بندرعباس| مردم در انتخابات باید از تجربه ۲ دهه اخیر استفاده کنند
استاد دانشگاه باقرالعلوم قم گفت: مردم در انتخابات پیش رو باید از تجربه ۴۰ سال گذشته به ویژه ۲ دهه اخیر استفاده کنند و با تکیه بر این تجربیات جلوی انتخاب اشتباه را بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا بهروزی لک در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران که در چله اول انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم تبلور داشته این است که به تعبیر مقام معظم رهبری این انقلاب از نقطه صفر شروع کرده زیرا در دورانهای قبلی ترکیبی از جمهوریت و اسلامیت مطرح نشده بود.
وی افزود: امام خمینی(ره) که جمهوری اسلامی را در صحنه سیاسی جهان مطرح کرد مدلی را معرفی کرد که هم بر مبنای اندیشههای ناب اسلامی و الهی باشد و هم مردم و جمهوریت را همراه خود کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم قم بیان کرد: مسیر و جریان انقلاب اسلامی با حضور مردم محقق خواهد شد و دستاورد جمهوری اسلامی ایران در چله دوم انقلاب اسلامی میتواند تداوم همراهی مردم باشد.
بهروزی لک در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان مشارکت مردم در انتخابات را بالا برد، گفت: تجربه چهل ساله مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند است اما آسیبهایی را هم داشته چنانچه گاهی اوقات بر اساس انتخاب مردم کسانی روی کار آمدهاند که به نظام و ارزشها آسیبهایی را زدهاند و از قدرت خود سوءاستفاده کردهاند.
وی اظهار داشت: مردم سالاری بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است اما متأسفانه دچار ضعف شده و قوه مقننه مسئولیتهای خود را آنگونه که باید و شاید انجام نداده است.
استاد دانشگاه باقرالعلوم تصریح کرد: در بحث قوه مقننه و قوه مجریه مردم باید از تجربه 40 سال گذشته به ویژه 2 دهه اخیر استفاده کنند و با تکیه بر این تجربیات جلوی انتخاب اشتباه را بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بخش انتصابی نظام که توسط مقام معظم رهبری انتصاب میشوند شاهد خسارات و فسادهای کمتری نسبت به بخش انتخابی توسط مردم بودهایم.
بهروزی لک تاکید کرد: تنها راه چاره در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران این است که همه پای کار بیایند و اینکه یک عده فکر کنند نقشی در انتخابات ندارند و نسبت به مسائل بی تفاوت باشند بدانند که دیگران برای آینده آنها تصمیم خواهند گرفت.
استاد تمام دانشگاه باقرالعلوم قم در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان آگاهی مردم را در انتخابات بالا برد؟ گفت: مردم باید به 2 نکته توجه کنند اول اینکه نسبت به منافع و مصالح خودشان آگاهی کامل پیدا کنند و دوم اینکه در انتخابات بر اساس منافع قومی، قبیلهای، حزبی و جناحی انتخاب نکنند و مبنا را بر روی شایسته سالاری بگذارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برخوردهای قوه قضاییه با مفسدان و مدیران فاسد موجب کاهش مشارکت عمومی در انتخابات و سلب اعتماد میشود یا نه؟ اظهار داشت: قاطعیت قوه قضاییه اعتماد عمومی را افزایش میدهد و باعث بالا رفتن اعتماد عمومی مردم نسبت به نظام میشود.
بهروزی لک ادامه داد: نهادهای نظارتی در نظام چند دسته هستند که در وهله اول رهبری معزز که به کلیت نظام نظارت میکند، دستگاههای نظارتی داخل نهادها تحت عنوان حراست، مدیران و کارگزاران نظام که مردم باید با مطالبهگری نسبت به عملکرد همه نظارت کنند و همچنین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز می توانند بازوان نظارتی خوبی باشند.
انتهای پیام/865/ح