انتقاد فرمانده نیروی دریایی سپاه از قوانین دست و پاگیر دریایی/ طراحی و تولید شناورهای بالگردبر

انتقاد فرمانده نیروی دریایی سپاه از قوانین دست و پاگیر دریایی/ طراحی و تولید شناورهای بالگردبر

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به وجود قوانین دست و پاگیر در حوزه دریایی که مانع توسعه این بخش شده، گفت: توانسته‌ایم شناورهای بالگردبر را طراحی کرده و بسازیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیرضا تنگسیری در 27 امین همایش ارگان‌های دریایی، با اشاره به این که ایران با استفاده از حوزه دریا می‌تواند به پیشرفت بزرگی دست یابد، اظهار کرد: دریا علاوه بر حفظ منافع ملی می‌تواند نقش بسیار مهمی در جغرافیایی زندگی مردم ایفا کند.

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران در جنوب و شمال به دریا و از طریق اقیانوس هند به آب‌های آزاد دسترسی دارد، افزود: بیش از 90 درصد تجارت کشور از طریق دریا انجام می‌شود، با توجه به این مسئله بایستی برنامه‌ریزی جامعی برای توسعه دریایی و توسعه ناوگان داشته باشیم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به این که تحریم‌های ظالمانه بعد از دفاع مقدس پررنگ‌تر شده است، تاکید کرد: متاسفانه با وجود اهمیت دریا و تجارت دریایی، بخش دریایی در برنامه‌های دولت در حد متوسط و رو به پایین، بوده است و تصمیم‌گیران کلان تصمیمات خشکی را محور خود قرار داده‌اند.

تنگسیری با بیان این که هم اکنون مدیریت سواحل امر مهمی برای کشور است، خاطر نشان کرد: متاسفانه هم اکنون قوانین قدیمی و به روز نشده باعث ایجاد محدودیت برای حوزه دریایی کشور شده است. یکی از این قوانین محدود کننده مربوط به قدرت موتورهای دریایی است. در کشور به بهانه جلوگیری از قاچاق اجازه ساخت قایق‌ها با موتور بالاتر از 95 اسب بخار را نمی‌دهند.

وی با طرح این سوال که مگر چند درصد از قاچاق خلیج فارس توسط قایق‌ها انجام می‌شود، گفت: عمده قاچاقی که در خلیج فارس انجام می‌شود مربوط به لنج‌ها و شناورهای بزرگ است، در حوزه قایق دو مشکل مهم داریم که یکی با جان انسان‌ها و دیگری با حیثیت کشور در ارتباط است. این در حالی است که در کشورهای عربی شناورهای دو موتوره با قدرت 350 اسب بخار و ایمنی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با تاکید بر این که قایق‌هایی با قدرت اسب بالاتر از 95 هیچ مشکلی در خصوص امنیت کشور ایجاد نخواهد کرد، افزود: اگر قرار بر این است که با قاچاق مبارزه کنیم قایق‌های تندرو در نوبت آخر قرار دارند. این محدودیت‌ها باعث شده تا مردم و صیادان نیز با محدودیت بالایی مواجه باشند.

تنگسیری با بیان این که در بحث توسعه دریایی باید به مردم توجه شود، تصریح کرد: نیروی دریایی سپاه قادر به کنترل خلیج فارس و قایق‌هایی با قدرت بالای 95 اسب بخار است، محدودیت استفاده از موتورهای بالای 95 اسب بخار توهین به مردم ما است. اکثر مردم در جنوب و شمال، شغل طاقت‌فرسای صیادی دارند و فاقد امکانات متعدد از جمله شناور و امکانات کمک‌ ناوبری هستند.

وی با یادآوری این که کشورهای همسایه قایق‌هایی با قدرت بالا بدنه قوی و سیستم‌های کمک ناوبری بسیار پیشرفته در اختیار دارند اظهار کرد: مگر ما از کشورهای منطقه کمتر هستیم، باید به حال این نوع مدیریت شناور در کشور فکری اساسی شود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: اخیرا با ماهیگیران و صیادان نشستی داشتیم که آنها خواستار آن بودند که به لحاظ موتوری شناورهای آنها تقویت شود اما متاسفانه پیگیری‌های ملی تاکنون این مشکل را حل نکرده است.

تنگسیری با یادآوری این که در حوزه طراحی و ساخت شناورهای تندرو جزو کشورهای پیشرفته هستیم، بیان کرد: در حال حاضر شناورهایی با سرعت 100 نات توسط نیروی دریایی سپاه طراحی و ساخته می‌شود. سرعتی که بسیاری از کشورهای مدعی توان رسیدن به آن را ندارند.

وی با اشاره به این که استعمار ما را از دریا ترسانده است، گفت: با وجود 2200 کیلومتر ساحل در جنوب از یکسو جلوی مردم را به انحاء مختلف برای ورود به حوزه دریا گرفته‌ایم و از سوی دیگر از توسعه دریا محور دم می‌زنیم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان این که در حوزه ناوگان کشتی‌رانی و دریانوردی در غرب آسیا نمونه هستیم، تصریح کرد: در سپاه بر این باوریم که امنیت فقط با حضور مردم به دست می‌آید، در این راستا بوده که بسیج دریایی را طراحی کرده‌ایم که با استقبال خوبی مواجه شده است، به طوری که تاکنون 17 هزار فروند شناور برای حضور در این مجموعه نام نویسی کرده‌اند.

تنگسیری با بیان این که به دلیل ساخت شناور در داخل وضعیت خوبی در حمل و نقل مسافری کوتاه برد داریم، اظهار کرد: نیروی دریایی سپاه ناوهای بالگردبر به طول 55 متر را طراحی و ساخته است. ضمن این که به زودی ناوهای 65 متری را نیز به دریا می‌آوریم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: پیشنهاد می‌دهیم با استفاده از امکانات سپاه و ارتش مردم را با قوانین دریایی آشنا کنیم، ضمن این که قادریم برای اخذ گواهینامه‌های دریایی به سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی کمک کنیم. همچنین در ارگان دریایی نظامی فرماندهی کنترل داریم که اگر بتوانیم کل سواحل و بنادر را به این فرماندهی متصل کنیم این امکان وجود دارد که برای نجات و امنیت دریایی اقدامات بسیار موثری انجام شود.

انتهای پیام/

 

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon
مدیران