عربستان|پادشاهی شکنجه همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد

عربستان|پادشاهی شکنجه همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد

آخرین گزارش‌ها حاکی است که عربستان سعودی در سایه حکمرانی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و با وجود انتقادهای بین‌المللی به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سایت "الخلیج آنلاین" در گزارشی به قلم محمد ابو رزق به بررسی وضعیت حقوق بشر در عربستان پرداخت و نوشت: از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در عربستان، پرونده سنگینی از نقض حقوق بشر در عربستان به شیوه های مختلف از شکنجه جسمی و تلاش برای تجاوز جنسی به زندانیان سیاسی زن گرفته تا ناپدید شدن قهری بازداشت شدگان تشکیل شده است.

هیچ نهاد حقوق بشر بین‌المللی در جهان نبوده است که در گزارش ماهیانه یا سالیانه خود به موارد نقض آشکار حقوق بشر در زندان های عربستان را - در سایه سکوت جامعه بین المللی و نبود هرگونه اقدامی برای تضمین پایان یافتن نقض حقوق بشر در داخل عربستان – نپرداخته و آن مستندسازی نکرده باشد.

شکنجه و تجاوز

بارزترین پرونده شکنجه‌ای که مردم عربستان و جهانیان در داخل زندان های عربستان شنیده اند، پرونده لجین الهذلول از فعالان زن زندانی است که به گفته خواهرش، در معرض شکنجه جسمی از جمله شوک الکتریکی و تعرض جنسی قرار گرفته است.

خواهر لجین الهذلول در اواخر ژانویه گذشته گفت: سعود القحطانی مشاور سابق درباره سلطنتی سعودی لجین را تهدید به اعتصاب و سپس قتل و تکه تکه کردن جسدش و انداختن آن در چاه فاضلاب کرده است. القحطانی همچنین به طور مکرر به لجین دشنام داده و او را نیمه شب ها برای شکنجه، از خواب محروم کرده است.

در کنار آنچه برای الهذلول روی داده است، سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود شهادت ها و آماری را مستندسازی کرده است که از "تشدید سرکوبگری در دوره بن سلمان حمایت دارد و اصلاحات مورد ادعایی او را زیر سوال می برد".

این سازمان به "نبود کامل بازخواست مسئولان درباره موارد مداوم نقض حقوق بشر از زمان تصدی ولایتعهدی توسط بن سلمان در نیمه سال 2017 میلادی" اشاره کرده است.

دیده بان حقوق بشر در این گزارش آورده است که از زمان تعیین بن سلمان به ولایتعهدی موارد نقض حقوق بشر افزایش یافته است و حاکمیت قانون همچنان ضعیف است و رهبران سیاسی این حاکمیت قانون را هرجا خواسته اند، زیرپا گذاشته اند.

این گزارش به تلاش بن سلمان برای پنهان شدن در پس پرده "جلوه های پر زرق و برق مدرنیته و پیشرفت در حوزه زنان و جوانان" اشاره و تاکید کرده است که در پس این ظاهر پر زرق و برق، "واقعیت تاریخی نهفته است و بن سلمان در تلاش برای کنار زدن هر فردی در عربستان است که در مسیر بالارفتن او از پلکان سیاست" است.

سازمان دیده بان حقوق بشر همچنین از اقدام مسئولان عربستان در تابستان سال 2017 میلادی - یعنی زمانی که بن سلمان به ولایتعهدی تعیین شد- به ساختارسازی دوباره دادستانی کل و دستگاه امنیت عربستان به عنوان ابزارهای سرکوب اساسی در این کشور و قرار دادن آنها زیر نظارت مستقیم دربار سلطنتی سخن گفت.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: جنبه سرکوبگرانه پرونده داخلی ولیعهد سعودی تا قبل از اکتبر سال 2018 میلادی آنطور که باید و شاید زیر ذره بین بین المللی قرار نداشت تا اینکه در آن زمان، قتل وحشیانه جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه به افکار عمومی جهان شوک وارد کرد و باعث شد تا وضعیت حقوق بشر در عربستان زیر ذره بین همه جانبه تری قرار گیرد.

دیده بان حقوق بشر تاکید کرد: مسئولان سعودی باید همه بازداشت شدگانی که را که ظالمانه بازداشت شده اند یا فقط به خاطر نقطه نظرات یا بیان مسالمت آمیز آنها در بند هستند، آزاد کرده و از همه مخالفانی که یک جرم به رسمیت شناخته شده مرتکب نشده اند، به طور کامل سلب اتهام کنند و عدالت را درخصوص موارد نقض حقوق بشر نظیر شکنجه و مجازات ظالمانه و خودسرانه برقرار کنند.

ناپدید شدن قهری

قطری ها نیز از موارد نقض حقوق بشر عربستان در امان نمانده اند و شماری از آنها از زمان محاصره قطر در ژوئن سال 2017 میلادی بازداشت و به طور قهری ناپدید شده اند.

عربستان در ماه مه سال 2018 میلادی نواف طلال الرشید از شهروندان قطری را بدون هرگونه تفهیم اتهامی بازداشت کرد. او به طور قهری ناپدید بود تا اینکه در آوریل سال جاری میلادی آزاد شد.

سازمان حقوق بشر بین المللی " ای اف دی" (AFD International) مستقر در بروکسل در نوامبر گذشته فاش کرد که عربستان عبدالعزیز سعید عبدالله دانشجوی قطری را در ششم ژوئیه سال 2018 میلادی بازداشت کرده است و خانواده این دانشجو با این سازمان تماس گرفته و گفته است که دستگاه امنیت سعودی فرزندشان را بازداشت کرده اند و تا امروز از محل بازداشت او اطلاعی ندارند.

یک شهروند دیگر قطری به نام محسن صالح سعدون الکربی نیز در آوریل سال 2018 میلادی توسط نیروهای سعودی و اماراتی در گذرگاه مرزی بین یمن و سلطان نشین عمان به هنگام بازگشت از دیدار یکی از نزدیکانش در آنجا، بازداشت و در ماه ژوئن گذشته آزاد شد.

در 21 اوت گذشته، دولت قطر، ریاض را به ناپدیدن کردن دو شهروند قطری به نام های علی ناصر علی جار الله 70 ساله و عبدالهادی فرزند 17 ساله اش متهم کرد و تا امروز از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.

بعد از افشای اینکه یکی از فعالان به مدت دو سال کامل ناپدیده بوده است، سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه مستقر در ژنو نیز به نوبه خود بعد از مسئولان سعودی خواست که به پرونده ناپدید شدن قهری افراد در عربستان پایان دهند.

این سازمان به نیاز مبرم برای روشن شدن سرنوشت دهها فعال حقوق بشری و اصلاح طلب اشاره کرد که در طول سه سال گذشته در جریان موج امنیتی سازمان یافته ریاض ناپدید شده اند.

این سازمان از مسئولان عربستان خواسته است تا علل بازداشت این افراد را به طور قانونی اعلام کرده و برگزاری محاکمه های عادلانه کسانی را که دست داشتن آنها در تخلفات قانونی ثابت می شود، تضمین کنند.

سازمان یاد شده از سازمان ملل نیز خواسته است تا کمیته های تحقیق ویژه را برای بررسی موارد ناپدید شدن قهری در عربستان و بازخواست عاملان آن و تضمین فرار نکردن آنها از مجازات تشکیل دهد.

ناپدید شدن قهری یک جرم ضد بشری براساس قوانین بین المللی است و عربستان همچنان شاهد افزایش روز افزون شمار بازداشت شدگان است.

رژیم سعودی پیشتر در موج بازداشت های خود شماری از شاهزادگان، وزیران، مبلغان، علما و فعالان حقوق بشری و اتباع مقیم سایر کشورها در عربستان را بازداشت کرد.

این بازداشت ها همچنین شامل حال فعالان زن حقوق بشری شد. این امر باعث شد تا شبکه "سی ان ان" آمریکا، عربستان را "پادشاهی رعب و وحشت" توصیف کند زیرا هر فرد مخالف مسئولان سرکوب و به زندان می افتد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon