گزارش کامل اجلاس مدیران حوزه علمیه خراسان| حوزه‌ها و مدارس علمیه رکن محوری تحقق تمدن نوین اسلامی هستند

گزارش کامل اجلاس مدیران حوزه علمیه خراسان| حوزه‌ها و مدارس علمیه رکن محوری تحقق تمدن نوین اسلامی هستند

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: حوزه‌ها و مدارس علمیه رکن محوری تحقق تمدن نوین اسلامی هستند و باید در مسیر اسوه‌پروری حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت‌الله سید صمصام‌الدین قوامی ظهر امروز در اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه حوزه خراسان، اصول مدیریت در منظر فقه را در راستای چابک‌سازی و جلوگیری از دیوان‌سالاری و خودکفایی مدارس علمیه تبیین کرد.

وی با بیان اینکه هر چه حوزه‌ها آماده‌تر باشند، نظام اسلامی سالم‌تر و بیمه‌تر خواهد بود گفت: مدیریت جهادی در حوزه‌های علمیه یعنی با کمترین هزینه بیشترین بهره را ارائه دهیم.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با تاکید بر اینکه مدیریت اسلامی تفویضی است، افزود: قدرت تدبیر و قدرت مالکیت بر خویش و جامعه و کنترل اوضاع همگانی از جمله وظایف اصلی مدیران است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ربوبیت خدا می‌تواند مدل مدیریتی ما باشد، تصریح کرد: عبودیت اکسیری است که عمق آن ربوبیت است لذا ما اول باید فرهنگ عبودیت را نهادینه کنیم.

وی با اشاره به اسماء متبرکه خداوند، افزود: هر کدام از اسماء خداوند صفتی است که می‌شود انسان به آن متخلق شود و خداوند متعال نیز در قرآن و احادیث قدسی می‌گوید که همانند من باشید لذا شبیه شدن به اخلاق خدا امکان‌پذیر است.

امام جمعه پردیسان با بیان اینکه ما خدا را مدبرالامور می‌دانیم لذا باید از او یاد بگیریم تصریح کرد: ما در تایید و تبیین مطالب در جامعه به‌دنبال نظر و تفکر اندیشمندان غربی هستیم اما به‌دنبال سخنان خدا در قرآن کریم کمتر رفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه خداوند در 6 هزار و 666 آیه قرآن کریم، روش مدیریتی خود را ارائه داده است تاکید کرد: با توجه به آیه «هو الذی فی الامیین رسولا منهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین» خداوند متعال پیامبران را برای هدایت بشر مبعوث کرد.

قوامی با بیان اینکه اخلاق، عقاید و احکام برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی لازم است و اساس کار حوزه‌های علمیه نیز بر آن استوار است گفت: در مراکز مدیریت اول باید کادرسازی کرد و سپس فرایند رهبری و رهبرپروری در مدارس علمیه را ترویج داد.

وی به نامه امام علی(ع) به مالک اشتر اشاره و افزود: امام علی(ع) در این نامه 27 وظیفه از جمله امر به تقوا و اطاعت خدا، مدارا با مردم، نهی از تکبر، نهی از ظلم، نهی عیب جوئی از مردم، جلب رضایت مردم و مشورت صحیح را به مالک اشتر تفویض کرد.

رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان اینکه مدیر مافوق باید با اطمینان، مسئولیت را به افسران ارشد خود واگذار کند گفت: مدیر نقش تاثیرگذاری در مدرسه دارد و طلاب به‌عنوان امانت در درجه اول دست مدیر است لذا مدارس علمیه باید به سمت مدرسه مطلوب پیش روند.

وی با اشاره به اینکه مدرسه مطلوب دارای چهار بعد نظم، رشد، انگیزش و معنویت است، ابراز داشت: مدارس علمیه باید اسوه تربیت کنند و در فرهنگ اسلامی، اسوه به معنای پیروی نیک و سودمند است از این رو مدیران مدارس علمیه نقش کلیدی در اسوه‌پروری دارند.

قوامی با بیان اینکه ما انقلاب اسلامی کردیم تا ارزش‌های اسلامی وارد آموزش‌های عالی شوند گفت: اگر نظریه حوزه مدرسه‌محور تایید و اجرایی شود به سمت مدرسه مطلوب در حوزه‌های علمیه خواهیم رفت و تربیت نیروهای اثربخش پیش‌تر از پیش تحقق می‌یابد و با سرعت بیشتری به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی پیش خواهیم رفت.

«شرح صدر» مهمترین ویژگی مدیر حوزوی است

همچنین حجت‌الاسلام محمد محمدیان ، مسئول امور ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری شرح صدر را یکی از مهمترین الزامات و ابزارها در مسیر تربیت طلاب قلمداد کرد و ادامه داد: مهمترین وظیفه طلاب، وظیفه تربیتی است و در این مسیر قطعا مطابق فرمایش رسول خدا، سختی و مرارت زیاد است.

 محمدیان در این اجلاس اظهار داشت: انسان اشرف مخلوقات و دردانه آفرینش است و حرکت در مسیر تربیت و پرورش طلاب به منزله این است که امانت الهی تحقق بخشیده شود.

مسئول امور ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: تمام فکر و ذهن طلبه معطوف به حرکت در مسیر دین خداوند متعال است و باید از خود بپرسد چقدر توانسته برای دین خدا فعالیت صورت دهد و چه اقدام دیگری می‌تواند در این مسیر صورت دهد.

محمدیان عنوان کرد: طلبه فکر و ذهنش در مسیر عبودیت خداوند متعال مصروف می‌شود و طلاب در این مسیر قدم برمی‌دارند؛ برخی طلاب در مسیر فعلیت هستند در واقع طلبه بالقوه هستند و در مسیر فعلیت قدم برمی‌دارند و همنشینی و در کنار افراد دیگر قرار گرفتن آنها را بالفعل می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت آموزشی در مراکزی مانند حوزه‌های علمیه تاکید کرد: مدیر حوزه علمیه مانند شغل کارمندی نیست و این نوع نگرش به مدیریت حوزه اجحاف است؛ رسالت در این حوزه همچون رسالت انبیاء است و با امور دیگر متفاوت است.

مسئول امور ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری با تصریح بر اینکه مهمترین وظیفه‌ای که مدیر حوزه برعهده دارد تربیت طلاب و حوزویان است خاطرنشان کرد: باید ابزار مناسب تربیتی از سوی مدیر به کار گرفته شود. مدیر باید در مسیر رفع ایرادات طلاب قدم بردارد و مدارا را در دستور کار قرار دهد.

وی شرح صدر را یکی از مهمترین الزامات و ابزارها در مسیر تربیت طلاب قلمداد کرد و ادامه داد: مهمترین وظیفه طلاب، وظیفه تربیتی است و در این مسیر قطعا مطابق فرمایش رسول خدا، سختی و مرارت زیاد است.

انجام فعالیت‌های تحولی در عرصه‌های مختلف در حوزه علمیه خراسان

آیت‌الله سید مصباح عاملی در این اجلاس اظهار داشت: حوزه انقلابی با حرکت تحولی متناسب با نظام اسلامی در تراز نظام جمهوری اسلامی بحث عمیقی است که در نهایت یک بحث تعیین کننده حداقل برای سال آینده است.

مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: سالی که گذشت فعالیت‌های تحولی در عرصه‌های مختلف با جامعیت و با هدفمندی، کارآمدی و روزآمدی تراز بالایی دارد در این حوزه انجام شد.

وی تصریح کرد: مرحله نگاه تحولی بسیار مهم است، تراز رهبری از حوزه انقلابی بالا است و اگر قرار باشد حوزه زعامت همیشگی را در جهان عهده‌دار باشد؛ تراز باید بسیار بالا باشد.

عاملی گفت: باید نگاه گفتمان و عمل تحولی را در همه‌ی اجزا و ارکان مشاهده کنیم و این کار از بدو ورود به حوزه و از ابتدای طلبگی برای ما آرمان بود و اینک تحقق یافته است.

مدیر حوزه علمیه خراسان بیان کرد: نقدی که امروز بر ما وارد است تحولی است و گفتمان،گفتمان تحولی است که خوشحال کننده، امیداور کننده و انگیزه دهنده برای حرکت در این مسیر است.

انتهای پیام/281/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon