رحمانی‌فضلی: ۲۹ فروردین دوره دوم انتخابات برگزار می‌شود/اطلس امنیتی برای همه شهر‌ها داریم

رحمانی‌فضلی: 29 فروردین دوره دوم انتخابات برگزار می‌شود/اطلس امنیتی برای همه شهر‌ها داریم

وزیر کشور گفت: اطلس امنیتی برای همه شهر‌ها داریم و اولویت‌بندی و تدابیر ویژه‌ای دیده شده است. فضای کشورمان، انتخاباتی است و همه جناح‌ها فهرست‌های انتخاباتی خود را ارائه کردند.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما با بیان اینکه انتخابات و مشارکت مردم در سرنوشت خود یکی از برکات انقلاب اسلامی است، به تاریخچه شکل‌گیری مشروطیت و انتخابات اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون توانستیم 36 انتخابات داشته باشیم و همه ارکان اصلی کشور، مستقیم و غیرمستقیم به‌وسیله مردم انتخاب می‌شوند که باید قدردان این نعمت باشیم.

وی با یادآوری اینکه اقدامات مربوط به برگزاری هر انتخابات از چند ماه پیش از آن آغاز می‌شود، اضافه کرد: از اردیبهشت امسال ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

وزیر کشور با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر در برگزاری انتخابات از جمله در اجرا، نظارت، امنیت، انتظامات، لجستیک و پشتیبانی ایفای نقش می‌کنند، اضافه کرد: 54 هزار و 611 شعبه اخذ رای در 208 حوزه انتخابی داریم.  از حدود 7 ماه پیش آموزش همه عوامل اجرایی انتخابات را آغاز کردیم.  به نسبت جمعیت هر منطقه، تعداد صندوق‌های رای در هر شعبه تعیین می‌شود.

رحمانی‌فضلی با اشاره به اینکه قانون فقط روز جمعه را برای رای گیری در نظر گرفته است و در صورت تمدید زمان رای گیری، حداکثر تا 12 شب می‌توانیم آن را تمدید کنیم، افزود: از اکنون به مردم می‌گویم که شعبه‌ها راس ساعت 12 شب تعطیل می‌شوند و همه باید تلاش کنند پیش از این ساعت، رای دهند به همین علت در مناطق پرجمعیت تعداد شعبه‌های اخذ رای را اضافه کردیم.

وی با بیان اینکه 25 فرایند برای برگزاری انتخابات از نام نویسی اولیه تا اخذ و شمارش آراء داریم، گفت: اکنون 24 فرآیند، کاملا الکترونیکی است و فقط یک فرآیند اخذ و شمارش آراء الکترونیکی نیست.

وزیر کشور افزود: مهم‌ترین بحث در زمینه برگزاری الکترونیکی انتخابات، موضوع احراز هویت بوده است، زیرا به صورت تجربی بیشترین تخلفات در این بخش انجام می‌شده است برای نمونه با شناسنامه‌های افراد فوت شده و یا جعلی رای داده می‌شد و یا با یک شناسنامه بیش از سه تا چهار بار رای داده می‌شد.

رحمانی فضلی گفت: در این زمینه با شورای نگهبان به توافق رسیدیم و سفارش دستگاه‌هایی را دادیم که در داخل ساخته و بخشی از آن هم وارد شده است که در کمتر از یک دقیقه فرد رای دهنده از طریق این دستگاه احراز هویت می‌شود با این روش جلوی بیش از 90 درصد تخلفات جاری در این زمینه گرفته می‌شود.

وزیر کشور با بیان اینکه در زمینه شمارش آراء هم مشکلاتی وجود داشت، اضافه کرد: در دوره‌های پیشین یک نفر آراء را می‌خواند و نفر دیگری جلوی اسم نامزد انتخاباتی، تیک می‌زد که برای این دوره، این اقدام علاوه بر این دو نفر توسط دو نفر دیگر به صورت جداگانه انجام می‌شود اگر نتیجه دو طرف اختلاف نداشت که مشکلی نیست، اما اگر اختلاف بود، آن صندوق باید دوباره شمرده شود.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه نظارت‌های لازم انجام می‌شود گفت: بازرسان وزارت کشور در حوزه‌های اخذ رای حضور دارند و همچنین شورای نگهبان بر روی صندوق‌ها ناظر دارد و احزاب و گروه‌ها هم نمایندگانی در شعب اخذ رای دارند. همه روش‌های نظارتی و کنترلی را خواهیم داشت تا از رای مردم صیانت کنیم تا حتی یک رای هم جا به جا نشود.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که تخلفات به چه میزان در انتخابات‌های قبلی اثر گذار بوده است؟ گفت: رقابت در انتخابات ریاست جمهوری قبلی، بسیار فشرده بود. دفعه قبل هیچ شعبه اخذ رای در هیچ شهرستانی باطل نشد و این کار بسیار مهمی بوده است. تعداد تخلفات در دوره قبل بسیار اندک و همه تخلفات قابل ردگیری و پیگیری بوده است.

وزیر کشور اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین نقش‌های وزارت کشور، هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف اجرایی است و باید این هماهنگی‌ها را به درستی انجام دهیم.

رحمانی فضلی گفت: برگه‌های تعرفه رای بیش از 10 نوع شاخص امنیتی دارد و کسی به راحتی نمی‌تواند در مورد آن تقلب کند.

وی با اشاره به اختیارات شورای نگهبان در انتخابات از جمله نظارت افزود: هیچ گونه اختلافی میان وزارت کشور و شورای نگهبان در زمینه اجرا و نظارت وجود ندارد.با بررسی‌های انجام شده حدود 92 درصد نامزد‌ها در هیئت‌های اجرایی، تایید صلاحیت شدند و حدود 8 درصد تایید صلاحیت نشدند و این رسیدگی‌ها بر اساس مدارک و مستندات چهار مرجع قانونی، انجام شد.

رحمانی فضلی افزود: تعدادی از نامزد‌ها در هیئت‌های نظارتی رد شدند و با اعتراضات انجام شده برخی‌ها یعنی حدود دو هزار و 100 نفر، در شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند. امکان دارد هنوز افرادی وجود داشته باشند که اقناع نشده و مدعی صلاحیت باشند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه قانون انتخابات مشکل دارد، افزود: قانون جامع انتخابات را نوشتیم و به مجلس ارائه کردیم، اما به عللی تصویب نشد.

رحمانی فضلی با اشاره به برخی از ضعف‌های اجرایی قانونی فعلی انتخابات گفت: شورای نگهبان در مدت کوتاهی باید به صلاحیت 16 هزار نفر رسیدگی کند.بیش از هفت هزار نفر در این دوره از انتخابات به رد صلاحیت خود اعتراض کرده بودند که رسیدگی به همه آن‌ها زمان بر است.

وزیر کشور گفت: باید از تجربیات پیشین استفاده کنیم و حقوق هیچ کس نباید ضایع شود و باید از حقوق همه صیانت شود، زیرا بحث آبروی مردم، مطرح است.

آقای رحمانی فضلی تاکید کرد: باید تلاش کنیم خلاء‌ها و ضعف‌های قانونی را برطرف کنیم.

تاکید بر لزوم تغییر قانون انتخابات

وزیر کشور گفت: تغییر قانون انتخابات هم از منظر اجرا و هم نظارت و دیگر ابعاد، کاملاً ضروری است که امیدواریم مجلس جدید، رسیدگی به آن را در اولویت قرار دهد.

رحمانی فضلی در ادامه برنامه «نگاه یک» با اشاره به اینکه نوشتن لایحه قانون جامع انتخابات در وزارت کشور بیش از یک سال و نیم طول کشید، افزود: در این زمینه با مرکز پژوهش‌ها و شورای نگهبان هم مشورت‌هایی داشتیم و پس از آن به دولت ارائه کردیم و در کمیسیون‌های دولت هم بیش از هفت تا هشت ماه طول کشید تا آماده شد.

وی ادامه داد: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی نظام، دوباره این لایحه با این سیاست‌ها منطبق شد و نهایتاً در موعد مقرر به مجلس شورای اسلامی رسید، اما مجلس این دوره فرصت نکرد تا به این لایحه رسیدگی کند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه مردم از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، رکن اساسی حکومت هستند، گفت: حضور مردم در صحنه‌های مختلف همراهی، مشارکت و دفاع از ارزش‌های انقلاب بوده است.

رحمانی فضلی با اشاره به فشار‌های شدید دشمنان از جمله تحریم‌ها و جنگ روانی افزود: آن‌ها اندک مخالفت و اندک اعتراض مردم را در موضوعات مختلف به عنوان انفعال مردم یا حمایت نکردن مردم و یا از دست دادن پشتیبانی مردم از نظام، جلوه می‌دهند.

وی با بیان اینکه این بار بیش از قبل به مشارکت جدی مردم نیاز است، اضافه کرد: مردم در اجرای وظایف خود در دفاع و حمایت از نظام هیچ کوتاهی در هیچ مرحله‌ای نکرده اند.


وزیر کشور با اشاره به نقش بسیار مهم سازمان صد او سیما گفت: در همه نظرسنجی‌هایی که انجام شده است وقتی از مردم پرسیده می‌شود اخبار و اطلاعات را از کجا دریافت می‌کنید بیش از 50 درصد آن‌ها می‌گویند از صدا و سیما.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما در این زمینه به خوبی وارد شده است ابراز امیدواری کرد: انتخابات پرشکوه برگزار شود. 57 میلیون و 918 هزار و 159 واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد دو میلیون و 931 هزار نفر رای اولی هستند.  از این تعداد حدود 28 میلیون و 872 هزار نفر بانوان و حدود 29 میلیون نفر آقایان هستند.

رحمانی فضلی گفت: با شورای نگهبان هماهنگ کردیم و این شورا 29 فروردین را برای برگزاری دور دوم احتمالی انتخابات تعیین کرد. اگر مردم پرشکوه شرکت کنند انتخابات در حوزه‌های کمتری به دور دوم کشیده می‌شود و این موضوع هزینه‌های برگزاری انتخابات را کاهش می‌دهد. حدود 800 میلیارد تومان فقط هزینه دستگاه‌های احراز هویت رای دهندگان شده است.

آقای رحمانی فضلی افزود: تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، قم و استان فارس از جمله استان‌هایی هستند که انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در آن برگزار می‌شود. اقدامات و تمهیدات لازم در این زمینه انجام شده است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه قانون شفاف سازی مسائل مالی نامزد‌ها کار بسیار درستی است، گفت: باید همه منابع درآمدی تبلیغات نامزد‌ها و محل هزینه آن‌ها مشخص باشد.

رحمانی فضلی افزود: با توجه به اینکه این قانون دیر به وزارت کشور ابلاغ شد تلاش می‌کنیم به سرعت اقدامات اجرایی آن انجام شود، اما امکان اجرای آن در این مرحله، ضعیف است، ولی برای دفعات بعد، اجرای این قانون باید به جدیت پیگیری شود.

وی با بیان اینکه باید روی فرهنگ استفاده از فضای مجازی کار شود، گفت: در برخی موارد آبروی مردم در این فضا مورد حمله قرار می‌گیرد که باید از طریق فرهنگسازی و آموزش، کنترل‌های لازم بر این فضا انجام شود.

وزیر کشور افزود: امسال نسبت به پارسال تا بهمن، جرائم مالی در فضای مجازی, 90 درصد افزایش یافته است.

آقای رحمانی فضلی با بیان اینکه دشمن تلاش می‌کند ناامنی روانی ایجاد کند و هر مسئله‌ای را دستاویز قرار می‌دهد، گفت: اطلس امنیتی برای همه شهر‌ها داریم و اولویت بندی و تدابیر ویژه‌ای دیده شده است. فضای کشورمان، انتخاباتی است و همه جناح ها، فهرست‌های انتخاباتی خود را ارائه کردند.

وزیر کشور از احزاب و گروه‌های سیاسی خواست همه تلاش خود را برای مشارکت در برگزاری باشکوه انتخابات انجام دهند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه نباید با صندوق، قهر و مردم را دچار مشکل شبهه کنیم، افزود: نفس حضور مردم در انتخابات، مهم است و همه بزرگان بر این موضوع تاکید دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا در ایام نوروز، سهمیه سوخت جداگانه به مردم اختصاص داده می‌شود؟ گفت: درباره این موضوع باید دولت تصمیم بگیرد و تاکنون چنین موضوعی مطرح نشده است اگر واقعاً دولت به این جمع بندی رسید که سهمیه نوروزی به مردم داده شود، مصوب و ابلاغ می‌شود.

افرادی در سطوح مختلف دولتی، این مسئله را مطرح کردند، اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی افزود: صرفه جویی و جلوگیری از قاچاق و ذخیره سازی و صادرات ما به التفاوت و مازاد مصرف و منابع درآمدی که بین 60 میلیون نفر توزیع شده از آثار اجرای سهمیه بندی بنزین بوده است.
وزیر کشور درباره شرایط برفی ایجاد شده در برخی استان‌ها از جمله گیلان گفت: دو تا سه سال قبل در استان گیلان، کمبود بارش برف داشتیم و مزارع دچار خشکی شده بود.

آقای رحمانی فضلی افزود: در کنار بارش پرنعمت برف، هزینه‌هایی بر مردم تحمیل شده است، اما خوشبختانه خسارت‌های جانی مستقیم ناشی از برف کم داشتیم.

وی ادامه داد: از روز نخست، ستاد مدیریت بحران در استان گیلان و در تهران تشکیل شد و همه دستگاه‌ها وارد منطقه و استان‌های معین مشخص شدند.

رحمانی فضلی گفت: دو روز قبل از بارش برف به مردم مرتب اعلام کردیم که از سفر‌های غیر ضروری بپرهیزید و در صورت ضرورت سفر، وسایل مورد نیاز و زنجیر چرخ به همراه داشته باشند، اما برخی‌ها به این موضوع توجه نکردند و جاده‌ها بسته و ترافیک شد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت برف از سیل سخت‌تر و خدمات رسانی مشکل‌تر است، افزود: اولویت نخست ما این بود کسی آسیب جانی نبیند و دوم اینکه کسی در جاده‌ها نماند و این اقدامات انجام شد.  تقریباً مشکل عمده‌ای در حوزه برق و آب نداریم و در هیچ جا قطعی گاز نداشته ایم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران