ادعای حذف رشادت‌های عباس میرزا و تطهیر روسیه در کتاب فارسی دقیق نیست

ادعای حذف رشادت‌های عباس میرزا و تطهیر روسیه در کتاب فارسی دقیق نیست

معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره ماجرای تطهیر روسیه از کتاب‌ فارسی توضیحاتی داد و از آغاز نشست‌های نقد کتاب‌های درسی در این سازمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسن ملکی معاون طراحی و تولید بسته‌های یادگیری سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در نشست نقد علمی کتاب فارسی دوره اول ابتدایی که در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار شد، اظهار کرد: این نشست برای نقد کتاب‌های درسی برگزار شد و نقد عالمانه علامتی از روحیه انقلابی است. در جامعه درباره نقد دو گروه لطماتی را ایجاد کردند، نخست افرادی که در نقد حریم‌شکن بودند؛ نقد عرصه کنترل‌شده و معینی دارد و اگر عرصه حریم‌شکنی باشد و معتقد باشیم مثلاً مقدسات هم قابل نقد است، این حرمت‌شکنی است و ورود به آن مجاز نیست.

وی افزود: گروه دوم نقد را منطقه ممنوعه می‌دانند و تصور می‌کنند هر فردی نقد کند کار درستی انجام نداده است. از خدا باید بخواهیم عقل سالم را از این دو گروه مصونیت بدهد. نقد باید با حکم عقل و معیارهای درست خردورزی به صورت عالمانه و بدون حریم‌شکنی انجام شود.

معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: نشست امروز با یک آرزوی دیرینه برگزار می‌شود و برای نخستین بار در سازمان پژوهش با این شاکله برگزار می‌شود. یعنی طراحان و کارشناسان کتاب‌های درسی طالب نقد باشند، در تاریخ سازمان پژوهش چنین ترکیبی را نداریم که تولیدکنندگان کتاب‌های درسی طالب نقد دیگران و شنیدن آن باشند.

ملکی ادامه داد: نقد کتاب‌های درسی به عنوان یک راهبرد شروع شد و ادامه دارد. از کتاب درسی دوره ابتدایی که زیربناست آغاز کردیم و علت انتخاب کتاب فارسی این است که همه افراد به خود اجازه ورود به عرصه نقد کتاب فارسی اتفاقاً از باب تخصص را می‌دهند.

وی درباره اهداف برگزاری نشست‌های نقد کتاب‌های درسی، گفت: یکی از اهداف ما علمی آموزشی است، افرادی که کتاب‌های درسی را می‌نویسند هم ممکن است خطا و اشتباهاتی داشته باشند همین باعث شد یکی از اهداف این نشست‌ها را بعد علمی و آموزشی بدانیم تا صاحب نظران و معلمان محتوا را نقد کنند.

معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی هدف دوم را اجتماعی دانست و افزود: ارتباط میان نقادان کتاب‌های درسی با مؤلفان باعث ایجاد سرمایه اجتماعی و همراهی می‌شود، هرقدر منتقدان با صاحبان اثر فاصله داشته باشند سرمایه اجتماعی می‌سوزد؛ هدف دیگر روانی است و ما به آرامش و حسن‌ظن نیاز داریم. هرچقدر سوءظن و بدگمانی در آموزشوپرورش گسترش یابد همه ما به لحاظ روانی دچار آسیب می‌شویم.

ملکی بیان کرد: فردی در فضای مجازی مطلبی را درباره تطهیر روسیه در کتاب های درسی نوشته بود، تصور کنید این عنوان چقدر تحریک‌کننده است، یعنی عده‌ای روسیه را در کتاب‌های درسی تطهیر کرده‌اند آن هم از درس رشادت‌های عباس میرزا از کتاب فارسی پایه یازدهم. بنده نیز نسبت به این مسئله حساس شدم و گفتم یعنی کارشناسان ما روسیه را تطهیر می‌کنند؟ بنابراین مسئولان مربوطه را صدا زدم و کتاب فارسی را بررسی کردیم، موضوع از این قرار بود که برای کاهش حجم کتاب از هر درسی عبارت‌هایی را حذف کردند تا حجم کتاب سبک شود و از این درس هم عبارت‌هایی حذف شد بود که هیچ ارتباطی به تطهیر روسیه ندارد اما این مسئله را علیه سازمان پژوهش علم کردند!

وی متذکر شد که برای رسیدن به نتیجه باید چند نکته را رعایت کنیم از جمله اینکه سخن ناقدان را خوب بشنویم، معلمان و صاحبنظران فرصت نقد کتاب‌های درسی را پیدا کنند و گفت‌وگویی بین مولفان و آنها ایجاد شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon