‌گزارش| شرکت‌های دانش بنیان و فناور آذربایجان شرقی چگونه حمایت می‌شوند؟

‌گزارش| شرکت‌های دانش بنیان و فناور آذربایجان شرقی چگونه حمایت می‌شوند؟

ارائه خدمات در صندوق پژوهش و فناوری بر ۳ محور؛ ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و فناور از محل خط اعتباری و منابع صندوق، صدور انواع ضمانت نامه برای شرکت‌های فناور و حتی غیر فناور و سرمایه گذاری خطر پذیر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، تأسیس صندوق پژوهش و فناوری ارس در سال گذشته از اتفاقات مهم در حوزه فناوری و دانش بنیان در استان بود. این صندوق که با مشارکت بخش دولتی و خصوصی در راستای خدمت رسانی به شرکت‌های دانش بنیان، فناور و فعالین حوزه‌های فناور شکل گرفته است با سرلوحه قرار دادن توسعه اقتصاد دانش بنیان، تهیه اکوسیستم نوآوری و فناوری را بر اساس محورهای بیانیه گام دوم، تاکید، تعیین و ابلاغ شد.

ایجاد مراکز رشد واحدهای فناور ارس و مراکز نوآوری توسط صندوق پژوهش و فناوری ارس و اختصاص 50 هکتار زمین جهت تأسیس واحدهای تولید و صادرات شرکت‌های دانش بنیان، تدوین و اجرای شیوه نامه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به عنوان یک سیاست مکمل و حمایت از استارت آپ ها و صنایع خلاق گام مهمی در این راستا بر خواهد داشت.

مراکز رشد واحدهای فناور ارس به عنوان یکی از مبادی شناسایی صنایع خلاق و ارائه مجوز به شرکت‌های خلاق توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناخته شده است که حدود 70 شرکت فناور و دانش بنیان صنعتی و حدود 34 شرکت فناور و دانش بنیان نوپا در آذربایجان شرقی جذب و فعالیت می‌کنند.

ارائه تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان و فناور

 ارائه خدمات در این صندوق بر 3 محور است؛ ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و فناور از محل خط اعتباری و منابع صندوق، صدور انواع ضمانت نامه برای شرکت‌های فناور و حتی غیر فناور و سرمایه گذاری خطر پذیر است.

برای شرکت‌های دانش بنیان تسهیلاتی در قالب نمونه سازی تا سقف 500 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد، برای تولید صنعتی 1 میلیارد تومان با 11 درصد کارمزد، برای تسهیلات در قالب سرمایه در گردش تا سقف 1 میلیارد تومان با کارمزد 11 درصد و بازپرداخت حداکثر 3 مرحله در 4 ماهه، برای زیرساخت فناوری شرکت‌های دانش بنیان 200 میلیون تومان از 8 تا 10 درصد کارمزد پرداخت می‌شود.

همچنین برای خرید تجهیزات فناوری 150 میلیون تومان با 10 درصد کارمزد و برای زیرساخت فناوری جهت استقرار سیستم‌های مدیریت و کیفیت، تسهیلات با کارمزد 8 درصد تا سقف 50 میلیون تومان و برای لیزینگ و استصناع 1 میلیارد تومان با کارمزد 9 درصد در دو مرحله شش ماه و برای تسهیلات ضروری کوتاه مدت حداقل 50 میلیون تومان با کارمزد 6 درصد در یک مرحله پرداخت می‌شود.

تسهیلات برای شرکت‌های غیر دانش بنیان یا فناور نیز عبارت است از؛ نمونه سازی 100 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد، تولید صنعتی 200 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد، سرمایه در گردش 200 میلیون تومان با کارمزد 11 درصد، برای سرمایه در گردش 200 میلیون تومان با کارمزد 11 درصد، برای زیرساخت فناوری جهت خرید یا ساخت ساختمان 200 میلیون تومان با کارمزد 8 تا 13 درصد، برای زیر ساخت جهت تجهیز فناوری 150 میلیون تومان با کارمزد 10 درصد، برای لیزینگ و استصناع 100 میلیون تومان با کارمزد 10 درصد و برای ضروری کوتاه مدت 50 میلیون تومان با کارمزد 6 درصد پرداخت می‌شود.

صندوق پژوهش و فناوری ارس با سرمایه اولیه 30 میلیارد ریال شروع به کار نمود

پریسا بهلولی رئیس صندوق پژوهش و فناوری ارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در این خصوص گفت: استان ما تا سال پیش جزو استان‌هایی بود که صندوق پژوهش و فناوری در آن وجود نداشت که در مهرماه سال 97 با تائید منطقه آزاد ارس برای ایجاد مجوز آن از صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اقدام شد و پس از رایزنی‌های انجام یافته با پارک علم و فناوری و با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین بخش خصوصی در خرداد 98 مجوز آن اخذ شده و صندوق رسماً تأسیس شد.

وی ادامه داد: صندوق پژوهش و فناوری ارس، اولین صندوق پژوهش و فناوری در شمالغرب و مناطق آزاد کشور بود که با سرمایه اولیه 30 میلیارد ریال شروع به کار کرد که 34 درصد از این مبلغ توسط منطقه آزاد ارس، 34 درصد از صندوق صندوق نوآوری و شکوفایی، 15 درصد از سوی پارک علم و فناوری و همچنین 13 درصد نیز از سوی شرکت دانش بنیان همگامان که از شرکت‌های توانمند در حوزه فناوری و ارائه خدمات شهروندی بوده و افتخارات قابل توجهی در این راستا کسب کرده است، تامین و پرداخت شد.

رئیس صندوق پژوهش و فناوری ارس به اعضای هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری ارس اشاره کرد و گفت: ریاست مجمع صندوق برعهده مدیرعامل و رییس هیت مدیره منطقه آزاد ارس، ریاست هیئت مدیره بر عهده ریاست پارک علم و فناوری استان است.

حمایت از سرمایه گذاری خطر پذیر/ صدور انواع ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش بنیان

رئیس صندوق پژوهش و فناوری ارس اخذ ضمانت نامه را از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان دانست و افزود: شرکت‌های دانش بنیان به علت نوپا بودن و عدم اعتبار کافی نزد بانک‌ها و عدم آشنائی بانک‌ها با فعالیت‌های فناورانه نمی‌توانند اخذ کنند، در این راستا صندوق پژوهش و فناوری ارس برای رفع این چالش، اقدام به اخذ مجوز از معاونت علمی ریاست جمهوری برای صدور انواع ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش بنیان، فناور و سایر شرکت‌ها نموده است که در قالب صدور ضمانت نامه شرکت در مزایده و مناقصه، حسن انجام کار، پیش پرداخت و تعهد پرداخت می‌باشد.

وی سرمایه گذاری خطرپذیر را از دیگر اقدامات این صندوق عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: تزریق سرمایه به شکل نقدی گاها موجب شکست شرکت‌های دانش بنیان می‌شود که در این راستا صندوق با ارائه خدمات و ارزیابی فنی برای شرکت‌هایی که قابل قبولِ این صندوق باشد سرمایه گذاری خطر پذیر را شروع کرده و حمایت‌های لازم را جهت تجاری سازی محصولات فناورانه ارائه خواهیم داد.

بهلولی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در این خصوص که آیا حمایت‌های صندوق صرفاً در اختیار شرکت‌های دانش بنیان و فناور است و سایر شرکت‌ها که فعالیت فناورانه دارند اما هنوز فناور نشده‌اند، می‌توانند از این خدمات بهره مند شوند؟ پاسخ داد: با توافقاتی که با پارک علم و فناوری استان داشته‌ایم، موافقت شد تا با تسهیل مراحل شرکت‌هایی که ادعای فناور بودن دارند می‌توانند با مراجعه به پارک علم و فناوری استان یک تأییدیه فناور بودن اخذ کرده و از تسهیلات استفاده کنند.

تأسیس فن بازار در آینده‌ای نزدیک

یوسف داداش زاده عضو هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری ارس هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم نیز از تأسیس یک فن بازار خبر داد و ابرازداشت: این فن بازار در آینده جهت بازاریابی تولیدات داخلی، به خصوص کالاهای دانش بنیان در کشورهای دیگر شروع بکار خواهد کرد.

تشکیل پاویون در دیگر کشورها برای محصولات دانش بنیان امری لازم است

محمودی، مدیر یکی از شرکت‌های فناور استان هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: افتتاح این صندوق نوآوری در استان خبری خوشحال کننده بود، البته باید پیش‌ترها این اتفاق رخ می‌داد، چراکه در برخی استان‌های دیگر این اتفاق سال‌ها پیش افتاده است، اما باز جای خرسندی دارد.

وی ادامه داد: منطقه آزاد ارس با توجه به این که برخی محدودیت‌های مالی و اداری را ندارد می‌تواند در نقش یک حامی بهتر ظاهر شود، البته باید شرکت‌ها نیز به این امر اقبالی نشان دهند.

این فناور جوان گفت: تشکیل پاویون در دیگر کشورها برای محصولات دانش بنیان امری لازم است، چراکه فروش محصولات در کشور ثانی علاوه بر ارز آوری می‌تواند آینده شرکت‌ها را حتی بدون حمایت ای دولتی بیمه کند.

گزارش از حامد سلطان‌پور

انتهای پیام/122/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon