روایت بانوی کارآفرین دزفولی که هنرمندانه ۱۰ نفر را شاغل کرد + تصاویر

روایت بانونی کار آفرین دزفولی که هنرمندانه 10 نفر را شاغل کرد + تصاویر

بانوی کارآفرین دزفولی که نه‌تنها برای خود درآمد مطلوبی ایجاد کرده بلکه زمینه کار را برای ۱۰ نفر دیگر نیز فراهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، وقتی مطلع شدیم فاطمه عصاره‌ها بانوی کارآفرین دزفولی، یکی از زنان بااراده و پشتکاری است که در دزفول زندگی می‌کند و توانسته در زمینه خیاطی، برای 10 نفر کارآفرینی و اشتغال‌زایی کند با او به گفت‌وگو نشستیم تا از تجربیات ارزشمند خود بگوید.

کارگاه پر شده از صدای چرخ خیاطی و برش خوردن پارچه؛ عده‌ای از آنها با استفاده از الگو، لباس و مانتو در سایزهای مختلف را طراحی می‌کنند عده‌ای دیگر پارچه را برش می‌دهند و نیز عده‌ای هم پشت چرخ در حال دوخت پارچه‌های برش‌خورده هستند.

این بانوی کارآفرین دزفولی که 58ساله است و دو فرزند پسر دارد پروسه کارش را این‌گونه برایمان تشریح می‌کند: از کودکی با خیاطی بزرگ شدم. عضو خانواده‌ای بودم که هم پدر هم مادر در تهران کارگاه خیاطی داشتند.

وی با بیان اینکه "از سن 16سالگی به خیاطی  مشغول شدم"، در ادامه می‌گوید: در زمان جنگ ازدواج کردم و به دزفول آمدم؛ در شهر سیاه‌منصور از توابع دزفول در یک اتاق  ساکن شدیم و زندگی می‌کردیم؛ همان اتاق کوچک صبح‌ها کارگاه خیاطی من بود و عصرها چرخ‌ها را کنار می‌زدم و فرش را پهن می‌کردم و زندگی من می‌شد.

وقتی با این بانوی کارآفرین هم‌صحبت شدم هرچه بیشتر که گوش می‌دادم بیشتر متوجه می‌شدم که چقدر بانوی توانمندی است؛ بانویی که توانسته از صفر خودش را به اینجا برساند و 6 نشان شیما از جشنواره مدل لباس جشنواره فجر را کسب و اشتغال‌زایی کند، او ادامه می‌دهد و می‌گوید: شروع کارم با چند مشتری بود در حال حاضر از شهرهای شمال خوزستان و تهران برای دوخت لباس و مانتوی ایرانی اسلامی مشتری دارم.

خانم عصاره‌ها با ابراز اینکه "در شروع کارم  یک چرخ خیاطی داشتم و در حال حاضر 8 چرخ خیاطی در کارگاه دارم و دو چرخ خیاطی را به شاگردانم داده‌ام تا در خانه فعالیت کنند" اضافه کرد: در حال حاضر 10 نفر در کارگاه خیاطی من مشغول به کار هستند که بسیاری از آنها زنان سرپرست خانوار هستند.

هویت اصلی زن: مادر و زن بودن است که نباید فراموش شود

از این بانوی کارآفرین می‌پرسم "فعالیت شما لطمه‌ای به هویت اصلی شما «مادر و همسر بودن» وارد نکرد؟" او می‌گوید: هویت و نقش اصلی یعنی مادر بودن برایم مهم بود. زمانی که فرزند دومم  به دنیا آمد چند سالی کار را تعطیل کردم و خیلی محدود کار می‌کردم چون تربیت فرزندم برایم مهم بود.

خانم عصارها به هویت، نقش و جایگاه زن و مادر بودن تأکید می‌کند و می‌گوید: همیشه به شاگردانم این توصیه را می‌کنم که یک زن اول باید یک زن باشد بعد مادر خوبی باشد و بعد شاغل.

وی لذت موفقیت در هرکاری را بعد از پشت‌سر گذاشتن سختی‌ها می‌داند و می‌گوید: همسرم همیشه مشوق من بوده است. در زمان جنگ که اوضاع اقتصادی‌مان خوب نبود تصمیم گرفتم در همان اتاقی که هم زندگی من بود هم محل کارم چند چرخ خیاطی تهیه کنم و کار تولیدی انجام بدهم؛ همسرم هم شاگردانم را از شهر می‌آورد و می‌برد.

