلندمدت و بیمه بیکاری پرداخت کرده و البته عواملی مانند افزایش تعداد پرونده مستمریبگیران، رشد سالانه سطح دستمزدها، افزایش سالانه کمکهای جانبی و ترمیم سالانه مستمریها و اجرای طرح همترازی مستمریبگیران از دلایل اصلی افزایش هزینههای بلند مدت محسوب شده و همچنین افزایش تعداد بیمهشدگان اصلی، افزایش تعرفههای پروتزها، سطح مراجعات به مراکز در مانی خارج از استان و حوادث ناشی از کار در افزایش هزینههای کوتاه مدت تاثیر بهسزایی داشته است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کردستان رشد بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی را متأثر از مؤلفههای متعدد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خواند و افزود: با استفاده از روشنگری و در مقابل حوادث احتمالی، قصد افزایش تعداد بیمهشدگان اختیاری و خاص را داریم.
وی به الکترونیکی شدن خدمات سازمان تامی اجتماعی اشاره کرد و گفت: خدماتی از جمله دریافت سوابق، تمدید و ابلاغ احکام دفترچه بصورت الکترونیکی انجام خواهد شد به طوریکه 54.9 درصد از احکام بهصورت الکترونیکی و پیام ارسال میشود.
قریشی به مکانیزه شدن پروندهها اشاره کرد و یادآور شد: پروندههای جدید بهصورت الکترونیکی ثبت شده و پروندههای گذشته نیز در راستای حفظ سوابق بیمهای، الکترونیکی خواهد شد.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کردستان اظهار داشت: اگر کارفرما در قالب طرح کارورزی مازاد بر تعداد نیروهای خود، دانشآموختگان دانشگاهی با حداقل مدرک کارشناسی را بهکارگیری کرده تا 2 سال از پرداخت حق بیمه این افراد معاف و 30 درصد یارانه دستمزد به آنها پرداخت میشود.
انتهای پیام/485/ش