امام جمعه رشت: «توسعه اقتصادی» با رفع مشکلات تولیدکنندگان امکان‌پذیر است


امام جمعه رشت: «توسعه اقتصادی» با رفع مشکلات تولیدکنندگان امکان‌پذیر است

نماینده ولی‌فقیه در گیلان گفت: برای توسعه اقتصادی و تقویت تولید باید موانع‌ سر راه تولیدکنندگان برداشته شود از طرفی بسیاری از کاغذبازی‌های اضافی اداری موجب کاهش رغبت و انگیزه تولیدکنندکان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیت‌الله رسول فلاحتی عصر امروز در آئین اختتامیه همایش ملی «تحقق اقتصاد ملی» در استان گیلان با اشاره به اهمیت توجه به هدایت و تقوا در کنار توجه به اقتصاد و زیرساخت‌های اقتصادی اظهار داشت: در آموزه‌های دینی همواره به تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و تقویت تولید که مرتبط با زندگی مادی و معنوی انسان است تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با بیان اینکه اقتصاد کشور نیازمند تقویت پایه‌‌ای از درون و صیانت و توسعه میدانی است خاطرنشان کرد: کسانی باید در عرصه اقتصادی باشند که اراده جدی برای توسعه اقتصاد و توسعه ملی را داشته باشند.

رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گیلان، کاغذبازی‌های اداری و موانع متعدد سر راه تولید را عامل اصلی کاهش رغبت و انگیزه تولیدکنندکان دانست و خاطرنشان کرد: موانع‌ سر راه تولیدکنندگان باید برداشته شود.

آیت‌الله فلاحتی افزود: ما بازاریابان خوبی در کشورهای عربی و سایر کشورها نداریم و این ضرر است چون در راستای توسعه میدانی اقتصاد باید بازاریابان خوبی در کشورهای منطقه داشته باشیم تا محصولات و کالاهای استراتژیک ایرانی را در بازارها و میادین مختلف عرضه کنیم.

امام جمعه رشت خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای منطقه خواستار ایجاد رابطه اقتصادی با ایران هستند اما عده‌ای همچنان دست نیاز به سمت بیگانگان و اروپاییان دراز می‌کنند و به آنان امید دارند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی حضرت بقیة‌الله(عج) نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی کشور اظهار داشت: آمریکایی‌ها گفتند که این میزان تحریم‌ها علیه ایران در تاریخ سابقه نداشته و عجیب است که ایران در برابر تمام این فشارها مقاومت کرده است.

علی کرمی، گفتمان‌سازی و مشارکت همگانی در اقتصاد مقاومتی، ظرفیت و کارکردهای بسیج سازندگی و سایر اقشار را جزو مسائل مهم دانست و ابراز داشت: رهبر انقلاب فرمودند که اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیت است و امروز کشور در حال پیشرفت است و افق‌های روشنی در مقابل ما قرار دارد.

مدرس و محقق پدافند غیرعامل در زمینه تهدیدات نوین زیستی و محیطی افزود: در شرایطی زندگی می‌کنیم که حتی علم را تحریم کردند اما ما به پیشرفت‌های علمی متعددی رسیدیم طوری‌که در فناوری نانو موفق به کسب رتبه چهارم در دنیا و رتبه نخست در منطقه شدیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی حضرت بقیة‌الله(عج)، درون‌گرایی، برون‌گرایی، مردمی کردن، عدالت‌بنیانی و دانش بنیان بودن را جزو رویکردهای مهم اقتصاد مقاومتی دانست و بیان داشت: در حال حاضر مردم یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد مقاومتی هستند.

مدرس و محقق پدافند غیرعامل در زمینه تهدیدات نوین زیستی و محیطی با اشاره به اهمیت تولید محصول پاکیزه در ایران گفت: محصولات حلال و طیب بسیاری توسط ده‌ها شرکت ایرانی به ثبت رسید که یک فرصت است زیرا ما از طریق تولید غذا و محصولات حلال می‌توانیم سبک زندگی جمهوری اسلامی را به دنیا ارائه دهیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی حضرت بقیة‌الله(عج)، مساله واکنش سریع به حملات اقتصادی دشمن را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت خارجه باید همسو با اقتصاد کشور باشد و باید بتوانند حق جمهوری اسلامی را در مجامع بین‌المللی بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی باید وارد کتاب‌ها و واحدهای درسی دانشگاهیان شود و شیوه‌ها و اهمیت آن به‌طور کامل برای جوانان و دانشجویان تبیین شود ابراز داشت: سپاه پاسداران می‌تواند در این حوزه اقدامات اساسی انجام دهد و برنامه‌هایی جهت تشریح اقتصاد مقاومتی برای جوانان و بسیجیان توانمند پیش‌بینی کند.

کرمی با اشاره به ضرورت برخورد قاطعانه با رانت‌خواران عنوان داشت: اخیراً یک گروه واردکننده که حدود 4 تن محصول ذرت، کلزا و روغن نباتی حاوی مواد تراریخته وارد کشور کردند شناسایی شدند و رئیس قوه قضائیه نیز تاکید کرد که دستان رانت‌خواران را از کتف قطع می‌کنیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی حضرت بقیة‌الله(عج) با اشاره به اهمیت اقتصاد مردم‌محور تصریح کرد: زندگی مدیران اجرایی کشور باید مبتنی بر سبک زندگی ایرانی و اسلامی باشد و دولت نیز در تلاش است تا مشکلات را کاهش دهد اما ما نیازمند مجلس مطلوب نیز هستیم.

مدرس و محقق پدافند غیرعامل در زمینه تهدیدات نوین زیستی و محیطی خاطرنشان کرد: وسیله پانسمان زخم بیماران EB توسط دشمن تحریم شده است اما بسیجیان توانمند این وسیله پانسمان را تولید کردند.

کرمی با اشاره به نظام بانک‌داری کشور گفت: بانک‌داری در این کشور تبدیل به ضد تولید، ضد توسعه و ضد اقتصاد مقاومتی شده است در صورتی‌که در آمریکا به تولیدکنندگان وام با سود صفر درصد می‌دهند اما در ایران بسیاری از کارخانه‌‌داران از وام‌های با سود زیاد شکایت دارند و می‌گویند این وام‌ها کمر ما را می‌شکند.

وی با اشاره به ترویج روحیه بسیجی در مدیران کشور گفت: 18 قشر بسیج مانند بسیج اساتید، بسیج جامعه پزشکی، مهندسان کشاورزی، بسیج دانشجویی، بسیج کارمندان، بسیج سازندگی و سایر اقشار بسیج در جامعه فعالیت می‌کنند که می‌توان از توانایی آنان در اقتصاد مقاومتی بهره‌مند شد و رهبر انقلاب نیز تاکید کردند که در اقتصاد مقاومتی باید از ظرفیت بسیج استفاده شود.

کرمی با اشاره به موانع و راهکارهای استفاده از ظرفیت بسیج در اقتصاد مقاومتی افزود: فقدان روش‌های خلاقانه، عدم همکاری و پشتیبانی جدی نهاد‌های دولتی از ظرفیت‌ بسیج، بروکراسی اداری و عدم آموزش کافی در بستر بسیج جهت اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی از جمله موانعی هستند که جلوی استفاده از ظرفیت بسیج در اقتصاد مقاومتی را می‌گیرند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی حضرت بقیة‌الله(عج) عنوان داشت: موانع بودجه‌ای، عدم همکاری بانک‌ها و سایر نهادهای اقتصادی و عدم استفاده از اقشار بسیج جهت آموزش و فرهنگ‌سازی در جامعه جزو دیگر موانع استفاده از ظرفیت بسیج در اقتصاد مقاومتی هستند البته موضوع اقتصاد مقاومتی برای خود بسیجیان نیز باید تشریح و تبیین شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از مدیران اجرایی کشور اهمیت ارتباط میان اقتصاد و بسیج را نمی‌دانند خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران اجرایی نمی‌دانند که چطور باید با نخبگان جامعه ارتباط برقرار کنند.

کرمی راهکارهای بهره‌گیری حداکثری از توان اقشار بسیج در اقتصاد مقاومتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: آموزش، فرهنگ‌سازی، ترویج اهداف و روش‌های اجرای اقتصاد مقاومتی در بستر بسیج، همکاری و حمایت مدیران از این اقشار از جمله راهکارهای مناسب برای بهره‌گیری از توان بسیج است.

وی افزود: تشکیل اتاق فکر و اندیشه‌ورزی برای ارائه ایده‌های خلاقانه و نوین مرتبط با رونق تولید، کارآفرینی و اشتغالزایی بر اساس مزیت‌های روستاها و شهرها، جلب همکاری بانک‌ها و سایر نهادهای اقتصادی برای همکاری در رونق تولید و تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی در تمام اقشار بسیج نیز راهکارهای دیگر برای بهره‌گیری از توان بسیج به‌شمار می‌روند.

کرمی با بیان اینکه استان گیلان بستر و منابع مناسب برای تبدیل شدن به قطب تولید ملی در صورت همکاری همه نهادها و بسیج را دارد گفت: برگزاری کارگاه‌های خلاقیت نوآوری کارآفرینی و اشتغال توسط بسیج با حمایت دانشگاه‌ها، صندوق کارآفرینی و دستگاه‌های اجرایی در استان گیلان باید مدنظر باشد.

وی طرح ملی از " مزرعه تا سفره" را مورد اشاره قرار داد و افزود: این طرح در رونق تولید محصولات سالم، ارگانیک و غیرتراریخته در سراسر گیلان، ارائه مستقیم تولیدات از مزرعه به سفره و افزایش سود کشاورزی و کاهش قیمت محصولات برای خریدار موثر است و هم‌اکنون در 14 استان کشور اجرا می‌شود اما به دلیل عدم همکاری‌ها در استان گیلان هنوز اجرا نشده است.

کرمی بیان داشت: طرح ملی از " مزرعه تا سفره" در راستای ایجاد شرکت‌های تعاونی مردمی، ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای ارائه محصولات سالم و ارگانیک به مردم، اشتغال و رونق تولید، کاهش مصرف سم و کود و همچنین ارتقاء سلامت مردم گیلان و کاهش بیماری‌ها قابل اجرا شدن بوده و کمک‌کننده اقتصاد و محیط‌زیست است.

انتهای پیام/612/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon