نظر نماینده روسیه در شورای امنیت درباره معامله قرن ترامپ

نظر نماینده روسیه در شورای امنیت درباره معامله قرن ترامپ

نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: «وقتی یک طرف مناقشه، یعنی فلسطینی‌ها "معامله قرن" آمریکا را ناعادلانه می‌دانند و این طرح حل مشکلات اساسی را از طریق امتیازدهی یک‌جانبه پیشنهاد داده، چگونه می‌تواند یک راه حل عادلانه باشد؟»

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شب گذشته شورای امنیت درباره برنامه صلح پیشنهادی آمریکا درباره حل و فصل مناقشه فلسطین- اسرائیل، تأکید کرد که برنامه صلح پیشنهادی ایالات متحده (به اصطلاح معامله قرن) به این مشکل توجه کرده است، ولی برای یافتن یک راه حل منصفانه لازم است تا تلاش‌های گروه چهارجانبه خاورمیانه با مشارکت روسیه، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ایالات متحده تقویت شود.

نبنزیا گفت: «معامله قرن، مهم نیست که چه موضعی نسبت به آن داشته باشیم، مسلماً به لزوم حل مسئله فلسطین توجه کرده است. ولی ما اطمینان داریم که برای این کار ما نیاز به اقدامات هماهنگ جامعه بین المللی داریم تا بتوانیم یک حل و فصل عادلانه و پایدار در این زمینه پیدا کنیم. ما بر این باوریم که در این شرایط باید تلاش‌های گروه چهارجانبه میانجیان بین المللی تقویت شود، چرا که این تنها مکانیزم شناخته شده توسط شورای امنیت سازمان ملل برای حل و فصل مناقشه خاورمیانه است.»

آمادگی مسکو برای اینکه به بستر مذاکرات صلح خاورمیانه تبدیل شود

این دیپلمات بلندپایه روس تأیید کرد که مسکو هنوز آمادگی دارد تا بستری برای مذاکرات بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها شود. وی گفت: «با وجود اختلاف نظرها هم "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و هم ، "دنی دانون" نماینده اسرائیل، امروز درباره لزوم ادامه مذاکرات صحبت کردند. در این زمینه، پیشنهاد ما در این باره که مسکو بستری برای مذاکرات مستقیم و بدون پیش شرط رهبران اسرائیل و فلسطین گردد، هنوز از دستور کار خود حذف نشده است.»

نبنزیا خطاب به همتایان خود در شورای امنیت گفت: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که هر برنامه‌ای برای حل و فصل مناقشه که مورد قبول هر دو طرف باشد، برای طرف روسی پذیرفته شده است. ولی درباره "معامله قرن" آمریکایی باید بگوییم ، وقتی که یک طرف - فلسطینی‌ها - این طرح را ناعادلانه می دانند و از پذیرش آن امتناع می ورزد، چه می‌توان گفت؟ طرحی که حل مشکلات اساسی درباره وضعیت نهایی سرزمین‌های متعلق به فلسطین را از طریق امتیازات یک جانبه پیشنهاد داده است، چگونه می تواند یک راه حل عادلانه باشد؟».

نبنزیا بار دیگر تأکید کرد که بررسی طرح به اصطلاح "معامله قرن" پیشنهادی  آمریکا تنها با مشارکت طرف‌های فلسطینی امکان پذیر خواهد بود.

دیدگاه مسکو نیز باید در قطعنامه پیشنهادی انگلیس درباره لیبی در نطر گرفته شود

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در گفت‌وگو با خبرنگار «تاس» در نیویورک اعلام کرد که مقامات مسکو انتظار دارند که مواضع روسیه در پیش‌نویس قطعنامه مربوط به لیبی در نظر گرفته شود، قبل از آنکه این سند روز چهارشنبه در شورای امنیت به رأی گذاشته شود.

پیش از این، منابع خبری این خبرگزاری در سازمان ملل اعلام کردند که پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی انگلیس برای حمایت از تصمیمات اتخاذ شده در جریان کنفرانس برلین درباره لیبی، در تاریخ 12 فوریه (23 بهمن) در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته خواهد شد.

نبنزیا گفت: «ما هنوز برای بحث و گفت‌وگو در این باره فرصت داریم. برخی موضوعات وجود دارد که باید روی آنها کار می کنیم و ما امیدواریم که مواضع طرف روسی در این قطعنامه مورد توجه قرار بگیرد.»

مذاکرات بین اعضای شورای امنیت درباره محتوای قطعنامه‌ای درباره لیبی برای چندین هفته است که ادامه دارد. "کارن پیرس" نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل، پیش از این اعلام کرد که لندن متعهد است تا سند قابل قبولی برای تمامی سناریوها تهیه کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت