مصاحبه تصویری| کاهش ارزبری ۵۷ میلیون دلاری سکوهای پارس جنوبی با تکیه بر توان داخل

مصاحبه تصویری| کاهش ارزبری 57 میلیون دلاری سکوهای پارس جنوبی با تکیه بر توان داخل

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: با تکیه بر توان داخلی، ساخت سکوهای پارس جنوبی در سالهای اخیر، ۴۰ درصد کاهش ارزبری نسبت به سکوهای مشابهی که در گذشته توسط شرکت‌های خارجی ساخته شده، داشته است.

محمد مهدی توسلی پور، مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: طی روزهای اخیر موفق شدیم چهارمین سکو از فاز 14 پارس جنوبی را در موقعیت 105 کیلومتری ساحل کنگان در خلیج فارس نصب کنیم.

وی افزود: فاز 14 ماموریت تولید روزانه 56 میلیون مترمکعب گاز را از میدان مشترک دارد که پیش از این در سال 1397، دو سکو از چهار سکوی ما در خلیج فارس نصب شد و در مدار تولید رفت و سومین سکو هم در دی ماه 1398 در مدار تولید قرار گرفت و ظرفیت برداشت گاز از میدان مشترک در فاز 14 به 42 میلیون مترمکعب در روز رسید.

توسلی پور با بیان اینکه "با بهره برداری از چهارمین سکوی فاز 14 پارس جنوبی 14.2 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه گاز در این فاز افزوده می شود"، گفت: این افزایش 14.2 میلیون مترمکعبی تولید گاز در فاز 14 پارس جنوبی به اندازه مصارف مورد نیاز گاز یکی از استان‌های کشور است.

وی ادامه داد: چهارمین سکوی فاز 14، حدود 2500 تن وزن داشته و دارای 80 کیلومتر کابل اندازی بوده و بیش از 37 هزار اینچ قطر عملیات جوشکاری در آن انجام شده است.

مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی تصریح کرد: بعد از اینکه گاز غنی در فاز 14 از مخزن میدان مشترک برداشت شد، از طریق یک خط لوله 32 اینچ دریایی به طول 105 کیلومتر وارد تأسیسات و پالایشگاه خشکی می شود و در آنجا بعد از آنکه فرآوری می شود، محصولاتی چون میعانات گازی که یکی از ارزشمندترین محصولات این پالایشگاه‌ خواهد بود، به میزان روزانه 80 هزار بشکه به تولید خواهد رسید.

وی افزود: همچنین سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن LPG‌ در پالایشگاه این فاز فرآوری خواهد شد.

توسلی پور با بیان اینکه "عمده سوخت نیروگاه‌های کشور سوخت‌های مایع هستند"، گفت: با استفاده از گازی که تولید شده و در اختیار نیروگاه‌ها قرار می گیرد، ضمن اینکه کمک شایانی به محیط زیست می شود، عملا سوخت مایع از مصارف نیروگاه‌های کشور حذف می شود و می توانیم با صادرات این سوخت مایع، ارزش افزوده و عایدی بیشتری برای کشور ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: در گذشته عمدتا شرکت‌های اروپایی ساخت سکوهای دریایی پارس جنوبی را در دست داشتند؛ اما امروز صفر تا صد مراحل طراحی، ساخت، بارگیری، نصب و راه‌اندازی این سکوها به طور کامل توسط شرکت‌ها و پیمانکاران داخلی انجام می شود و خوشبختانه با تکیه بر توان داخلی، ساخت سکوهای پارس جنوبی در سالهای اخیر، 40 درصد کاهش ارزبری نسبت به سکوهای مشابهی که در گذشته توسط شرکت‌های خارجی ساخته شده داشته است که این رقم بالغ بر 57 میلیون دلار و 600 میلیارد تومان می شود که رقمی قابل توجه است.

 

میدان گازی پارس جنوبی ,

* محمدرضا کیاشمشکی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon