تلاش روسیه و ایتالیا برای جبران زمان از دست رفته در روابط دوجانبه

تلاش روسیه و ایتالیا برای جبران زمان از دست رفته در روابط دوجانبه

در شرایطی که خسارت وارده به بخش تجاری ایتالیا در نتیجه تحریم‌های ضدروسی به ۲ میلیارد دلار رسیده، نشست وزرای خارجه و دفاع روسیه و ایتالیا نشان داد که دو طرف به تقویت همکاری‌های دوجانبه و تعامل بین المللی علاقه دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشته است: "سرگئی لاوروف" و "سرگئی شایگو" وزرای امور خارجه و دفاع روسیه روز گذشته در رم در نشستی با همتایان ایتالیایی خود "لوئیجی دی مایو" و "لورنزو گوئرینی" در ترکیب 2+2 دیدار و گفت‌وگو کردند. نشست روز سه‌شنبه روسای دستگاه دیپلماتیک و نظامی روسیه و ایتالیا در رم چهارمین دور از این نوع مذاکرات در سطح بالا در ترکیب 2+2 بین دو کشور بود که تا قبل از بحران داخلی اوکراین در سال 2014 فعال شده بود، ولی پس از آن متوقف گردید.

طبق اظهارات شنیده شده از سوی شرکت کنندگان در مذاکرات روم ، اکنون این یک مرحله دیگر پشت سر گذشته شده و سازوکارهای دوجانبه مجدداً فعال می شوند.

وزرای خارجه و دفاع روسیه و ایتالیا در این نشست نه تنها در مورد مسائل دوجانبه، بلکه در مورد موضوعات مهم در عرصه جهانی، به‌خصوص لیبی نیز گفتگو کردند. در شرایط کنونی یکی از مهمترین مسائل بین المللی برای مقامات رم حل و فصل بحران لیبی است. ایتالیا به طور مرسوم و با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور، توجه زیادی به اوضاع موجود در این مستعمره سابق خود دارد، به ویژه آنکه هر گونه تشدید اوضاع در آن سوی دریای مدیترانه ، ایتالیا را با موج جدید مهاجرین تهدید می‌کند.

در این رابطه "سرگئی لاوروف" بعد از مذاکره با همتای ایتالیایی خود، اعلام کرد که لازم است تا مکانیزم موثری برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی در لیبی در شورای امنیت سازمان ملل مورد توافق قرار بگیرد.

به گفته وی، سازوکارهای ملی یا منطقه‌ای نمی توانند "صرفاً به درخواست" یک کشور یا گروه خاصی از کشورها مورد استفاده قرار گیرند و به همین دلیل شورای امنیت باید در این زمینه تصمیم گیری کند. لاوروف یادآور شد که نمایندگان روسیه و ایتالیا طی چند هفته آینده رایزنی‌های ویژه‌ای درباره حل و فصل مشکلات در لیبی برگزار خواهند کرد.

دستور کار روابط دوجانبه بین روسیه و ایتالیا نیز طیف گسترده‌ای از موضوعات را شامل می‌شود: همکاری در حوزه‌های سیاسی ، تجاری ، اقتصادی ، فرهنگی و بشردوستانه و همچنین موضوعات بین المللی و منطقه‌ای. البته در مذاکرات روز گذشته مشکلات فعالی در روابط دوجانبه تجاری و همکاری‌های اقتصادی با توجه به تحریم‌های ضد روسی از سوی اتحادیه اروپا جایگاه ویژه‌ای داشت و دو طرف بر لزوم تقویت این روابط و اهمیت آن تاکید کردند.

طبق اعلام وزارت خارجه روسیه، رایزنی‌ها در قالب 2+2 سودمندی را اثبات کردها‌ند. آنها اجازه می دهند تا در یک فضای شفاف و قابل اعتماد ، مواضع دو دو طرف درباره موضوعات مورد علاقه متقابل با جزییات دقیق مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ‌های مناسب و مشترکی برای چالش‌ها و تهدیدهای پیش روی پیدا شود.

به دنبال فرانسه، ایتالیا نیز به بحران کنترل تسلیحات در اروپا توجه کرده است

یکی از اصلی ترین تهدیدات فعلی در اروپا، استقرار احتمالی موشک‌های آمریکایی در کشورهای عضو ناتو است. لاوروف در مذاکرات با همتای ایتالیایی خود اعلام کرد که مسکو از قصد مقامات رم برای بررسی پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در زمینه شروع گفت‌وگو برای تعیین مهلت قانونی استقرار موشکهای برد متوسط و کوتاه‌تر استقبال می‌کند.

"ندیژدا آرباتووا" رئیس گروه مطالعات سیاسی اروپا در آکادمی علوم روسیه به این روزنامه توضیح داده است: «این مسئله بسیار مهم است که ایتالیا نیز به دنبال فرانسه ، پس از سخنرانی معروف "امانوئل ماکرون" ، موضوع بحران در عرصه کنترل تسلیحات را مورد توجه قرار داده است. به نظر می رسد که این نشان دهنده یک روند کلی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا باشد که به دنبال ایفای نقش مهمتر در عرصه سیاست جهانی و کاهش وابستگی خود به سیاست‌های آمریکا است که به ویژه بعد از اقدامات مخرب دولت دونالد ترامپ در زمینه کنترل تسلیحات، جنبه نگران کننده به خود گرفته است.»

تاثیرات منفی تحریم‌های اتحادیه اروپا بر روابط تجاری روسیه و ایتالیا

با این وجود وزیر خارجه روسیه از برخی سیاست‌های خارجی اتحادیه اروپا که بر روابط روسیه و ایتالیا تأثیر منفی گذاشته، شکایت کرده است. لاوروف در آستانه سفرش به رم، در مصاحبه با روزنامه "استامپا" یادآور شد که چند سال گذشته به دوره فرصت‌های از دست رفته در روابط روسیه و اتحادیه اروپا تبدیل شده و آسیب قابل توجهی به روابط متقابلاً سودمند رسانده است.

طبق اطلاعات رسمی ، مبادلات بازرگانی بین تجارت بین فدراسیون روسیه و ایتالیا تقریباً نصف شده و از 53.8 میلیارد در سال 2013  به 26.9 میلیارد دلار در سال 2018 رسیده است.  حجم کل ضرر وارد شده به تولید کنندگان ایتالیایی حدود 2 میلیارد دلار بوده است و طبق ارزیابی طرف ایتالیایی، به دلیل تحریم های ضدروسی اتحایده اروپا ، این کشور روزانه 7 میلیون یورو آسیب اقتصادی دیده است.

"آنتونیو فالیکو" رئیس هیئت مدیره بانک Intesaو رئیس انجمن «آشنایی با اوراسیا» در رم ، در این رابطه تأکید کرده است: «عدم مشخص بودن اوضاع جهانی و وخیم تر شدن مشکلات ژئوپلیتیکی باعث بروز موانع مصنوعی در همکاری‌های اقتصادی و تجارت ، تحریم‌ها ، تعارضات تعرفه‌ای و غیره شده است. متأسفانه، این واقعیت جدیدی است که روسیه باید در آن عرصه تجاری ، از جمله تجارت با ایتالیا ، به آن توجه بیشتری داشته باشد.»

به عقیده وی، امیدی به ایجاد تغییرات سریع در چنین شرایطی نیست،  بنابراین  تجار ایتالیایی در حال سازگاری با شرایط فعلی هستند و مدل کسب و کار خود را تغییر داده ، و از فروش ساده کالاها از ایتالیا به روسیه به سمت تولید مشترک و عرضه آن در بازارهای کشورهای ثالث دور می شوند. که ما در ایتالیا این نوع کالاها را «Made in Italy» می نامیم.

به گفته فالیکو ، تجربه کار خاص در این زمینه مثبت بوده و در روسیه بسیاری از پروژه‌های جالب و فناوری های جدید وجود دارد که می‌تواند به طور مشترک بدین شکل به بازارهای جهانی عرضه شوند.

وزیر خارجه روسیه نیز در سفر به رم یادآور شد  که همکاری با ایتالیا در زمینه نوآوری‌ها، از جمله تحولات در زمینه خدمات دیجیتال و هوش مصنوعی  اهمیت زیادی پیدا کرده است. به گفته وی، مقامات رم برای تقویت همکاری با مسکو در عرصه موضوعات مورد علاقه اروپا آمادگی دارد و این همکاری‌ها طیف وسیعی از مسائل را در بر می‌گیرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon