بنگاه‌داری بانک؛ خوب، بد، زشت|میدری: بنگاه‌داری بانک‌ها لازم است، اما نه بی‌قاعده

بنگاه‌داری بانک؛ خوب، بد، زشت|میدری: بنگاه‌داری بانک‌ها لازم است، اما نه بی‌قاعده

معاون وزیر کار گفت: بانک ها باید در بنگاه داری و سرمایه گذاری در مسیر توسعه سهم داشته باشند؛ اما اینکه چه قواعدی برای آن در نظر گرفته شود مهم است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، احمد میدری در نشست «شرکت داری بانک ها؛ تببین وضع موجود، چالش ها و فرصت ها»، گفت: بانکداری بخشی از اقتصاد کشورهاست و سیاست های آن باید متناسب با سیاست های بازار کار و حتی سیاست های رفاهی کشور تعیین شود.

وی افزود: در دهه 1920 یک بحران بانکی بزرگ در ژاپن رخ داد و دولت تصمیم گرفت بانک ها را ادغام و صنایع را بین 6 بانک بزرگ با عنوان کایرتسوها تقسیم کند و هرکدام مسئول توسعه صنعتی ژاپن در صنایع اساسی شدند. بحران اقتصادی اخیر ژاپن نیز به دلیل تضعیف نظام بانکی این کشور و خارج شدن از مسیر توسعه صنعتی رخ داده است.

میدری ادامه داد: با این اوصاف اینکه چرا در ایران مسئله ضرورت خروج بانک ها از بنگاه داری، با وجود مضرات آن مطرح شده است، می تواند به چند دلیل باشد، یکی ضرورت تسهیلات دهی بانک ها به مردم است و خروج از بنگاه داری به این منظور انجام گرفته است. دلیل دیگر رونق گرفتن بورس می تواند باشد.

وی گفت: اما من معتقدم ما باید اجازه بنگاه داری و ورود مستقیم به فعالیت های اقتصادی را به بانک ها بدهیم و توسعه صنعتی را از این طریق در دستورکار داشته باشیم. بسیاری از کشورها نیز توسعه صنعتی را از همین مسیر انجام داده اند.

وی افزود: بنابراین شکی در آن نیست که بانک ها باید در بنگاه داری و سرمایه گذاری در مسیر توسعه سهم داشته باشند. اما اینکه چه قواعدی برای آن در نظر گرفته شود مهم است.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon