ضرورت راه‌اندازی سایت «گل محمدی و توتستان» در گناباد / فرصت‌هایی که اشتغال به ارمغان می‌آورد

ضرورت راه‌اندازی سایت «گل محمدی و توتستان» در گناباد / فرصت‌هایی که اشتغال به ارمغان می‌آورد

راه‌اندازی سایت گل محمدی و توتستان و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری زمینه‌هایی است که می‌تواند رونق تولید را در گناباد به ارمغان بیاورد.

مهران حسین‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درگناباد اظهار داشت: گناباد به عنوان جنوبی‌ترین شهر استان خراسان رضوی با وسعت 5 هزار و 600 کیلومترمربع از شهرهای کاخک، گناباد و بیدخت و دروازه جنوب شرقی آستان مقدس علی بن موسی الرضا(ع) تلقی می‌شود.

وی افزود: شهر گناباد شهر پرآوازه‌ای است و تنها شهر استان است که دارای 2 اثر ثبت شده جهانی است و به‌ عنوان مرکز شهرستان در فاصله 280 کیلومتری مشهد قرار گرفته و از جاذبه‌های تاریخی بسیاری برخوردار است که می‌تواند در حوزه جذب گردشگر مورد توجه قرار گیرد.

شهردار گناباد با اشاره به ثبت جهانی قنات قصبه با قدمتی حدود 2500 سال، ادامه داد: مقوله کشت زعفران در بستر آب قنات نیز موضوع دیگری است که امسال از سوی سازمان خواروبار ملل متحد (فائو) ثبت جهانی شده است که اتفاقات خوبی در این حوزه برای مردم گناباد خواهد افتاد.

وی با اشاره به جمعیت حدود 40 هزار نفری شهر گناباد، بیان کرد: گناباد دانشجو خیزترین شهر استان است و در حال حاضر از حدود 8 هزار دانشجو پذیرایی می کند که 20 درصد از جمعیت شهر را تشکیل می دهند.

حسین‌زاده با اشاره به نرخ بالای مهاجرت و سالمندی جمعیتی شهر گناباد، اظهار کرد: همچنین وجود دانشگاه‌ها و متخصصان حوزه‌های مختلف و جامعه دانشگاهی شاخص، قطبیت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و رونق گردشگری سلامت، بعد سرزمینی تحت پوشش اورژانس هوایی و مدیریت شهری در این منطقه دارای اهمیت می‌کند که باید خادمان بهتری برای این شهر و زائران و مجاوران آن باشیم.

وی به دو منطقه غربی و شرقی و لایه‌های جدید و تاریخی مستقر در این مناطق اشاره کرد: خانه‌های بوم گردی ایجاد شده در شهر گناباد و روستای ریاب، قلعه پشن ، روستای درب صوفه، قلعه فرود، آسیاب‌ها و آب‌انبارهای صفوی، مسجد جامع گناباد متعلق به 800 سال پیش، غارهای زیبای بیمرغ، امام زادگان یحیی بن محمد بن موسی کاظم (ع)کمرزیارت، سلطان محمد عابدکاخک و سلطان احمد بیمرغ که هر یک جاذبه خوبی برای جذب گردشگر در این منطقه به شمار می‌روند و تا حدودی زیادی به هدایت گردشگران داخلی و خارجی به شهر گناباد موثر بوده‌اند.

شهردار گناباد با اشاره به ارتقاء خوب سازمان همیاری در حوزه ارتباطی و شناختی در قبال شهرداری‌های استان، افزود: کار انقلابی و جهادی خوبی که تیم جدید سازمان همیاری با انجام بازدیدها و سرکشی‌های دوره‌ای  به شهرهای استان آغاز کرده‌اند سبب خواهد شد با یک تفکر نو، موتور محرکه اقتصادی شهرداری‌ها توسط این سازمان و شرکت‌های تابعه آن به چرخش درآید.

وی اضافه کرد: ما نیز همواره سازمان همیاری را به عنوان یک بنگاه ارزشمند تولید تفکر با لایه‌های متخصص  و توان اقتصادی و بازرگانی کافی نگاه کرده‌ایم و هرگاه این نگاه در شهرداری‌ها جاری و ساری بوده، دو طرف از پتانسیل و توان یکدیگر استفاده میبرند.

حسین زاده اظهار کرد:در شرایط سخت، پیچیده و مهندسی شده اقتصادی هستیم که در این شرایط نیاز به کارجدید، مدیران متعالی و خوش فکر هستیم و سازمان همیاری می تواند، این مهم را در دل شهرداران زنده کند و با انجام آموزش های لازم هدایت  کند تا این این شرایط را با سرافرازی نظام اسلامی تدبیر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نگاه سازمان محور در سازمان همیاری شهرداری‌ها لازم نیست،تصریح کرد: مشتری مداری در سازمان همیاری ارتقاء پیدا کرده است، اگر شهرداری ها و کارکنان آنها را مشتریان حقیقی سازمان در نظر بگیریم، اتفاقات خوبی در این حوزه صورت گرفته، سهولت کار در فرآیندهای اداری با انجام مهندسی جدید در این حوزه به خوبی نمایان است، امیدواریم که سازمان به نقطه ای دست پیدا کند که شهرداری‌ها آن را به عنوان امین‌ترین و بهترین مشاور به سمت آن دست دراز کنند.

شهردار گناباد بیان کرد: پروژه‌های تحقیقاتی و مشاورهای و مشارکتی شهرداری گناباد مبین این امر است که امیدواریم شاهد گسترش روزافزون این همکاری ها باشیم. هر جا به سازمان نیاز داشتیم تسهیل گری خوبی اتفاق افتاده و به عنوان یک شهردار، عملکرد سازمان همیاری را نسبت به گذشته رضایتمند تر ارزیابی می‌کنم.

وی در خصوص لزوم تلاش سازمان همیاری در جهت کمک به ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداری گناباد گفت: این مقوله در هر حوزه سرزمینی معنا و مفهموم خاص خود را پیدا می کند و به پتانسیلها و توانایی های شهرهای مختلف ارتباط دارد، در شهر گناباد تفاهم نامه ها و مذاکرات خوبی انجام شده که می‌توان با انجام آموزش‌های لازم و آگاهی‌بخشی و مشاوره‌های تخصصی به شهرداریها، زمینه‌های لازم برای بهره‌مندی و استفاده شهرداری‌های استان خراسان رضوی از این منابع را فراهم کنند.

حسین‌زاده به ظرفیت بالای این شهر در حوزه صنایع و معادن اشاره و بیان کرد: اگر بتوانیم در این حوزه با یک تعامل برد برد با سازمان همیاری مشارکت داشته باشیم، می‌توانیم بخشی مهمی از بودجه شهرداری‌ها در حوزه های عمرانی را به عنوان یک سرمایه اجتماعی  از درآمدهای پایدار ایجاد شده ، تامین کنیم.

وی اضافه کرد: صنایع معدنی از جمله سیلیس، سنگ گرانیت، ظرفیت‌های گردشگری، تاسیس کارخانه تولید محصولات بتنی با برآورد حود 3 میلیارد تومان اعتبار لازم، ایجاد کارخانه آهنگ و صنایع تبدیلی کاغذ از آهنگ با برآورد بودجه حدود 17 میلیارد تومان و صادرات زعفران با یک برند خاص و معتبر، از جمله مقولاتی است که سازمان همیاری می‌تواند در اجرای هرکدام از آنها مشارکت داشته باشد.

شهردار گناباد با اشاره به پروژه‌های اقتصادی، توجیه پذیر این شهر گفت: ایجاد شهرک کارآفرین با ایجاد حدود هزار واحد صنفی در زمینی به مساحت 22 هکتار و بحث هدایت آب‌های سطحی و ساخت مخازن برای ذخیره آب‌های سطحی فصل زمستان و عرضه آن در تابستان به زارعان و کشاورزان منطقه از جمله پروژه‌هایی است که سازمان همیاری می‌تواند در اجرای آنها همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به ایجاد سایت گل محمدی و توتستان در منطقه و کاشت درختان مثمر از جمله توت، سنجد، عناب و ... در حوزه‌های آب‌ریز قنوات شهر گناباد در سال گذشته، افزود: در این حوزه نیز بررسی‌های خوبی انجام شده و می‌توان علاوه بر استفاده از این درختان در منظر شهری، گردش مالی خوبی را ایجاد می‌کند؛ در این بخش نیز می‌توانیم در یک کار مشارکتی و بهره‌گیری از حوزه‌های دانش بنیان برای فرآورده محصول این درختان از ظرفیت سازمان استفاده کنیم.

حسین زاده مقوله گردشگری، صنایع و معادن را مهمترین حوزه‌های شهر گناباد برای انجام سرمایه‌گذاری عنوان کرد  افزود: نیروی اقتصادی که به صورت مجتمع در شهر گناباد حضور دارد، هیئت علمی دانشگاه ها و 8 هزار دانشجویی که در این شهر تحصیل می‌کنند می‌توانند موتور اقتصادی بسیار قوی  باشند اگر به صورت عالمانه برای آن برنامه ریزی کنیم.

وی به نیروی جوان، با انگیزه، متخصص و بسیار پر انرژی حاضر در شهر گناباد هستند، خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت موسسه آموزش وابسته به سازمان همیاری، می‌توان با برقراری تعامل مثبت بین نیروهای متخصص شهرهای مختلفی چون گناباد با این مرکز علمی اتفاقاتی خوبی را در این حوزه برای شهرداری‌ها رقم زد.

شهردار گناباد با اشاره به تعاملات انجام شده با سازمان همیاری در سال جاری، افزود: عقد قرارداد مشاوره در حوزه مبلمان شهری، درحوزه آموزش و تامین نیازمندیهای شهرداری به ویژه قیر با مبلغ حدود یک میلیارد 100 میلیون تومان از ظرفیت‌های حوزه بازرگانی سازمان به خوبی استفاده کردیم و همکاری قابل تقدیری وجود داشته است.

وی در زمینه پروژه‌های مشارکتی در دست اقدام این شهردای با سازمان همیاری ادامه داد: در حوزه طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک، حوزه‌های عمرانی و ساخت پاساژ، حوزه های آموزشی و تعامل با شرکت همیار سازه برای اجرای برخی پروژه‌های شهری از توان سازمان همیاری استفاده خواهیم کرد.

حسین‌زاده به تفاهم‌نامه بین سازمان همیاری و شهرداری گناباد اشاره و بیان کرد: این تفاهم‌نامه‌ها در حوزه انواع ماشین آلات و تجهیزات به مبلغ 10 میلیارد تومان، سمان و مصالح زیرساختی به مبلغ حدود 2 میلیارد تومان، خدمات شهری، مبلمان، اقلام پارکی و آتش نشانی و جایگاهCNG  به مبلغ 9 میلیارد تومان و ساخت یک مجتمع مسکونی در شهر گناباد می باشد که در دست اقدام است.

حسین زاده با اشاره به تلاش خوب سازمان همیاری در حوزه اعتماد سازی برای شهرداریها بیان کرد: این امر و شفافیت ایجاد شده، مهمترین وجه سازمان است که باعث شده شهرداریها بیشتر به سمت سازمان بیایند و همچین اقداماتی که باعث شده توان اقتصادی سازمان افزایش یابد و بتواند فعالیت‌های بیشتری داشته باشد و افزایش منابع سازمان باعث شده که افق دید بهتری نسبت به شهرداریها ایجاد شود.

وی بیان کرد: مهمترین وجهی که مدیرعامل سازمان باید داشته باشد درک متقابل و شناخت کافی از شهرداری‌ها است، قطعا حضور در شهرداری‌ها و ظرفیت سنجی از آنها می‌توان نقشه راه عملی را برای پیش رو داشته باشد و می‌توان با آموزش، توانمندسازی، هدایت، رهبری و مدیریت و بروزرسانی شهرداری‌ها می‌توان در این حوزه موفق‌تر عمل کند.

شهردار گناباد با تاکید بر این که انتظارات جدید در حوزه شهرداری‌ها مدیران جدید و توانمند را می طلبد، ادامه داد: آموزش نیروهای انسانی در سازمان همیاری می‌تواند این افراد را به نیروهای متخصص و کارا تر تبدیل کند که این اتفاق در حال حاضر در حال انجام است.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل یک واحد تخصصی برای رصد مسائل شهرداران در سازمان همیاری، افزود: پیگیری مسائل مهم مروبط به اختصاص بودجه، جذب منابع ملی و ...که می توان با انجام آموزش های لازم و آگاهی بخشی و مشاوره های تخصصی به شهرداریها، زمینه های لازم برای بهره مندی و استفاده شهرداریهای استان خراسان رضوی از این منابع را فراهم کنند.

انتهای پیام/281/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon