میزگرد تسنیم | خون شهید سلیمانی جانی تازه به شعر انقلاب بخشید + فیلم


میزگرد تسنیم | خون شهید سلیمانی جانی تازه به شعر انقلاب بخشید + فیلم

شماری از شعرا و نویسندگان به‌نام قزوینی در میزگرد دفتر خبرگزاری‌ تسنیم استان قزوین با عنوان «جریان شعر انقلاب» شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، شعر انقلاب ریشه در آیین و فرهنگ عاشورا دارد و پس‌ازاینکه این جریان شعری در کشور به راه افتاد نگاه شعرا از یک سطح پایین و عام به سطحی متعالی و دغدغه‌مند ارتقا یافت.
 اسماعیل سکاک شاعر و نویسنده در این میزگرد گفت: شعر انقلاب مؤلفه‌های فراوانی دارد و ظلم‌ستیزی مهم‌ترین مؤلفه این جریان شعری به شمار می‌رود.
وی افزود: درگذشته شعرای انگشت‌شماری بودند که به این موضوعات می‌پرداختند و اکثر شاعران پیش از انقلاب تنها مسائل و دغدغه‌های سطحی و شخصی را به رشته تحریر و شعر درمی‌آوردند.
این شاعر و نویسنده خاطرنشان کرد: پس از انقلاب دغدغه‌های خانواده و شخصی به کنار زده شد و شعر ماهیت اصلی خود را پیدا کرد.
سکاک تصریح کرد: امروز به‌واسطه شعرهای انقلابی و آیینی بیداری اسلامی در جوامع پدید آمده و مردم جهان درک کرده‌اند که مفهوم آزادی با زیر سلطه یک نظام سلطنتی و موروثی قرار داشتن، جمع نمی‌‌شود.
وی افزود: باید انقلاب به تمام دنیا صادر شود و زبان گویای شعر می‌‌تواند کمک شایانی به این امر نماید.
سکاک بیان کرد: باید تمام سرودها و شعرهای انقلابی قوی و پرمحتوا به زبان‌های مختلف ترجمه شود تا مردم دنیا با مفاهیم این جریان شعری آشنا شوند.
این شاعر و نویسنده قزوینی عنوان کرد: ایران اسلامی بیش از چهل سال در تحریم قرارگرفته و هشت سال نیز جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشت اما در تمام این سال‌ها به برکت انقلاب اسلامی راه خود را ادامه داده و استقلال خود را از دست نداد.
وی افزود: شهادت سپهبد سلیمانی سبب شد تا شعر انقلاب و مقاومت در خارج از منطقه نیز گسترش یابد زیرا به‌واسطه خون این شهید گران‌قدر خط و مرزهای نامریی بین شعرا از بین رفت و شاعران زیادی در رثای او شعر سرودند.
سکاک گفت: این شعرها در کتابی به نام سرداران بدون مرز به چاپ رسید و در آینده به زبان‌های مختلف ترجمه‌شده و به دست مردم خارج از منطقه نیز خواهد رسید.


خلوص شاعر انقلابی در شعر او هویدا است
این نویسنده و شاعر برجسته استان قزوین عنوان کرد: اگر شخص انقلابی بوده و شعر او نیز انقلابی باشد، قطعاً این فرد از هرگونه نفاق به دور است درحالی‌که منافق افکار انقلابی ندارد اما برای سرودن شعر انقلابی قلم می‌زند.
 وی اظهار داشت: برخی نیز دوست دارند فضای ساحت‌‌های دیگر شعری همچون شعر انقلاب را تجربه کنند به همین سبب شعری برخلاف تفکرات خود می‌سرایند.

این شاعر برجسته استان قزوین  تصریح کرد: شعر اعتراض حق مردم است، اما قوانین خاص خودش را نیز دارد درحالی‌که برخی این اعتراض را با تحقیر و عناد اشتباه می‌گیرند.
سکاک بیان کرد: شعر اعتراض باید در چهارچوب قانون و قواعد، مسئولان را با زبان هنر به چالش بکشد اما شاعر باید بداند که خطوط قرمز را رعایت کرده و ریشه درخت بارور، تنومند و قدرتمند انقلاب را با تبر شعر تهدید نکند.


شعر انقلاب در قزوین پاینده و بالنده است
این شاعر برجسته استان قزوین تصریح کرد: درگذشته افراد کمی می‌توانستند شعر انقلابی بسرایند درحالی‌که امروز جریان شعر انقلاب در استان به راه افتاده و شاعران فراوانی در این زمینه فعالیت می‌‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: انجمن‌های شعری در نقاط مختلف استان قزوین راه‌اندازی شده و تاکنون استعدادهای زیادی را کشف کرده و پرورش داده است، درحالی‌که این میزان از رویش جوانه‌های انقلابی در چهل سال گذشته وجود نداشت و تنها شاعران اندکی اقدام به سرودن شعرهایی با مضامین ظلم‌ستیزی می‌کردند.
سکاک گفت: به‌واسطه ظلم و فسادی که در زمان رژیم پهلوی به وجود آمده بود شاعران از بطن مردم روییدند و به‌صورت خودجوش جریان فکری انقلابی را ایجاد کردند، اما تعداد کم این شعرا نقطه مثبتی به شمار نمی‌رفت.
وی افزود: پس از جنگ تحمیلی نیز این روند ادامه پیدا کرد و شعرهای مقاومت در کنار شعر آئینی، رضوی و انقلابی به میدان آمدند.

قزوین 60 شاعر آیینی دارد
علی جلیلوند دبیر مجمع شعرای آئینی کمیت قزوین نیز در این میزگرد گفت: پیش از انقلاب اسلامی اگر فردی علاقه‌مند به خواندن شعر بود انتخاب زیادی برای مطالعه این شعرها نداشت زیرا تنها 3 کتاب شعر در کشور موجود بود.
جلیلوند تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی تنها در استان قزوین 60 شاعر خوش‌ذوق، شعر آئینی می‌سرایند.

وی افزود: جامعه‌های شعری که پیش از انقلاب در قزوین فعالیت می‌کردند تک‌ستاره بودند و به‌تنهایی رشد کردند درحالی‌که امروز باوجود انجمن‌های قوی شعری و برپایی کنگره‌های شعر آئینی رویش‌‌های فراوانی در شعر به وجود آمده است.


شعر قزوین نسبت به سایر استان‌ها سی سال عقب‌تر است
این شاعر برجسته استان قزوین عنوان کرد: هرچند تلاش‌های خوبی در پنج سال گذشته شکل‌گرفته و رویش‌‌های فراوانی نیز به وجود آمده‌اند، اما متأسفانه تا چند سال پیش و بعد از گذشت سی سال از انقلاب اسلامی هنوز کنگره شعر آئینی در استان برپا نشده بود.
وی تصریح کرد: امروز روند رو به رشدی در قزوین به وجود آمده و آینده درخشانی در انتظار شعر انقلابی استان قزوین است.
دبیر مجمع شعرای آئینی کمیت قزوین گفت: شاعر حرف مردم را زده و دغدغه مردم را بیان می‌‌کند درحالی‌که می‌‌تواند با قلم خود تحولات عظیمی را در جامعه به وجود آورد.
 وی خاطرنشان کرد: این دیدگاه قبل از انقلاب وجود نداشت و به‌جز تک‌ستاره‌های جامعه شعری، دیدگاه شعرا بسیار سطحی بود.
 جلیلوند اظهار داشت: شعر انقلاب به بیان دغدغه‌های مردم می‌پردازد و چون از بطن مردم است، مردم نیز با این شعر همراه می‌‌شوند.


هدف شعر انقلابی آماده کردن جامعه برای ظهور است
دبیر مجمع شعرای آئینی کمیت قزوین گفت: ما انقلاب کردیم تا به ظهور منجی عالم بشریت نزدیک شده و به سمت مهدویت گام برداریم این در حالی است که غایت نهایی شعر انقلابی آماده‌سازی مردم برای ظهور است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین باید نقشه راه برای چهل سال دوم انقلاب و بر اساس بیانیه گام دوم تدوین‌شده و هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد زیرا این مهم می‌‌تواند ما را به ظهور منجی عالم بشریت نزدیک کند.


جریان روشنفکری از ابتدا ناقص‌الخلقه بود
این شاعر برجسته استان قزوین عنوان کرد: برخی جریان روشنفکری در شعر را درست درک نکرده و عاقبت به شر شدند.
وی افزود: برخی که ادعای روشنفکری در شعر داشتند، متأسفانه پس چند سال پیمودن مسیر غلط به اپوزیسیون تبدیل شدند، درحالی‌که روشنفکری شعری منافاتی با شعر انقلاب ندارد.
 جلیلوند گفت: کسی‌ که علیه مؤلفه‌های اصلی انقلاب صحبت کند، روشن‌فکر نیست و خلاف جهت فکری مردم حرکت می‌کند. درحالی‌که آگاه‌سازی مردم با رعایت مرزها از مصادیق بارز جریان روشنفکری شعری به شمار می‌رود.
دبیر مجمع شعرای آئینی کمیت قزوین عنوان کرد: بیانیه گام دوم یک نگاه روشن‌فکرانه است. زیرا یک نقد سازنده داشته و دلیل بیان نقد و راه‌حل دست‌یابی به موفقیت نیز در آن بیان‌شده است.


زبان شعر بُرنده‌ترین زبان در جامعه است
سید محمدحسین ابوترابی شاعر و نویسنده برجسته استان قزوین نیز در این میزگرد گفت: شاعر با استفاده از ذوق خود شعری می‌سراید و می‌تواند زبان گویای مردم خود باشد.
وی افزود: شاعر فضای جامعه را در شعر خود نشان می‌دهد و می‌توان گفت کلام شاعر به‌اندازه نفوذ کلام یک روحانی اثرگذار بوده و می‌تواند چراغ راهی برای جامعه باشد.
 ابوترابی عنوان کرد: مقام معظم رهبری نیز فضا را برای سرودن و خواندن شعر اعتراض باز گذاشتند و جوانان بسیاری این شعرها را در حضور ایشان خواندند و رهبر معظم انقلاب نیز آن‌ها را تائید کردند.
این شاعر برجسته استان قزوین خاطرنشان کرد: برخی اعتراض را به معنی تخریب دانسته و بدنه نظام را زیر سؤال می‌برند درحالی‌که وجه دوم شعر اعتراض سازنده بوده و به دنبال عدالت‌خواهی است.
وی افزود: رعایت اصول و دقت در کلام در شعر اعتراض اهمیت بالایی دارد و شعرا باید توجه کنند که اعتراض بدون دلیل و راهکار به‌هیچ‌عنوان راهگشا نخواهد بود.
ابوترابی تصریح کرد: ریشه انقلاب در قیام امام حسین (ع) قرار دارد و ریشه شعر انقلاب نیز در این قیام نهفته است.
وی تصریح کرد: شعر انقلاب با شکل‌گیری انقلاب اسلامی و آرمان‌های امام راحل آغاز شد و مردم پس از چندی با مفاهیم دوری از استکبار، ظلم‌ستیزی و انقلاب آشنا شدند.

اعتلای جریان شعری استان نیاز به حمایت مسئولان دارد
این شاعر برجسته استان قزوین عنوان کرد: متولیان امر فرهنگ باید هم ازنظر معنوی و هم از دید مادی از شاعران حمایت کنند.
ابوترابی تصریح کرد: شعرا باید موردتقدیر واقع شوند درحالی‌که بسیاری از این هنرمندان دغدغه چاپ کتب خود را دارند.
وی گفت: متأسفانه در برنامه‌های صداوسیمای مرکز قزوین از شعرای استان‌های دیگر دعوت می‌‌شود درحالی‌که استان قزوین شاعران برجسته فراوانی دارد.
این شاعر برجسته قزوینی عنوان کرد: نهادهای فرهنگی می‌‌تواند کار سفارشی به شعرا بسپارند این در حالی است که اگر این حمایت‌‌ها از هنرمندان صورت گیرد جریان شعر انقلاب استان قزوین مسیر اعتلای خود را با سرعت بیشتری طی می‌کند.

 

 

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon