کاندیدای لیست وحدت: آسیبهای اجتماعی نتیجه رویکرد نئولیبرال دولت و مجلس است
احمد نادری کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس میتواند با سیاستگذاری دقیق، رویکرد نئولیبرال را متوقف کند و در ادامه بر اجرای دقیق سیاستها توسط دولت نظارت کند.
احمد نادری کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: بنده معتقدم مشکلاتی که اکنون در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی بینالمللی در کشور وجود دارد، ریشه در رویکرد نئولیبرال دارد که از دهه هفتاد و با روی کارآمدن دولت سازندگی به وجود آمد. غربگرایانی که در کشور روی کار آمدند، سیستم اقتصادی ایران را در ذیل و حاشیه غرب تعریف کردند.
وی افزود: اقدامی که در حوزه اقتصاد انجام گرفت، اثراتی را در حوزههای سیاسی و... برجای گذاشت. به طور خاص در حوزه سیاسی شاهد هستیم که شکاف اجتماعی عظیمی در جامعه ایجاد شد. شکاف اجتماعی موجود قبل از هر چیزی شکاف اقتصادی و طبقاتی کردن جامعه است که در گذر زمان طبقاتی شدن جامعه افزایش یافت.
نادری خاطرنشان کرد: دولت روحانی و مجلس ناکارآمدی که اکنون وجود دارد، هر دو نئولیبرال هستند. اکنون شکاف اجتماعی به اوج خود رسیده و آسیبهای اجتماعی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: یکی از آسیبهای اجتماعی اولویتدار، حاشیهنشینی است و طبق آماری که وزرای دولت اعلام کردند، حدود 10 میلیون نفر در کشور حاشیهنشین هستند که این آمار بسیار نگرانکننده است. همچنین حدود سه و نیم میلیون نفر در کشور بیکار، سه و نیم میلیون نفر معتاد، دو و نیم میلیون نفر زنان سرپرست خانوار و حدود پانصد هزار نفر کودک کار هستند. این آمار اثرات بیکفایتهای مجلس و دولت نئولیبرال است.
نادری بیان داشت: اگر به آسیبهای اجتماعی توجه نشود و راهحل سریع و فوری برای آن پیدا نشود، در داخل کشور شاهد کاهش سرمایه اجتماعی و پررنگتر شدن شکاف اجتماعی خواهیم بود. مجلس میتواند با سیاستگذاری دقیق، رویکرد نئولیبرال را متوقف کند و در ادامه بر اجرای دقیق سیاستها توسط دولت نظارت کند. امیدواریم با این اقدامات اساسی، شکافها و آسیبهای اجتماعی کاهش یابد. باید تغییر رویکرد انجام بگیرد و به آرمانهای انقلاب اسلامی بازگشت.
کاندیدای لیست وحدت گفت: در بحث آموزش نیز شاهد رویکرد نئولیبرال هستیم. نگاه نئولیبرالها به مقوله آموزش این است که این موضوع هزینهبر است و نگاه فرهنگی ناشی از انقلاب به موضوع آموزش ندارند. از این رو آموزش را به بخش خصوصی واگذار میکنند که در بحث آموزش و پرورش، تاسیس مدارس غیرانتفاعی و در بحث آموزش عالی، تاسیس دانشگاه آزاد را شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون مدارس و دانشگاههای آزاد به هیولاهایی تبدیل شدند که مدارس و دانشگاههای دولتی را تحت الشعاع قرار دادند. این مدارس و دانشگاهها، بازتولید کننده نابرابری اجتماعی و غربگرایی در کشور هستند. این رویکرد بر خلاف اصل 30 قانون اساسی است که آموزش رایگان برای تمامی شهروندان محفوظ است و آموزش رایگان حق همه آحاد مردم است. گسترش بیحساب و کتاب مدارس غیرانتفاعی، برخلاف قانون اساسی است.
نادری عنوان کرد: آسیبی که این مدارس به همراه دارد این است که آنکه پول بیشتری دارد در مدارس غیرانتفاعی درس میخواند و در نتیجه در ورود به دانشگاه بهتر نقش دارد و در وضعیت سرمایه اجتماعی، فرهنگی و نمادین تاثیر دارد.
انتهای پیام/