مقام آلمانی: جهان خطرناکتر می‌شود/ راه بازگشتی به دوران قبل از ترامپ در آمریکا وجود ندارد

مقام آلمانی: جهان خطرناکتر می‌شود/ راه بازگشتی به دوران قبل از ترامپ در آمریکا وجود ندارد

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ جهان را در مسیر خطرناکتر شدن ارزیابی کرده و تاکید کرد که باید تصور اینکه آمریکا بدون دونالد ترامپ به دوران قبل از ریاست جمهوری وی باز می‌گردد کنار گذاشته شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "وولفگانگ ایشینگر"، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در گفتگو با روزنامه "تاگس اشپیگل" تأکید کرد که جهان هم از نظر امنیت نظامی کلاسیک و بحران‌های منطقه‌ای تا جنبه‌های مدرن‌تر مانند آب و هوا، انرژی و بهداشت جهانی خطرناک‌تر می‌شود. این مسئله همچنین به فقدان اساسی اعتماد در سیاست بین‌المللی بستگی دارد.

وی افزود: مسئله بی‌اعتمادی در همه مسیرها وجود دارد. آمریکا و ناتو اعتماد به روسیه را از دست می‌دهند زیرا توافقات انجام گرفته به صورت مطمئن از جمله در زمینه کنترل تسلیحات هسته‌ای و مسئله اوکراین اجرایی نمی‌شود. در مسیر عکس هم چنین شرایطی وجود دارد. روسیه نسبت به حسن نیت غرب تردید دارد. هم زمان رنگ غربی غرب کم رنگ‌تر می‌شود. اصولی که به عنوان اصول مقاومت پذیری غرب مطرح است مانند اصل حاکمیت قانون، حقایق عینی و واقعیات تنها به صورت محدود اعمال می‌شود. همچنین اعتماد در اتحادیه اروپا هم با توجه به سیاست‌های مجارستان و لهستان از بین رفته است. اعتماد به چین هم کاهش پیدا کرده است. چین در مسیر اوج گیری خود آن طور که مد نظر اروپا بود در سیستم بین‌المللی لیبرال حرکت نکرده بلکه بیشتر در مسیر دوری از غرب و مسیر مد نظر خود حرکت می‌کند. همه این‌ها برای امنیت ما عواقبی دارد.

ایشینگر در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد که ما در حال تجربه یک انقلاب با ابعادی مانند جنگ جهانی اول هستیم که در آن ناگهان یگان‌های سواره با تانک‌ها روبرو می‌شوند. توسعه وسایل نقلیه بدون سرنشین و هواپیماهای بدون سرنشین یک نمونه است و این روند جنگ هوایی و دفاع هوایی را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهد.

وی افزود: سیستم‌های بدون سرنشین با هوش مصنوعی چالش آینده ما خواهد بود.

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در ادامه این مصاحبه تصریح کرد که متأسفانه خطرات هسته‌ای هم افزایش می‌یابد. قراردادهای کنترل اسلحه لغو شده و یا تمدید نمی‌شوند.

وی همچنین درباره مناسبات بد بین قدرت‌های اصلی هسته‌ای یعنی آمریکا و روسیه بسیار ابراز نگرانی کرده و گفت: تحت ریاست جمهوری کلینتون در آمریکا و همچنین بعد از آن مذاکراتی در همه سطوح وجود داشت و اقدامات اعتمادساز و برنامه‌های تبادل اطلاعات بین ژنرال‌ها شکل می‌گرفت؛ اما این روند دیگر پایان یافته است.

ایشینگر در ادامه در پاسخ به این پرسش که آلمان در این اوضاع چه کاری می‌تواند انجام دهد گفت: موفقیت‌های سریعی را نمی‌توان انتظار داشت.

وی تأکید کرد: بعید به نظر می‌رسد که وزیر امور خارجه ایران در سفر به مونیخ یک توافق هسته‌ای توسعه یافته و یا تغییر یافته را پیشنهاد دهد. تقریبا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا نمی‌توان انتظار هیچ موفقیتی را داشت. اما ما می‌خواهیم گفتگوها را زنده نگه داریم، چرا که توافق هسته‌ای قطعا نمرده است و این یک پیروزی است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو برگزاری کنفرانس صلح لیبی در برلین را گامی قابل توجه و ستودنی و البته ناکافی دانست.

ایشینگر در بخش دیگری از این گفتگو مسئله بازدارندگی هسته‌ای اروپا با هماهنگی فرانسه را موضوعی بسیار حساس ارزیابی کرده و گفت: همسایگان شرقی ما کاملاًً بر ناتو تأکید داشته و به روسیه بی اعتمادند. ارزیابی فرانسه مبنی بر اینکه ناتو گرفتار مرگ مغزی شده است، کاملاًً آن‌ها را نگران کرده است. البته من عصبانیت رئیس جمهور فرانسه از ناتو را بعد از تجربه‌ای که از دو شریک مهم خود در این ائتلاف نظامی داشت کاملاًً درک می‌کنم؛ آمریکا بدون هماهنگی با اعضای ناتو از سوریه خارج شده و ترکیه بدون هماهنگی به این کشور حمله می‌کند. امنیت ما به اعتبار این عامل بازدارندگی بستگی دارد.

وی در عین حال گفت که نباید اتفاقی بیفتد که این ائتلاف نظامی ضعیف شود و آمریکا بهانه‌ای پیدا کند که بگوید اروپا چیز دیگری غیر از چتر هسته‌ای  ناتو می‌خواهد.

ایشینگر در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه اروپا هنوز از یک سیاست امنیتی واقعی مشترک و جدی خیلی فاصله دارد گفت که این اتحادیه باید ابتدا یاد بگیرد با یک رای سخن بگوید و این مستلزم خداحافظی با اصل تصمیم گیری به اتفاق آراء است.

وی همچنین گفت که مفاهیمی مانند ارتش اروپایی وقتی معنا پیدا می‌کند که ما با یک رای سخن بگوییم.

ایشینگر در بخش پایانی این گفتگو درباره امیدواری به بازگشت آمریکا به دوران قبل از ترامپ با ناکامی وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: ما باید از این تصور که راه بازگشتی به دوران قبل از ترامپ وجود دارد خداحافظی کنیم. اگر آمریکا در ماه نوامبر یک رئیس جمهور دموکرات را انتخاب کند انتظار بازگشت به دوران مناسبات خوب دو سوی آتلانتیک نمی‌رود.  ما در دوران ترامپ نبود که شاهد منزوی شدن سیاست خارجی آمریکا هستیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon