انتقاد رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران از منوهای تکراری رستوران‌ها و هتل‌ها‌

انتقاد رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران از منوهای تکراری رستوران‌ها و هتل‌ها‌

‎رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: مشکل کشورمان در توسعه گردشگری غذایی عدم تنوع غذایی نیست، بلکه منوهای تکراری در رستوران ها و هتل هاست.

‎به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، فرید جواهرزاده در مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه گردشگری، غذا و شیرینی که  در محل برج سفید مشهد با بیان اینکه دیدن جاذبه‌ها و مکان‌های جدید، آشنا شدن با اقوام و آداب و رسوم مختلف، خرید سوغات و در رأس همه این موارد، کشف غذاهای جدید و چشیدن آنها قطعا یکی از زیباترین تجربیات سفر است، اظهار داشت: ‌برای ما ایرانی‌ها ‌بیش از 2500 نوع غذا در فرهنگ‌مان جای دارد.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران افزود: غذا فقط یک ماده مصرفی نیست بلکه در خود، فرهنگ و آداب و رسوم مردم بومی یک منطقه را جای داده است. بر همین اساس یکی از معیارهای مهم سفر، غذاست و گردشگری غذا یکی از انواع گردشگری است که با توجه به افزایش زمان اوقات فراغت و نیاز انسان‌ها به یک محیط همنشینی، روز‌به‌روز در حال رشد است.

وی با بیان این که علاقه گردشگران به غذا و گردشگری غذا تا جایی پیش رفته که 86 درصد گردشگران، غذا را به عنوان یکی از بهترین تجربیات گردشگری خود معرفی کرده‌اند تاکید کرد: توجه به این آمار نشان می‌دهد غذا می‌تواند سمبل و نماد و برندی برای معرفی مقصد گردشگری باشد.

به گفته این استاد دانشگاه، غذا سهم چشمگیری در گردشگری دارد چنان که حدود 200 میلیارد دلار از اقتصاد گردشگری دنیا به گردشگری غذا باز می‌گردد و هر گردشگر بطور متوسط بین 150 تا 200 دلار در سفرهای خود برای خوراک هزینه می‌کند.

رئیس انجمن علمی طبیعت گردی ایران با بیان این که مشکل در ایران عدم تنوع غذایی نیست، بلکه مشکل منوهای تکراری در رستوران‌ها و هتل‌هاست تاکید کرد: غذاهای ایرانی یکی از سه مکتب غذایی در دنیا به حساب می‌آیند اما جای خالی آنها در منوی رستوران‌های ایرانی به شدت  احساس می‌شود و جایگاهی در حوزه بین‌المللی ندارند.

جواهرزاده با بیان این که طبق بررسی ها 50 درصد از مسافران اعلام کرده اند که از ترکیب تجربه غذا در خارج از برنامه‌های مرسوم و عادی خود با یک فعالیت بدنی جدی لذت می‌برند گفت: علاوه براین 51 درصد نیز اعلام کرده اند که اجرای یک برنامه مسافرتی را که ترکیبی از یک ماجراجویی و فعالیت جسمی و لذت چشیدن غذایی متفاوت است را به یک برنامه عادی ترجیح می‌دهند.

به‌گفته جواهرزاده بسیاری از کشورها مانند ژاپن با بهره‌گیری از مراسم سنتی خود درطبخ غذا و‌نوشیدنی همچون مراسم چای توانسته‌اند گردشگران ‌بسیاری را به سوی خود جلب کنند و‌در عین حال فرهنگ و‌تمدن خود را نیز به جهانیان بشناسانند.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری حلال، استفاده از فرهنگ‌غذایی در مناسبت‌های گوناگون همچون ماه مبارک رمضان و سفره افطار، استفاده از ظرفیت نوروز و سفره‌های نوروزی و‌ برند کردن محصولات غذایی در جغرافیای پهناور کشور را ابزاری مناسب که می‌تواند از جمله راهکارهای توسعه گردشگری در کشورمان تلقی شود را خاطرنشان کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon