گزارش تسنیم از جلسه شورای شهر اهواز؛ امضای توافق‌نامه‌ ضربتی برای حل مشکل فاضلاب و آبگرفتگی اهواز‌

گزارش تسنیم از جلسه شورای شهر اهواز؛ امضای توافق‌نامه‌ ضربتی برای حل مشکل فاضلاب و آبگرفتگی اهواز‌

یکصدوهفتمین جلسه داغ و پرتنش شورای شهر اهواز با حضور مدیران ارشد استانی و شهری به موضوع طرح ضربتی حل مشکل فاضلاب و آبگرفتگی نقاط بحرانی اختصاص داشت که در پایان با امضای تفاهم‌نامه بین شهردار اهواز و مدیرعامل آبفا پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، زخمی که صبح امروز و در جلسه علنی شورای شهر اهواز سرباز کرد به یک بحران پیچیده و آزاردهنده معضل پس‌زدگی فاضلاب و جمع‌آوری آب سطحی مربوط بود، زخمی که با فریادها و شکایت برخی از شهروندان حاضر در جلسه همراه شد.

موضوع پس‌زدگی فاضلاب و دفع آب‌سطحی از موضوعات مهم و کلیدی چند ساله اخیر اهواز و به خصوص این چند ماهه پس از باران‌های 25 آذرماه سال جاری بوده است. موضوعی که در چندین بازه زمانی با جدل‌های جدی بین مدیران شهری و استانی و خصوصا شهردار اهواز و مدیرعامل آبفا همراه بوده است.

براساس این طرح که با محوریت محمدجعفر فلسفی و جاسم موسی‌پور، دو تن از اعضای شورای شهر و کار کارشناسی کارشناسان آبفا و شهرداری انجام شده؛ راهکارهایی برای اجرای دفع آب سطحی در 50 نقطه فوق بحرانی اهواز بررسی شده است که باید طی بازه زمانی سه ماهه و طبق یک تقسیم کار مشخص اجرایی شود.

اهواز در دو سال آینده به یک کارگاه عمومی تبدیل خواهد شد

در این جلسه نماینده ولی فقیه در استان خوزستان با مقایسه وضعیت فعلی با یک جنگ اظهار داشت: باید از جبهه‌های مختلف برای حل ضربتی مشکل فاضلاب نقاط مختلف این شهر وارد عمل شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسوی‌فرد افزود: شهر اهواز تا 2 سال آینده به دلیل اصلاح شبکه فاضلاب یک شهر کارگاهی است و شهروندان برای بهبود وضعیت فاضلاب شهر ناگزیر به تحمل شرایط هستند.

وی با اشاره به انتقادات برخی از شهروندان حاضر در جلسه عنوان کرد: امروز صدای واحدی از مسئولین اهواز در رابطه با مشکلات شنیده می‌شود و جمعی همدل در کنار هم قرار گرفته‌اند تا مشکلات مردم را رفع کنند و از این بابت باید امیدوار بود.

امام جمعه اهواز بیان کرد: از هفته آینده با حضور شهردار و مدیرعامل آبفای اهواز برای رسیدگی به مشکلات فاضلاب و آبگرفتگی در نقاط بحرانی مورد اشاره در طرح ضربتی، حضور می‌یابیم و به مردم قول می‌دهم طی دو سال آینده شاهد اتفاقات خوبی برای حل مشکلات شهر خواهیم بود.

موسوی‌فرد افزود: اعتبارات خوبی برای حل مشکل فاضلاب استان خوزستان به ویژه اهواز در نظر گرفته شده، همچنین دستگاه‌هایی مانند وزارت نفت و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) نیز قول تامین اعتبار داده‌اند.

نظارت سازمان بازرسی بر طرح حل مشکل فاضلاب و آبگرفتگی اهواز

رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به طرح ضربتی جمع آوری آبهای سطحی و آبگرفتگی اهواز بیان کرد: سازمان بازرسی را مامور کرده‌ام که به محض اینکه اجرای این طرح آغاز شود، در این زمینه نظارت کاملی داشته باشد.

حجت الاسلام  صادق مرادی افزود: امیدواریم آبفا و شهرداری در اجرای این طرح حسن اجرا داشته باشند و در نهایت نیز سازمان بازرسی، این حسن اجرا را به صورت مکتوب به ما اطلاع دهد. امیدواریم شرکت آبفا و شهرداری اهواز با نظارت اعضای شورا تلاش‌های خوبی داشته باشند و شاهد این باشیم که کمترین آسیب به مردم وارد شود.

وی در خصوص بحث آبگرفتگی اهواز، اظهار داشت: اینکه رئیس قوه قضائیه وضعیت آبگرفتگی نقاط آسیب‌دیده و محروم را پیگیری می‌کند، نشان از حساسیت موضوع است. رئیس قوه قضائیه پیگیر وضعیت نقاط محروم مانند حصیرآباد و کوت عبدالله بود نه نقاط برخوردار مانند کیانپارس.

مدیران باید مسئولیت‌پذیر باشند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: فرافکنی پذیرش مسوولیت میان دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکل آبگرفتگی و فاضلاب اهواز خطرناک است و در شرایط بحرانی همه باید دغدغه حل مشکلات را داشته باشند.

فاضل عبیات با بیان اینکه از طرف استاندار خوزستان در این جلسه حضور یافته است عنوان کرد: در بارندگی 25 آذر امسال حدود 17 میلیون مترمکعب آب باران در مدت 2 ساعت وارد شهر اهواز و کارون شد؛ حتی اگر شبکه جامع فاضلاب اهواز به طور کامل احداث می شد بازهم جوابگوی این حجم از آب باران نبود بنابراین این شهر به شبکه دفع آب های سطحی نیاز دارد اما اینکه چه مقدار آب باران توسط شبکه فاضلاب و شبکه دفع آب های سطحی تخلیه شود نیاز به بررسی کارشناسی دارد.

وی با بیان اینکه حدود یکهزار و 100 کیلومتر این شبکه فرسوده است.گفت: در چند سال گذشته اقدامات موقت و سطحی برای برطرف شدن مشکلات فاضلاب اهواز انجام شده است.

طرح ضربتی جمع‌آوری دفع آب‌های سطحی و فاضلاب بخشی از مشکلات را حل می‌کند

همچنین در این جلسه شهردار اهواز و مدیرعامل آب و فاضلاب اهواز به بیان دیدگاه‌های خود درباره این طرح پرداختند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در این نشست با ارائه گزارش از عملکرد یکساله شرکت متبوع خود، عنوان کرد:  با اجرایی شدن طرح ضربتی جمع‌آوری دفع آب‌های سطحی و فاضلاب در نقاط بحرانی اهواز برخی از این مشکلات حل می شود.

بهنام مریدی همچنین از سعه صدر و تحمل مردم و شهرداری اهواز از حفاری 70 کیلومتری شبکه فاضلاب در اهواز و تبدیل شدن برخی از معابر اصلی شهری به کارگاه تشکر و قدردانی کرد.

شهردار اهواز نیز با تشکر از اعضای شورای شهر در تهیه طرح ضربتی جمع‌آوری آب‌های سطحی، عنوان کرد: این طرح شورا را نیز به صورت فوری اجرا خواهیم کرد ولی انتظار داریم دولت و شورای شهر در زمینه تامین بودجه در این خصوص کمک کنند.

موسی شاعری با اشاره به فرسودگی شبکه فاضلاب اهواز در سال‌های اخیر، اظهار کرد: در سال‌های گذشته، شبکه فاضلاب اهواز تکمیل نشده و دچار مشکلات زیادی است. شبکه دفع آب‌های سطحی نیز ناقص است و عملا شبکه موثری نداریم.

وی افزود: در لایحه بودجه‌ای که به شورای شهر تقدیم شده، مانند سال‌ گذشته بحث آب‌های سطحی دیده شده است. در حال حاضر در زمینه حل مشکل آب‌های سطحی در شهرک دانشگاه و کیانشهر، لوله‌گذاری انجام شده و پمپ‌هایی نصب شده است.

توپ در زمین مدیریت شهری

حضور برخی از شهروندان و انتقادات صریح و فریادهای مکرر آن‌ها بر علیه مسئولین شهری نشان از ناراحتی و نارضایتی مردم از وضعیت آب سطحی و فاضلاب در اهواز خبر می‌دهد.

از سوی دیگر حضور نماینده ولی فقیه و جمعی از مسئولان دستگاه قضا و اجرایی این استان در جلسه علنی شورای شهر و امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح ضربتی حل مشکل فاضلاب و آبگرفتگی توسط دو مدیر اجرایی شهری، می‌تواند نوید بخش شکل‌گیری همتی مضاعف بین مسئولین شهری و استانی برای حل این معضل رنج‌آور باشد.

اما باید توجه داشت این توافق‌نامه‌ای حول یک «طرح ضربتی» بود و نه راهکار دائمی. آنچه که از اظهارات مسئولین و کارشناسان برمی‌آید این است که حل دائمی معضل آبگرفتگی در اهواز تنها با تکمیل طرح جامع فاضلاب شهری و ایجاد شبکه دفع آب سطحی صورت می‌گیرد.

حالا باید دید مدیران شهری با این طرح ضربتی طی سه ماه آینده چه می‌کنند و پس از آن برای رفع دائمی این مشکل قدمی برخواهند داشت یا خیر.

گزارش از علی سواری

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon