شرایط بهزیستی برای تحویل فرزندخوانده به خانوادههای متقاضی اعلام شد
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور شرایط بهزیستی برای تحویل فرزندخوانده به خانوادههای متقاضی را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید بابایی با اشاره به مواجهه سازمان بهزیستی با انبوه متقاضیان فرزندخواندگی، اظهار کرد: با توجه به حساس بودن روند شناسایی افراد واجد شرایط برای سپردن فرزندان، این روند طولانی می شد اما بخشی از این طولانی شدن به دلیل روندهای اداری و... اتفاق میافتاد که به همین دلیل طراحی و راهاندازی سامانه ملی فرزندخواندگی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این سامانه علاوه بر تسریع در روند فرزندخواندگی، به شفافسازی این روند نیز کمک میکند. در حال حاضر با توجه به شرایط مختلف استانها و خانوادهها، به ازای هر کودک، بین 5 تا 7 متقاضی وجود دارد که کودکانی که بدون سرپرست هستند و توسط دادگاه شناسایی شدهاند، این قابلیت را دارند که به سرعت به خانوادهها سپرده شوند، اما برخی از این کودکان، والد غیرمؤثر دارند که طبق قوانین و ضوابط بهزیستی، آمادگی لازم برای سپرده شدن به خانوادهها را ندارند و باید مراحل خاصی را طی کنند تا به شرایط مناسب برسند و این سامانه برای شفاف سازی، آگاهی دادن و راهنمایی افراد متقاضی از روند طی این مراحل، راهاندازی شده است.
بابایی همچنین درباره راهاندازی این سامانه به صورت آزمایشی نیز گفت: این سامانه روی اینترنت داخلی (اینترانت) در تمام استانها راهاندازی شده است و پروندههایی که از سالهای گذشته به جریان افتاده نیز روی آن بارگذاری شده است و پس از تکمیل تمام این پروندهها، سامانه به صورت رسمی و روی اینترنت بارگذاری و افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه در حدود 26 هزار کودک فاقد سرپرست و دارای والد غیرمؤثر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، گفت: رویکرد سازمان بهزیستی این است که کودکان (چه در خانوادههای بهزیستی و چه در خانوادههای جایگزین) در کانون خانواده پرورش داده شوند و بر همین اساس، خوشبختانه بیش از 16 هزار کودک در خانوادهها تحت حمایت قرار گرفتهاند. همچنین در حدود 10 هزار کودک دیگر نیز(بین سنین شیرخوارگی تا 18 سالگی) درون مراکز شبه خانواده بهزیستی تحت حمایت سازمان بهزیستی، مراکز خیریه و سازمانهای مختلف قرار دارند.
بابایی همچنین درباره شرایط لازم خانوادههای متقاضی تحویل فرزند گفت: بر اساس قانون، خانوادههای متقاضی از نظر تمکن مالی، میزان تحصیلات، صلاحیتهای اخلاقی، سلامت جسم و روح، آمادگی برای پذیرش فرزند و... بررسی میشوند.
وی بر اهمیت آموزش نکات مهارتی به کودکان تحت پوشش بهزیستی نیز تأکید کرد و افزود: هر یک از کودکان ما در مراکز شبه خانواده، پروندههای مختلفی دارد که یکی از این پروندهها، پرونده «مهارتهای فردی» است که با توجه به سن فرزندان، برنامههای مختلفی برای آنها طراحی شده است تا به مهارتهای مختلف دست پیدا کنند و با افزایش سن، این آموزشها پر رنگتر میشود.
همچنین به دستور قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کمیته ویژهای برای هر یک از فرزندان بالای 18 سال تشکیل میشود تا در 5 زمینه (اشتغال، مسکن، تحصیل، ازدواج و حضور در شبکههای گروهی و اجتماعی برای ادامه حمایتهای روانی- عاطفی) حمایتهای مخصوصی از این فرزندان صورت گیرد و این موضوع در دستور کار سال آینده سازمان بهزیستی قرار گرفته است.
انتهای پیام/