کمبود "کارشناسان تغذیه" در بیمارستانهای سطح کشور


کمبود "کارشناسان تغذیه" در بیمارستانهای سطح کشور

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت تحول در تغذیه بالینی گفت: در بسیاری از بیمارستان‌ها با ۳۰۰ یا ۴۰۰ تختخواب، حدود سه نفر کارشناس تغذیه حضور دارند که این افراد، عمدتاً هم درگیر کارهای اجرایی در آشپزخانه‌ها هستند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز، رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران با اشاره به اینکه تحول تغذیه بالینی از سرفصل‌هایی است که در انستیتو دنبال می‌شود، اظهار کرد: در بسیاری از بیمارستان‌ها با 300 یا 400 تخت‌خواب، حدود سه تا چهار نفر کارشناس تغذیه حضور دارند که این افراد، عمدتاً هم درگیر کارهای اجرایی در آشپزخانه‌ها و امور غیرمرتبط با رشته خود هستند.

وی افزود: طبق آمارهای جهانی، به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشورهای توسعه یافته، حدود 40 کارشناس تغذیه وجود دارد؛ طبق همین آمارها، باید حداقل 10 متخصص تغذیه به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشورها وجود داشته باشد که این رقم در کشور ما، 12.5 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است و در 23 استان کشور، دفتر انجمن تغذیه دایر شده است.

رزاز ادامه داد: بنابراین مشکل اصلی که در این زمینه وجود دارد، کمبود نیروی انسانی نیست، بلکه مشکل در برنامه‌ریزی برای این منابع است‌.

رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه در انستیتو و وزارت بهداشت درحال تلاش برای راه‌اندازی کمپین ملی تغذیه سالم هستیم، تصریح کرد: مطالعات نشان داده‌اند که تغذیه سالم 55 تا 60 درصد از بار بیماری‌های غیرواگیر را کاهش می‌دهد؛ امیدواریم با توجه به دیدگاه پیشگیرانه‌محور آقای دکتر نمکی، این امر محقق شود.

وی با اشاره به اینکه تغذیه مادر، از سه ماه قبل بارداری نیز اهمیت ویژه‌‌ای دارد، خاطرنشان کرد: مادران از سه ماه قبل از بارداری تا دوران شیردهی باید توجه بیشتری به تغذیه خود داشته باشند.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، با انتقاد نسبت به پایین بودن توجه به بحث آموزش تغذیه‌ای در کشور، تصریح کرد: در چهار ماه گذشته، برای توسعه آموزش همگانی، واحد ترجمان دانش را تاسیس کرده‌ایم.

رزاز افزود: ترجمان دانش (knowledge  translation) از مباحث مهمی است که ماموریت اصلی آن، تبدیل پژوهش‌ها و مطالعات کشور، به زبان قابل فهم و ساده برای مردم است؛ پیرو همین امر، از افرادی که در دانشگاه شهید بهشتی مقاله و پایان‌نامه نوشته‌اند، در خواست می‌کنیم خلاصه مطالب‌شان را به زبان قابل فهم و ساده در دو صفحه خلاصه کنند؛ این اقدام، قبلاً در کشورهای جهان نیز اجرا و اثربخشی آن ثابت شده است.

گفتنی است پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، از 16 تا 18 بهمن‌ماه سال جاری در انستیتوی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon