جایزه سینمایی ققنوس به گام نهم رسید/ چرا تلویزیون برای سینما جریان‌سازی نمی‌کند؟

جایزه سینمایی ققنوس به گام نهم رسید/ چرا تلویزیون برای سینما جریان‌سازی نمی‌کند؟

سینما انقلاب و جایزه سینمایی ققنوس در راهند؛ اما تلویزیون فقط به گزارش درباره حال خوب یا بد سینما بسنده می‌کند و از جریان‌سازی خبری نیست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز نشست خبری اعلام برنامه و جزئیات نهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس و محافل اندیشه‌ای سینما انقلاب با حضور روح‌الله رجبی نماینده هیئت داوران جایزه ققنوس، حسین الهام دبیر علمی جایزه سینمایی ققنوس و امیرمسعود استادحسین دبیر اجرایی این جایزه سینمایی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد؛ جشنواره‌ای که از 25 تا 30 بهمن‌ماه در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه پیگیری می‌شود. استادحسین دبیر اجرایی جشنواره ققنوس به حضور 16 فیلم جشنواره فیلم فجر که از بهترین و مهمترین‌های این دوره‌اند اشاره کرد و گفت: روزی سه فیلم در سه سانس‌ 13، 15 و 19:30 اکران می‌شود. بعد از نماز مغرب و عشاء هم درباره فیلم‌ها بحث و گفت‌و‌گو خواهیم داشت.

در این نشست خبری روح‌الله رجبی نماینده هیأت داوران نهمین جایزه سینمایی ققنوس حاضر شد و گفت: امسال سینما انقلاب، عالی‌ترین سطح مظلومیت خودش را می‌گذراند اما با قدرت و قوت به مطالبات انقلابی‌اش در سینما ادامه می‌دهد و به دنبال تحول در سینمایی است که باید مردمی باشد.  این محافل سینمایی انقلاب و هم‌اندیشی‌ها، فضایی را برای رسیدن به هم‌افزایی برای خوب کردن حال سینما فراهم می‌کند و ما دنبال این هدف مهمیم.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , سینمای ایران , سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ,

استاد حسین دبیر اجرایی نهمین جایزه سینمایی ققنوس از برگزاری نشست‌های نقد و بررسی و اساتیدی که قرار است پایشان به محافل سینما انقلاب برسد و گفت: هر روز سانس آخر فیلم‌های پرحاشیه را اکران و با آن موضوع محور برخورد می‌کنیم؛ فیلم‌هایی همچون خروج، روز بلوا، مغز استخوان، درخت گردو و حتی عامه‌پسند اکران می‌شوند و درباره موضوعات مختلف آن بحث و گفت‌وگو می‌کنیم. البته بعد از اذان مغرب و عشاء، هر شب یکی از اساتید سخنران این جایزه سینمایی خواهند بود.

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی همچون عزت‌الله ضرغامی، حسن عباسی،‌ رحیم‌پور ازغدی، محمدحسین جعفری‌جلوه و  مجید شاه‌حسینی به عنوان سخنران جایزه سینمایی ققنوس خواهند بود. این اساتید می‌آیند و درباره گفتمان انقلاب در سینما و فیلم‌هایی که می‌توانند حرف‌های مهمی درباره سبک زندگی اسلامی ایرانی بزنند و به فکر ارتقای جامعه باشند و اصلاً چه‌طور سینما می‌تواند ابزار مهم توسعه‌ای و ارتقایی جامعه باشد را مطرح می‌کنند.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , سینمای ایران , سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ,

الهام دبیر علمی جایزه سینمایی ققنوس درباره مطالبه سینما انقلاب از سینماگرها و اصحاب هنر و هدف از به میدان آمدن برای نهمین گام، گفت: جایزه ققنوس محل مطالبه بعد از 14 سال ملت ایران به ویژه در شرایط جنگی است؛ امروز هم از بُعد نظامی، اقتصادی و هم رسانه‌ای و فرهنگی در جنگیم. مطالبه امسال سینما انقلاب از فیلم‌های ساخته شده سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر را به نسبت شرایط امروز جامعه می‌سنجیم. اینکه سینماگرها و اصحاب فرهنگ و هنر باید در کنار انقلاب و مردم باشند و اینطور در نهمین گام، روزهای بلوغ سینما انقلاب و این محافل اندیشه‌ای را سپری می‌کنیم.

وی با اشاره به حضور منتقدین و اساتید علوم انسانی برای نقد و بررسی موضوعی و مبنایی 5 فیلم سانس پایانی هر شب جایزه سینمایی ققنوس، گفت: امسال برای کار مبنایی‌تر و ویژه‌تر، کلیدواژه‌های اصلی 5 فیلم مهم که در سانس پایانی هر شب جایزه سینمایی ققنوس روی پرده می‌روند را به طور ویژه با حضور اساتید علوم انسانی و منتقدین کاربلد و صاحب‌نام بررسی می‌کنیم. حتی در تلاشیم مسعود فراستی یک شب به جایزه سینمایی بیاید و در مورد فیلمی طبق برنامه نظرات کارشناسی دهد.

الهام درباره پرداختن به فضای مقاومت و حضور سردار سلیمانی در جایزه سینمایی ققنوس،گفت: جشنواره فیلم فجر جایزه نگاه ملی‌اش را به حاج قاسم سلیمانی اختصاص داد و تغییر چندانی نداشت. اما جایزه ققنوس همه‌ساله دنبال  فضای مقاومت بوده است و امسال هم این موضوع را به جد دنبال می‌کند. بر اساس فیلم‌هایی که حاضرند نسبت به گفتمان جبهه مقاومت ارزیابی می‌شوند هر چند این نگاه و ارزیابی محدود است؛ اما فیلم و موضوعی در این فضا مورد تقدیر قرار می‌گیرد.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , سینمای ایران , سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ,

استاد حسین در پاسخ به سؤالی درباره انتخاب چهره سال در جایزه سینمایی ققنوس گفت: براساس اتفاق جشنواره پیش می‌رویم و جوایز ما گفتمانی‌اند. فیلم و چهره‌ای انتخاب می‌شوند که در محور انقلاب و موضوع ملی را مورد تأکید خودشان قرار داده باشند.

الهام با اشاره به اینکه مطالبه جایزه سینمایی ققنوس این است که مردم قهرمانان‌شان را روی پرده ببینند، سینما از حالت قشرمحور خارج شود و به مردمی بودن و اصالت خودش بازگردد، افزود: جایزه سینمایی ققنوس، محفلی است برای مطالبه دریغ شده و حق مردم از این سینما که حال‌شان خوب شود. آنقدر تلخی و سیاه‌نمایی نبینند، قهرمانان‌شان را روی پرده ببینند؛ به سلامت روانشان آسیبی وارد نشود بلکه به محتوا و ارزش‌ها دست یابند.

وی افزود: متأسفانه سینمای ایران سینمایی قشری است و محدود به تفکر و ارزش‌ها و سبک زندگی گروهی خاصی می‌شود. حتی از مخاطبین‌شان هم می‌توان به این موضوع رسید؛ چرا که پربیننده‌ترین فیلم سینمایی سال گذشته چهار میلیون مخاطب داشته است و این عدد به درصد پایانی از مخاطب می‌رسد. حتی در نظرسنجی ایسپا هم که منتشر شد یک سوم مردم یعنی در واقع 37.2 درصد مخاطب سینما بوده‌اند. چون خط و مشی سینما را قشر خاصی برمی‌گزینند و به مردم برنمی‌گردد؛ ما باید جریانی را شکل بدهیم و جوانان مستعد و انقلابی به میدان بیایند و در این اندیشه و تفکر ما را یاری بدهند که سینما به مردمی بودن و اصالتش برگردد؛ در واقع به مردم احترام بگذارد.

استادحسین دبیر اجرایی جایزه سینمایی ققنوس به اختتامیه ویژه اشاره کرد و گفت: اختتامیه جایزه سینمایی ققنوس در روز سی‌ام بهمن‌ماه ساعت 19 در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار می‌شود؛ کاری ویژه را پیش‌بینی کرده‌ایم و بهترین فیلم از نظر هیأت داوران هم اکران خواهد شد. در تلاشیم به واسطه گام دوم انقلاب، اتفاق‌های جذاب و جدیدی را در این اختتامیه خلق کنیم.

تلویزیون , صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران , سینمای ایران , سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ,

روح‌الله رجبی در پاسخ به سؤالی درباره تعامل تلویزیون با این محفل هم‌اندیشی انقلابی‌ها تأکید کرد: تلویزیون یک شبکه مافیایی قدرتمندی در عرصه سینما دارد که فقط ترجیح می‌دهد به گزارش‌های خبری از این اتفاق بسنده کند؛ در جریان‌سازی و فضاسازی نقشی ندارد و کاری را صورت نمی‌دهد. در صورتی که صداوسیما می‌تواند ما را در این عرصه یاری دهد و گفت‌وگوها و جریان‌هایی را همچون برنامه تلویزیونی "ققنوس" که در دوره اول این محافل اندیشه‌ای در شبکه چهار سیما داشتیم، فراهم کند اما به دلیل همان جهت‌گیری‌ها و رفتارهای مافیایی، این اتفاق تا به امروز نیفتاده است.

* این روزها تلویزیون برنامه‌های متنوع و مختلفی را برای سینما و جشنواره فیلم فجر تدارک دیده و می‌بیند؛ اما شاید هیچکدام به جریان‌سازی و فضاسازی خوب کردن حال مردم با سینما، بد بودن و تلخی و سیاه‌نمایی، آن‌طور که باید و شاید نپرداخته و کماکان شکل گزارشی خود را ادامه می‌دهد. چرا که تلویزیون به عنوان رسانه‌ فراگیر و ملی باید به کمک جریان انقلاب، سبک زندگی، اصیل و ایرانی بودن در پرداخت‌های سینمایی و قالب‌های نمایشی بیاید اما تاکنون این اتفاق را را شاهد نبوده‌ایم. برنامه‌هایی که از منتقدین و رسانه‌ای‌های تکراری و آدم‌های سفارش‌شده بهره می‌برد و اصلاً به فکر جذابیت و پرداختن به نکات و مسائل مبنایی سینمای ایران نیستند؛ واقعاً حال مردم با این سینما خوب نیست و نیازمند برنامه‌هایی متنوعیم که رسانه‌ملی باید به رسالت و وظیفه رسانه‌ای‌اش در قبال این اتفاق عمل کند. باید این روشنگری را داشته باشد که سال آینده مردم قرار است چه فیلم‌هایی را ببینند؟

انتهای پیام/

نشست خبری جشنواره سینمایی ققنوس
نشست خبری جشنواره سینمایی ققنوس
نشست خبری جشنواره سینمایی ققنوس
نشست خبری جشنواره سینمایی ققنوس
نشست خبری جشنواره سینمایی ققنوس
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران