پهلوگیری ۱۲۰ کشتی تجاری در بندر کاسپین گیلان / منطقه آزاد انزلی مبدأ ورود به بازار بزرگ اوراسیا شد


پهلوگیری 120 کشتی تجاری در بندر کاسپین گیلان / منطقه آزاد انزلی مبدأ ورود به بازار بزرگ اوراسیا شد

گروه استان‌ها ـ منطقه آزاد انزلی مبدأ اصلی ورود به بازار بزرگ اوراسیاست از طرفی با توجه به پهلوگیری ۱۲۰ کشتی تجاری در بندر کاسپین به عنوان یک بندر نسل سومی، افزایش امکانات لجستیک این بندر در دستور کار سازمان منطقه آزاد انزلی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، فعال‌سازی کریدور شمال - جنوب، افزایش امکانات لجستیک بندر کاسپین به عنوان یک بندر نسل سومی در کشور با توجه به پهلوگیری 120 کشتی تجاری در آن از جمله اهداف و اولویت‌هایی است که سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان مبدأ اصلی ورود به بازار بزرگ اوراسیا به دنبال تحقق هر چه بیشتر آن است.

عضو هیئت مدیره و معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه وجود پسکرانه مناسب و آبخور بالا امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ را در بندر کاسپین فراهم کرده است اظهار داشت: فعال‌سازی کریدور شمال ـ جنوب از جمله برنامه‌های این سازمان محسوب می‌شود.

امین افقی بحث افزایش امکانات لجستیک بندر کاسپین به عنوان یک بندر نسل سومی در کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی مبدأ ورود به بازار بزرگ اوراسیا است گفت: تشکیل کارگروه توسعه مراودات اقتصادی اوراسیا در این منطقه و برگزاری دوره‌های آموزشی اوراسیا از جمله اقدامات سازمان منطقه آزاد انزلی است.

وی حضور فعال سازمان منطقه آزاد انزلی و بخش خصوصی در همایش‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط و عضویت در میز اوراسیا در گیلان را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، منطقه آزاد انزلی در حقیقت حلقه اتصال کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا محسوب می‌شود.

عضو هیئت مدیره و معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی استفاده سرمایه‌گذاران از توانمندی‌هایی که توسط این سازمان در آستراخان ایجاد شده را مورد تأکید قرار داد و گفت: فعال شدن سرای ایرانی و توافقات دو جانبه این سازمان با منطقه ویژه لوتوس آستراخان شرایط خوبی را برای فعالان و بخش خصوصی فراهم کرده است.

افقی هدف از ایجاد منطقه آزاد انزلی به عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور را توسعه مبادلات کشورمان با کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا اعلام کرد و ابراز داشت: ظرفیت‌های بندری این منطقه با وجود دو بندر، انزلی به عنوان قدیمی‌ترین بندر ایران در این حوزه و بندر کاسپین به عنوان بزرگ‌ترین بندر ایرانی دریای خزر کاملاً مشهود است.

وی دو بحث توسعه امکانات زیرساختی و فعال‌سازی کریدورهای بین‌المللی را به عنوان مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال‌های اخیر مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: در همین این راستا کریدور چین، قزاقستان، ایران با محوریت سازمان منطقه آزاد انزلی ایجاد شده و دارای مزیت‌ها و کارکردهای بسیار بالایی است.

عضو هیئت مدیره و معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی از ورود حدود 3 هزار و 600 TEU کانتیتر با 48 کشتی در مسیر کریدور یاد شده به بندر کاسپین سخن گفت و تصریح کرد: خروج 12 کشتی صادراتی به سمت کشور چین نیز از جمله مواردی به شمار می‌رود که از طریق کریدور جدید چین، قزاقستان، ایران انجام شد.

افقی استقرار شهرک صنعتی شماره دو و احداث شهرک صنعتی ناحیه سه که در سال آینده در قسمت پسکرانه بندر کاسپین ساخته می‌شود را نیز از دیگر اقدامات سازمان منطقه آزاد انزلی خواند و ابراز داشت: تبدیل بندر کاسپین به بندر نسل سومی و فراهم آوردن امکانات لجستیکی پیشرفته در آن بدون شک مزایای فراوانی خواهد داشت.

به گزارش تسنیم، مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی با توجه به شرایط و ویژگی‌های خاصی که از آن بهره می‌برد در حال حاضر به‌عنوان یک بندر نسل سوم در سطح کشورمان محسوب می‌شود؛ از سوی دیگر با مساحت پس‌کرانه عملیاتی و پشتیبانی حدود 500 هکتار و آبخور بالا به همت مسئولان و متخصصان داخلی در سال آینده به راه‌آهن سراسری نیز متصل می‌شود.

از جمله مهم‌ترین اهداف و چشم‌اندازهایی که برای این مجتمع بندری پیش‌بینی شده می‌توان به بحث گسترش صادرات کالاها به مقصد کشورهای حاشیه دریای خزر و کشورهای عضو اتحادیه گمرکی اوراسیا و همچنین فعال‌سازی کریدورهای عبوری از کشورمان نام برد که دسترسی به هر کدام از این اهداف بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/614/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران