ناخن خشکی بانک‌های فارس نسبت مصارف به منابع را به ۴۹ درصد رساند


ناخن خشکی بانک‌های فارس نسبت مصارف به منابع را به 49 درصد رساند

نسبت مصارف به منابع بانک‌های استان فارس با کسر سپرده قانونی در پایان  آبان ‌‌ماه امسال  ۴۹ درصد بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری که بانک مرکزی منتشر کرده است مانده کل سپرده‌های بانکی کشور در پایان آبان ماه امسال بیش 24 هزار و 242 هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 27 درصد افزایش داشته است.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده 13 هزار و 70 هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با 64 هزار میلیارد ریال است.

یکی از دلایل بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران است و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

رشد 30 درصدی سپرده‌های بانکی فارس

استان فارس با نزدیک به یک هزار و 37 هزار میلیارد ریال سپرده رتبه چهارم جذب سپرده‌های بانکی را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده است و به همراه استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان پنج استان اول در جذب سپرده هستند. میزان سپرده‌های بانکی استان فارس در آبان ماه 98 نسبت به دوره مشابه سال گذشته 30  درصد افزایش یافته است.

استان کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی کمترین میزان جذب سپرده‌های بانکی را به خود اختصاص داده‌اند.

فارس چهارمین استان کشور در میزان تسهیلات پرداختی

مانده کل تسهیلات بانکی کشور بالغ بر 17 هزار و 128 هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 22.3 درصد افزایش یافته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است.

میزان تسهیلات بانک‌های استان فارس در پایان آبان ماه 98 بیش از 450 هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 22.7 درصد افزایش داشته است. این استان در میزان تسهیلات پرداختی رتبه چهارم کشور را دارد.

نزدیک به 468 هزار میلیارد ریال از سپرده‌های مردم فارس نزد بانک باقی ماند

نسبت تسهیلات به سپرده‌های بانک‌های کشور بعد از کسر سپرده قانونی 78.8 درصد است که نسبت به پایان آبان ماه سال گذشته 2.9 درصد کاهش داشته است. کهگیلویه و بویراحمد با 106.9 درصد بیشترین نسبت مصارف به منابع بانک‌ها را به خود اختصاص داده‌‌اند.

نسبت مصارف به منابع بانک‌های استان فارس با کسر سپرده قانونی در پایان  آبان ‌‌ماه امسال  49 درصد بوده است. با توجه به میزان سپرده و تسهیلات بانک‌های فارس مشخص می‌شود که بیش از 468 هزار میلیارد ریال از سپرده‌های مردم نزد بانک باقی مانده است.

نسبت مصارف به منابع یکی از شاخص‌های عملکردی بانک‌ها است. رعایت تعادل در این نسبت بسیار مهم است به طوری که عدم مصرف منابع با توجه به هزینه جذب منابع به زیان بانک منجر می‌شود و همینطور مصرف منابع بیش از استاندارد سبب برداشت کسری منابع از بانک مرکزی و جریمه بانک‌ها می‌شود.

معمولاً نسبت مصارف به منابع نباید از درصد 100 تجاوز کند اما در ایران اینگونه نبوده و همین امر به اضافه برداشت بانک‌ها از حساب بانک مرکزی منجر شده است. کارشناسان رقم مطلوب را برای نسبت مصارف به منابع بانک‌ها در حدود 80 درصد می‌دانند.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon