کشتار دام خارج از کشتارگاه خط قرمز سازمان دامپزشکی کشور است

کشتار دام خارج از کشتارگاه خط قرمز سازمان دامپزشکی کشور است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشتار دام خارج از کشتارگاه یک خط قرمز است و به شدت با این موضوع برخورد می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، علیرضا رفیعی‌پور در جلسه مدیران دامپزشکی خراسان رضوی در محل هتل کوثر گناباد اظهار داشت: طی دو سال گذشته اقدامات بزرگی در سطح سازمان دامپزشکی در ابعاد ملی و بین‌المللی رخ داده؛ به عنوان نمونه، هفته گذشته در زمینه میانکاله از طریق ویدئو کنفرانس با مسئولان سازمان جهانی بهداشت دام و کشورهای دارای تالاب مسئله را در میان گذاشتیم که اقدامات انجام شده توسط سازمان دامپزشکی کشور تحسین آن سازمان و دیگر کشورها را در پی داشت.

وی افزود: میانکاله مسئله جدیدی بود که با کار علمی و اثربخش سازمان همراه شد و جامعه جهانی از سرعت عمل و دقت و به سرانجام رساندن آن متعجب شدند و امروز روز به صفر رسیدن تلفات میانکاله است که با اقدام به موقع توسط آزمایشگاه‌های سازمان دامپزشکی کشور کمتر از 24 ساعت تشخیص عدم بیماری به لحاظ بیماری های مشترک ثابت شد و در روز سوم به این نتیجه رسیدیم که علت این رخداد، بروز مسمومیت بوده است.

رفیعی‌پور گفت: در زمینه نیروی انسانی پیگیریهای زیادی شده تا سقف چارت تشکیلاتی را جذب کنیم اما برخی مسائل و واقعیتها را نیز نباید دور از ذهن داشت از جمله واگذاری امور به بخش خصوصی و اینکه در تلاش هستیم با اتکای به نیروی کارشناس و متخصص از سد مشکلات عبور کنیم لذا موافقت جذب 2500 نفر اخذ شده و طی سالهای تعیین شده این تعداد جذب خواهند شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: استان خراسان رضوی در زمینه واگذاری امور به بخش خصوصی جزو استانهای پیشرو است.

وی ادامه داد: در زمینه تعرفههای بخش دولتی اقداماتی را انجام دادهایم و اجازه افزایش تعرفهها را گرفتیم که این موضوع در پیشبرد اهداف دامپزشکی موثر خواهد بود و در زمینه افزایش تعرفههای بخش خصوصی پیگیری لازم را از سرپرست وزارت جهادکشاورزی انجام دادهایم.

رییس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: طی یک سال گذشته برای اولین بار مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور موفق شد در زمان کوتاه نزدیک به یک ماه جداسازی ویروس، خالص‌سازی و تشخیص تحت تیپ را انجام دهد که این مهم تاکنون یا در سایر مراکز و یا در سایر کشورها انجام میشد.

وی افزود: موضوع اضطرار واکسن را در دستور کار قرار دادیم و با تدابیری که اندیشیده شد از جمله واردات به موقع و مدد گرفتن از صنایع داخلی، کمبود واکسن را جبران کرده و در حال رفع سایر کمبودها در این زمینه هستیم.

رفیعی پور اظهار کرد: یکی از مشکلات سازمان دامپزشکی مشکل سامانه‌هایی بود که کارآیی لازم را نداشت و پشتیبانی صحیحی از آنها رخ نمی‌داد لذا در این مسیر در حال تقویت سامانه‌ها هستیم و همچنین سامانه جامع سازمان دامپزشکی کشور را پیش بینی کردیم تا خودمان هم سامانه تولید کنیم و هم آن را بتوانیم پشتیبانی کنیم.

وی افزود: نسبت به اطلاع‌رسانی از حمل و نقل دام بدون پلاک به دامداران اقدام کنید تا از تبعات بعدی پیشگیری کنید لذا به دهیاران، بخشداران، شورای روستا و دامداران اطلاع رسانی لازم انجام شود.

رفیعی پور بیان کرد: موضوعاتی نظیر «فلاتوکسین» در شیر که به امنیت غذایی مردم صدمه می‌زند ممکن کار دشمنان باشد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه و لذا ما باید هوشیار باشیم چرا که قطعا در آینده از این دست شایعات و اخبار برای صدمه زدن به اعتماد مردم تولید خواهد شد.

وی عنوان داشت: موضوع مراکز پرورش غیرمجاز و کشتار دام خارج از کشتارگاه جزو مسایل مهم استان‌هاست و باید از استان‌هایی که این مشکل را رفع کرده اند الگوگیری شود و ائمه جمعه نیز از تریبون‌های در اختیار خود مخاطرات کشتار غیرمجاز دام را اعلام کنند.

وی افزود: لازم است تفویض اختیار برای شهرستان‌ها به طور کامل انجام شود و روسای شهرستان‌ها در این زمینه آزادی عمل داشته و ادارات کل نیز مساعدت لازم را انجام دهند.

رفیعی پور اظهار کرد: با توجه به توافقات انجام شده به کشورهای دارای سطح بهداشتی پایین اعزام دامپزشک ادامه دارد و با کشورهای دارای پروتکل صرفا ممیز اعزام می‌کنیم.

انتهای پیام/281/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon