روایتی از خدمات بیمنت گروه جهادی خشتهای مهربانی؛ آرامشی بر آلام سیلزدگان سیستان
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه با بیان اینکه خدمات بیمنت این گروه آرامشی بر آلام محرومان استان سیستان و بلوچستان است گفت: دلیل کمکرسانی به مردم لبیک به فرمان مقام معظم رهبری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، از نخستین روزهای سیل در استان خوزستان نیروهای جهادی و مخلص بسیج سازندگی ناحیه سپاه استان کرمانشاه در منطقه حضور یافتند و خدمات امدادی و جهادی خود را ارائه کردند.
یکی از مکانهایی که گروههای جهادی سپاه کرمانشاه در آن حضور پیدا کردند روستاهای سیلزده چابهار بود که غبار محرومیت ناشی از سیل بر محرومیتهای قبلی آنها افزوده شده بود و نیاز به همت و کاری جهادی برای رفع آنها بود.
از ابتدای سیل در مناطق سیلزده استان سیستان و بلوچستان جهادگران کرمانشاهی در حال خدمترسانی در مناطق سیلزده هستند.
یکی از وظایف جهادگران توسعه فرهنگ محرومیتزدایی در بین جوانان، ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم مناطق محروم است و جهادگران بهعنوان سفیران محرومیتزدایی و خدمت به مردم شناخته میشوند.
گروههای جهادی بهترین فرصت برای خدمت به مردم هستند، امروزه ترفند دشمن بیثبات کردن کشورهاست که بهترین راه مقابله با این ترفند دشمن خدماترسانی و محرومیتزدایی در مناطق محروم با استفاده از ظرفیتهای گروههای جهادی است.
امروزه گروههای جهادی با تلاش در روستاهای محروم و دورافتاده، شادی بر لب مردم نیازمند مینشانند و موجب رضایت خداوند میشوند.
جهادگران سطح استان کرمانشاه از فروردین ماه امسال در مناطق سیلزده بخش معمولان استان لرستان فعالیتهای خود را شروع کردهاند و همچنان در کنار مردم سیلزده سیستان و بلوچستان تلاش میکنند و در حال خدمترسانی به مردم هستند.
به فرموده مقام معظم رهبری اردوهای جهادی هم تمرین، هم خدمت، هم خودسازی و هم آشنایی با فضای جامعه است که در رخدادهای سالهای اخیر گروههای جهادی پیشگام خدمترسانی بودهاند.
به فرموده ایشان یک راهکار بسیار مهم در کشور کارهای خدماتی است یعنی همین کارهای گروههای جهادی که میروند به این مناطق مختلف که یکی از بهترین کارهای دانشجویی و جهادی است؛ هرچه اینها توسعه پیدا کند و تقویت بشود و جهتدارتر و هدفدارتر بشود بهتر است؛ اینها تقویت جسم و روح و ایجاد آن حرکت عمومی است.
عملکرد جهادی جوانان روی اصلی فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بوده و اگر فرصت کافی به جوانان داده شود، شاهد تحقق تمدن نوین اسلامی خواهیم بود.
«گمان نمیکنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد» این عبارت قسمتی از مهمترین بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در مورد توجه به محرومان و مستضعفان است که با توجه به عمق و معنای آن با مفهومی ارزشمند روبهرو میشویم و امام راحل(ره) این قشر محترم جامعه را «ولی نعمت» یاد میکنند و از مسئولان خواهان خدمت بیشتر برای آنها میشوند.
نیروهای انقلابی و جهادی هر سال با شعار رفع محرومیت و کمک به محرومان جامعه اوقات فراغت خود را در استانهای محروم کشور میگذرانند و کرمانشاه نیز بهعلت مقاومت در طول هشت سال جنگ تحمیلی زخمهایی از جنس محرومیت بر بدنه شهرهایش تحمیل شده که این زخمها با حضور و فعالیت گروههای جهادی التیام مییابد.
سیل در استان سیستان و بلوچستان سبب شد تا اقشار مختلف مردم در قالب گروههای جهادی به این مناطق رفته تا در حد توان گرد محرومیت را از چهره غبار گرفته شرق کشور پاک کنند که این اقدامات موجی از دلگرمی و رضایت را میان اهالی مناطق سیلزده بههمراه داشته و زنان و مردان و کودکان از حضور این نیروها و اقداماتشان رضایت دارند.
بیش از چند هفته از حضور گروه جهادی خشتهای مهربانی استان کرمانشاه در استان سیستان و بلوچستان میگذرد. این گروه جهادی تاکنون توانستهاند پنج شهرستان اصلی بحرانزده در این منطقه را شناسایی کرده و به ترتیب در آنها حضور پیدا کنند و وضعیت آنها را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.
برگزاری بیش از 4000 اردوی جهادی در 10 سال گذشته
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در 10 سال گذشته بیش از 4000 اردوی جهادی در استان برگزار شده است گفت: بیش از نیمی از این اردوها مربوط به امسال است.
سرهنگ حسین قبادیبصیر با اشاره به اینکه در این سازمان رویکرد گروههای جهادی در یکی دو سال گذشته تغییر کرده است گفت: در شرایط کنونی گروههای جهادی ساماندهی و بهینهسازی مجدد شده است.
وی با بیان اینکه در شورای بسیج سازندگی مصوب شده که هر پایگاه محلات یک گروه جهادی برای فعالیت در حوزه استحفاظی خود را تشکیل دهد بیان کرد: برای گروههای جهادی استان جغرافیای خاصی طراحی شده و فعالیت خود را در این حوزه تعریف میکنند.
قبادیبصیر گفت: تعداد گروههای جهادی استان اکنون به 378 گروه شناسنامهدار و دارای هدف مشخص رسیده و 827 گروه جهادی محله محور نیز در سطح پایگاهها ایجاد شدهاند.
وی با بیان اینکه در طول 10 سال گذشته تاکنون 4403 اردو توسط گروههای جهادی برگزار شده که 2600 اردو مربوط به سال 98 است عنوان کرد: در این مدت 102 هزار نفر روز اردو انجام شده که 54 هزار و 448 نفرروز یعنی نیمی از فعالیتهای جهادی مربوط به امسال است.
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در جریان سیل 192 جهادگر در لرستان خدمترسانی کردند گفت: نزدیک به 909 نفر از گروههای جهادی در جریان سیل در استان فعالیت کردند و 16 هزار و 200 نفر نیز در فعالیتهای امدادی در محلهها حضور داشتند.
وی با بیان اینکه امسال 33 هزار نفر روز در قالب طرح هجرت در 489 مدرسه حضور داشتند افزود: به بیش از 17 هزار و 335 نفر در حوزه اشتغال آموزش ارائه و به 5000 نفر نیز وام پرداخت شد.
قبادیبصیر با اشاره به اینکه رویکردهای جدیدی در حوزه اقتصادی در نظر گرفته شده و همکاری مناسبی با دستگاههای مختلف انجام شده است گفت: طرحی در حمایت از یک یا دو محصول در سطح گسترده در استان در دست انجام است.
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و توجه آن به قشر جوان و بسیجیان عنوان کرد: در حوزه جهادی شوراهای جهادی در تمام شهرستانها شکل گرفته و اعضای هیئت رئیسه مجمع جهادی استان انتخاب شدهاند.
وی عنوان کرد: برای گروههای جهادی استان جغرافیای خاصی طراحی شده و فعالیت خود را در این حوزه تعریف میکنند.
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه بعد از اینکه امام خامنهای فرمان یاری به سیلزدگان سیستان و بلوچستان را صادر فرمودند گروه جهادی خشتهای مهربانی با تعدادی از بسیجیان دیگر در منطقه سیلزده حضور پیدا کردند گفت: یک فراخوان هم برای واریز کمکهای نقدی به این گروه جهادی داده شده است زیرا حمل و نقل وسایل تا منطقه سیلزده به صرفه نبود به همین خاطر پرداخت کمکهای نقدی به حساب این گروه جهادی و خرید امکانات از شهرهای حوالی منطقه سیلزده مدنظر بود.
تخصیص دقیق منابع, جدیترین دغدغه گروه جهادی
مسئول گروه جهادی «خشتهای مهربانی» کرمانشاه گفت: این گروه جهادی با وقوع سیل در لرستان در سال 98 و سیل سیستان و بلوچستان در ماههای اخیر در همان روزهای ابتدایی برای خدمترسانی به مردم وارد این استانها شد.
بهزاد شهبازی افزود: گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه در ایام سیل در لرستان با استقرار آشپزخانه در روستای «چم مهر» در بخش مرکزی شهرستان پلدختر اقدام به پخت روزانه 1500 پرس غذای گرم کرد.
وی گفت: دفن احشام و حیوانات غرق شده جهت جلوگیری از شیوع وبا، کمک به مردم جهت درآوردن وسایل زندگی از زیر آوار و کمک به آب و فاضلاب روستایی جهت ترمیم آب شرب روستا از دیگر خدمات این گروه جهادی بود.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه عنوان کرد: شناسایی دقیق تعداد خانوار و توزیع اقلام براساس این شناسایی، توزیع تمامی وسایل مورد نیاز از جمله پتو، موکت، کپسول گاز، قابلمه، ظروف آشپزخانه و مواد خوراکی از دیگر خدمات این گروه جهادی است.
شهبازی با اشاره به اینکه عمده کمکها از سوی مردم به این گروه جهادی انجام میشود عنوان کرد: در طول این دو سال فعالیت جهادی 22 واحد مسکونی برای استان و خانوادههای محروم کرمانشاه احداث شده و یک واحد خانه عالم و یک مسجد نیز توسط این گروه جهادی ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه این تعداد واحد مسکونی و خانه عالم و مسجد در بخشی از مناطق زلزلهزده، عثمانوند، جلالوند، ثلاث باباجانی، سرپلذهاب، دشتذهاب احداث شده است گفت: در حوزه اشتغالزایی نیز برای پنج خانواری که واحد مسکونی ساخته شده در حوزه دام و طیور از جمله گوسفند، گاو، بوقلمون، اشتغال ایجاد شده است.
شهبازی ساختوساز منازل مسکونی برای استان و محرومان و استفاده از ظرفیت گروه جهادی سایر استانها را برای رفع محرومیتزدایی در مناطق محروم استان را از اهداف اساسی این گروه جهادی دانست و افزود: در زمان زلزله آبانماه سال 96 بهسرعت در این مناطق حضور و شروع به ساختوساز واحدهای مسکونی برای ایتام، گرفتن حامی برای ایتام، پرداخت اجاره و رهن مسکن برای خانوارهای ایتام و محرومان، حمایت از استعدادهای کودکان ایتام برای کنکور و دانشگاه کردیم.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه بیان کرد: در شرایط کنونی 68 کودک یتیم به طور مستقیم و 30 کودک نیز بهطور غیرمستقیم تحت پوشش خدمات این گروه جهادی مردمی هستند.
وی با اشاره به مفهوم آتش به اختیار که از فرمایشات مقام معظم رهبری است عنوان کرد: ما منتظر دستگاههای متولی برای محرومیتزدایی در مناطق محروم نیستیم و خود با کمک مردم تاکنون گامهای مثبتی در این زمینه برداشتیم.
شهبازی با اشاره به اینکه توزیع 50 تن آرد و 20 تن برنج، 500 پتو در روستاهای محروم و سیلزده شهرستان چابهار انجام شده است عنوان کرد: این گروه جهادی با وقوع سیل در سیستان و بلوچستان و منطقه چابهار در همان روزهای ابتدایی برای خدمترسانی به مردم وارد این استان شد.
وی از توزیع 100 پک کامل غذایی در روستاهای شهرستان فنوج خبر داد و گفت: گروه جهادی خشتهای مهربانی در بحرانیترین نقطه آسیبدیده توسط سیل یعنی بخش پلان و شهرستان چابهار مستقر شده است و از همان ساعات اولیه به امر امدادرسانی و توزیع ملزومات ضروری بین سیلزدگان از جمله مواد خام پخت و پز، مواد شوینده و مواد بهداشتی انجام شده است.
شهبازی با بیان اینکه خرید و توزیع 1000 پک 6 تایی آب معدنی بین سیلزدگان، اهدا 10 کارت هدیه یک میلیون تومانی به خانوادههای سیلزده نیز از دیگر اقدامات این گروه جهادی است بیان کرد: تکمیل سقف سرپناه 2 خانواده سیلزده، نصب ایزوگام سرپناه تعدادی از خانوادههای سیلزده در شهرستان فنوچ، خرید و توزیع 500 پک بهداشتی و ارزاق در بخش دلگان، خرید دو تن خرما و توزیع آن بین سیلزدگان و خرید دو تن برنج و عدس در روستاهای بخش عورکی از توابع شهرستان چابهار از اقدامات این گروه جهادی است.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه با اشاره به ساخت هفت چشمه سرویس بهداشتی عنوان کرد: تخصیص اعتبارات مالی به منزل روستائیان سیلزده جهت تعمیر یا ساخت سرپناه ، خرید یخچال برای منازل روستائیان سیلزده، خرید و توزیع اسباببازی و نوشتافزار بین کودکان مناطق آسیبدیده از دیگر اقدامات لازم است.
وی افزود: پس از استقرار و بررسیهای به عمل آمده با توجه به حجم بالای خسارات، در روستاهای چابهار و سیستان و بلوچستان مستقر شدیم و عملیات امدادرسانی را آغاز کردیم و به مدت چند هفته است که در این روستاها بهمنظور خدمترسانی بهتر مستقر هستیم و اکنون نیز همچنان برای حادثهدیدگان این واقعه در حال ارسال وسایل کمکی برای مناطق روستای هستیم.
شهبازی با اشاره به اینکه پیرو فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر یاری مردم مناطق سیلزده گفت: گروه جهادی خشتهای مهربانی بهعنوان نخستین مجموعه از استان کرمانشاه عازم مناطق سیلزده شده است.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه گفت: مردم استان سیستان و بلوچستان بسیار خونگرم هستند و به معنای واقعی خودشان پای کار آمدهاند و خودروهای خود را در اختیار گروههای جهادی قرار میدهند و به موقعیت جغرافیایی منطقه بسیار خوب آگاه هستند و این موضوع به گروههای جهادی کمک کرده است.
وی با اشاره به اینکه این مناطق سیلزده به شدت در وضعیت محرومیت جدی قرار دارد و این موضوع سیل بهانهای شد برای اینکه گروههای جهادی تا در این منطقه خدمترسانی کنند عنوان کرد: روستاهای منطقه چابهار بههیچ وجه لولهکشی آب و گاز ندارد و مردم مظلوم و خونگرم این استان در اوج محرومیت هستند و در تمام مدت توزیع اقلام غذایی به هیچ وجه این مردم برای گرفتن بستههای غذایی ازدحام ایجاد نکردند.
شهبازی افزود: گروه جهادی خشتهای مهربانی درصدد است برای رفع محرومیتزدایی از این مناطق در بحث اشتغالزایی در این مناطق ورود پیدا کند و قرار است 150 رأس دام برای روستاییان تهیه کند و برای یکی از روستاها دامداری راهاندازی تا افراد این روستا توانمند شوند.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه با اشاره به مفهوم آتش به اختیار که از فرمایشات مقام معظم رهبری است عنوان کرد: ما منتظر دستگاههای متولی برای محرومیتزدایی در مناطق محروم نیستیم و خود با کمک مردم تاکنون گامهای مثبتی در این زمینه برداشته ایم.
شهبازی با اشاره به اینکه از لحظه اعزام به منطقه، جدیترین دغدغه این گروه جهادی تخصیص دقیق و به موقع منابع و اعتباراتی بود که با خود به منطقه بردیم عنوان کرد: اینکه بحرانیترین نقطه را شناسایی کرده و منابع را با دقت هر چه تمام به افراد نیازمند و آسیبدیده برسانیم.
وی با بیان اینکه بر این باوریم که مردم و خیرین با زحمت فراوانی این مبالغ را به ما سپردهاند و ما باید بتوانیم با این اعتبارات خدمات اساسی و مناسبی به این مردم مظلوم ارائه دهیم افزود: بر همین پایه ساعتها زمان برای جمعآوری اطلاعات و هماهنگیهای فشرده در این باره صرف شود که خروجی آن منجر به اتفاقات رضایتبخشی بین مردم این مناطق شد.
مسئول گروه جهادی خشتهای مهربانی کرمانشاه با بیان اینکه اهالی بومی منطقه هم تا این لحظه رضایت بالایی از عملکرد ما پیدا کردهاند که بیشک لطف و عنایت خدا بوده است گفت: بیتردید روزی که بخواهیم از آنها جدا شویم لحظاتی سخت و غمانگیز برای ما خواهد بود زیرا مردم بلوچ خیلی با محبت هستند و خدا را شاکریم که توفیق خدمت به آنها برای ما فراهم آمده است.
انتهای پیام/833/ح