وی با ابراز اینکه "در حال حاضر مجوز مدل و لباس برای من صادر شده است"، درباره مشکلاتی که پشت‌سر گذاشته نیز ادامه می‌دهد و می‌گوید: با اینکه کار من تولیدی بود ولی قیچی برقی نداشتم باید تک به تک برش می‌زدم ولی زمانی که نتیجه کارم را می‌دیدم انرژی مثبت می‌گرفتم؛ یا مثلاً برای دوخت برخی لباس‌ها باید به تهران می‌رفتم و  پارچه آن لباس را از تهران تهیه می‌کردم.

بانوی کارآفرین دزفولی با گله‌مندی از مسئولان اداره‌کل ارشاد اسلامی اهواز خاطرنشان می‌کند: روال کار بسیار خوب بود و تمامی مدارک و مجوزهای لازم را دریافت کردم؛ متأسفانه با کم‌کاری اداره ارشاد اسلامی اهواز درخواست من برای برپایی نمایشگاه «مانتوهای ایرانی اسلامی» به تهران ارسال نشده بود و زمان نمایشگاه من که قرار بود 12 تا  22 بهمن ماه جاری برپا بشود با تعلل مسئولان اهواز علاوه بر اینکه به تعویق افتاد ضرر مالی هم به من تحمیل شد.

وی با تصریح به اینکه "برای رسیدن به هدفم مأیوس و ناامید نشدم"، می‌گوید: مجدداً برای برپایی نمایشگاه مانتوهای ایرانی اسلامی پیگیری مداوم کردم که تاریخ این نمایشگاه 23 تا 30 بهمن در دزفول است.

وی با تذکر اینکه جوانان منتظر استخدام در سیستم دولتی نباشند، بلکه با تکیه بر توان و ایده‌های‌شان برای خود و چند نفر دیگر شغل ایجاد کنند می‌گوید: تمام کسانی که مشغول به کار هستند تحصیلات‌شان با کار و اشتغال امروزشان هیچ ارتباطی ندارد؛ خانمی که کار طراحی مانتو برایم دارد انجام می‌دهد، لیسانس فلسفه از دانشگاه تهران را دارد.

این بانوی کارآفرین در این باره اضافه کرد: درست است که مشکلات اقتصادی بسیار زیاد است و یافتن شغلی مناسب واقعاً سخت است؛ اما باید برای گذران زندگی حرکت کرد؛ چرا که از یکجا نشستن نان و آب نمی‌شود و نمی‌شود درآمد حلال کسب کرد و به‌قول بزرگ‌ترهای ما که به ما می‌گفتند "از تو حرکت از خدا برکت" واقعاً من اثر این ضرب‌المثل را در کار و زندگی خودم بعینه شاهدم.

از او سؤال می‌کنم "با توجه به اینکه مانتوهای شما مدل ایرانی و اسلامی است استقبال جوانان چگونه است؟ خیلی‌ها  شاید در تصورشان این‌گونه است که مانتوهای ایرانی اسلامی ظاهری ساده دارد"، او در پاسخ به سؤالاتم می‌گوید: اکثر کسانی که به فروشگاه پسرم می‌رفتند درخواست مانتوی جلوبسته داشتند؛ با اینکه این مدل مانتو خیلی درخواست کننده داشت ولی در بازار نبود، تصمیم گرفتم این نیاز جامعه را با ایده‌های نو، طراحی روی مانتو و با خلاقیت و ذوق هنری در بازار عرضه کنم و با استقبال چشمگیری مواجه هستم.

خانم عصاره‌ها در پایان گفت‌وگو می‌گوید: اگر انسان نیت و اراده قوی برای کار و به دست آوردن روزی حلال داشته باشد خدا هم آن‌قدر راه‌های مختلف برای آدم باز می‌کند و کارها را آسان می‌کند که تعجب خواهد کرد. این کارگاه را که من دارم یک‌روزه به دست نیامده، زمانی در زیرزمین کار می‌کردم؛ برای رسیدن به هدفم، برای رسیدن به ای‌کاش ای‌کاش‌هایم قدم برداشتم و توانستم  به آنچه آرزویش را داشتم برسم.

گفت‌وگو از فاطمه دقاق‌نژاد

انتهای پیام/337/ز+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon