مخالفت مغربیها با معامله قرن/ پشت پرده عادی سازی مناسبات رباط با تل آویو
فعالان مدنی سیاسی، تشکلهای حقوقی و انجمنهای زنان و جوانان مغرب با برگزاری یک نشست اعتراض آمیز در پایتخت این کشور مخالفت خود را با معامله قرن اعلام کردند و ازبرپایی تظاهرات علیه این طرح ننگین در یکشنبه آینده در رباط خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سخنگوی این نشست اعتراض آمیز به خبرنگار روزنامه الرایالیوم در رباط گفت: مردم مغرب به طور کامل طرح معامله قرن را محکوم میکنند چرا که هدف این طرح، نابودی آرمانهای فلسطین، مقدسات اسلامی و مسیحی در این سرزمین و عدم اجازه به آوارگان فلسطینی به بازگشت به سرزمین مادری خود است .
وی با بیان اینکه طرح معامله قرن با همکاری برخی کشورهای عربی مزدور تدوین شده و بر اساس منطق زور میخواهند آن را اجرایی کنند، تصریح کرد: ما از حقوق ملت فلسطین دفاع میکنیم و مخالف هرگونه عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی هستیم و به همین دلیل، یکشنبه آینده ( 20 بهمن ) تظاهراتی را در مرکز رباط برگزار خواهیم کرد.
دهها تشکل سیاسی مردم نهاد، اتحادیههای صنفی با محکوم کردن معامله قرن از برگزاری تظاهرات مغربیها در یکشنبه آینده حمایت کردهاند.
در همین حال، روزنامه مغربی هسپرس در مقالهای تحت عنوان "پشت پرده معامله تجاری بین مغرب، آمریکا و اسرائیل" نوشت: طی چند روز گذشته پایگاه خبری اکسیوس آمریکا گزارشی را منتشر کرد، مبنی بر اینکه تل آویو، دولت واشنگتن را تحت فشار قرار داده تا در قبال به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی، رباط مناسبات خود را با تل آویو به حالت در آورد.
این روزنامه با اشاره به سکوت دولت مغرب در برابر این خبر نوشت: این سکوت نشان میدهد که ممکن است در پس پرده بین مغرب و رژیم صهیونیستی در این خصوص توافقی صورت گرفته باشد. شاید بتوان گفت که واکنش وزارت خارجه در قبال رونمایی از طرح معامله قرن بیشتر این نظر را تقویت میکند. این وزارتخانه بیانیهای منتشر کرد که همچون بیانیههای گذشته نبود و تمام حقوق و آرمانهای فلسطین را دربر نمیگرفت. مثلا عقب نشینی رژیم صهیونیستی از سرزمین های فلسطینی تا مرزهای سال 1967 در آن نیامده بود .
هسپرس نوشت: در بیانیه وزارت خارجه موضع شفاف و روشن دولت رباط در قبال معامله قرن بیان نشده بود به گونهای که میتوان آن را در راستای تایید طرح ترامپ ارزیابی کرد.
این روزنامه تصریح کرد: چنانچه مغرب وارد هرگونه معامله با واشنگتن یا تل آویو شود، فرصئی در اختیار جبهه پولیساریو و الجزایر و دیگران قرار میدهد تا موضوع صحرای غربی را همچون فلسطین اشغالی قلمداد کنند و مغرب را به عنوان یک نیروی اشغالگر معرفی کنند.
انتهای پیام/