رونمایی از اولین رمان فقهی/ فیروزجایی: اصلی‌ترین کار یک طلبه تبلیغ است

رونمایی از اولین رمان فقهی/ فیروزجایی: اصلی‌ترین کار یک طلبه تبلیغ است

رمان «ملداش» با حضور جمعی از روحانیون و مردم رونمایی شد. این اثر را می‌توان اولین رمان فقهی دانست که از سوی نشر معارف به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب «ملداش»، نوشته مهدی کرد فیروزجایی، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا فاضل استرآبادی، تولیت مدرسه فیضیه بابل و نویسنده کتاب و جمعی از مردم در مدرسه فیضیه برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین فاضل استرآبادی در این مراسم با بیان اینکه رمان «ملداش» دارای ویژگی‌ها و امتیازاتی است، گفت: یکی از ویژگی‌های این کتاب عنوان آن است. کلمه «ملداش» با تناسبی که با متن دارد، خیلی حرف دارد؛ «مل» همان ملا به معنای نخبه و دانشمند یا همان روحانی است و کلمه «داش» مخفف داداش است. وقتی «مل» با «داش» ترکیب می‌شود، به معنای دانشمندی است که در برخورد با مردم خودمانی و صمیمی و مهربان است. در واقع «ملداش» به معنای روحانی است که با مردم رفیق است. در کتاب حاضر هم ما می‌بینیم که روحانی داستان که اسمش «ایلچی» است، در برخورد با مردم صمیمی و خودمانی است. اساساً باید روحانی اینگونه باشد.

وی به دیگر ویژگی‌های این رمان اشاره و اضافه کرد: دیگر امتیاز و ویژگی این اثر این است که شاید تنها رمانی باشد که یک روحانی مبلغ را از همه جوانب و ابعاد به تصویر می‌کشد. معمولاً مشکلات و مسائل یک مبلغ در روستا برای جامعه قابل تصور نیست؛ از این جهت مخاطب با مطالعه این اثر می‌تواند خود را جای یک مبلغ بگذارد و مصائب و مشکلات او را درک کند. مبلغی که در روستا فعال است، با مردم در ارتباط است، درد و مشکلات آنها را درد و مشکلات خود می‌داند، خود را از مردم جدا نمی‌بیند؛ همین مشکلات کار او را سخت می‌کند.  به عنوان نمونه، در رمان «ملداش» دختر و پسری را می‌بینیم که به دلیل وجود یک رسم غلط نمی‌توانند سر خانه و زندگی خود بروند. اینجا نقش روحانی روستا پررنگ می‌شود، او از آبروی خود مایه می‌گذارد تا این رسم غلط از بین رود.

ادبیات داستانی ,

حجت‌الاسلام فاضل توجه نویسنده به یک اقلیم خاص را از دیگر ویژگی‌های «ملداش» عنوان کرد و یادآور شد: این رمان فرهنگ، آداب و رسوم مردم مازندران را به خوبی مکتوب کرده است. نویسنده حتی در این راه از اصطلاحاتی بهره برده که دیگر کمتر شاهد استفاده آن هستیم. او در واقع با این اقدام، به نوعی در ثبت و احیای مجدد این اصطلاحات کوشیده است. از سوی دیگر، استفاده از این اصطلاحات به‌گونه‌ای نبوده که مخاطب غیر مازندرانی را دچار مشکل کند. طرح جلد کتاب که زیبا و جذاب انتخاب شده نیز از جمله ویژگی‌های این رمان است.

مهدی کرد فیروزجایی، نویسنده «ملداش»، نیز در پایان این جلسه در سخنان کوتاهی به علت نگارش این رمان اشاره کرد و گفت: «ملداش» را نوشتم تا ادای دینی باشد از هزینه‌ای که حوزه برای من انجام داد. تنها شأنی که برای خودم و تمام طلبه‌ها قائل هستم و امروز متأسفانه فراموش شده، تبلیغ است. طلبه امروز می‌خواهد کاره‌ای بشود؛ فیلسوف، جامعه‌شناس، روان‌شناس، زبان‌دان، سیاستمدار، حقوق‌دان و ... ولی گویا خجالت می‌کشد که بگوید می‌خواهد مبلغ شود؛ در حالی که اصلی‌ترین کار یک طلبه تبلیغ است و این‌ها هیچ‌کدام اصالت ندارند.

ادبیات داستانی ,

وی ادامه داد: اصالت برای یک طلبه تبلیغ است، بقیه موارد ابزار هستند که طلبه به تبلیغش برسد. من نمی‌نویسم که نویسنده باشم، من می‌نویسم که مبلغ باشم. امیدوارم که توانسته باشم دین خودم را به درستی ادا کنم.

ادبیات داستانی ,

رمان «ملداش» داستان طلبه جوانی را روایت می‌کند که برای تبلیغ عازم یک روستا در مازندران می‌شود. او به خاطر اینکه جواب یک مسئله شرعی را اشتباه می‌دهد، گرفتار می‌شود و می‌خواهد جبران کند. از سوی دیگر، همسرش را به خاطر بیماری روحی‌اش به همراه آورده تا حال و هوا عوض کند، اما این اتفاقات سبب تشدید مریضی همسرش می‌شود… .

مهدی کرد فیروزجایی که پیش از این با کتاب «به هم رسیدن در میانسی» جایزه داستان انقلاب را برده بود، این‌بار دست به نگارش رمانی جدید زد. این رمان مثل رمان‌های دیگر وی در خطه سر سبز شمال می‌گذرد.

او که خود از همان خطه است با قلمی شیوا و روان ماجراهایی جذاب و خواندنی خلق کرده و مخاطب را شیفته خود می‌کند. رمان «ملداش» را می‌توان اولین رمان فقهی دانست. علاقه‌مندان برای تهیه این اثر می‌توانند به اینجا مراجعه کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران