آخرین وضعیت کرونا در اردبیل؛ مسئولیت خطیری که به «تروما» واگذار شد


آخرین وضعیت کرونا در اردبیل؛ مسئولیت خطیری که به «تروما» واگذار شد

ویروس کرونا که ماه‌ها است اخبار شیوع آن از گوشه و کنار شنیده می‌شود، به تازگی مورد توجه مسئولان بهداشت و درمان استان قرار گرفته تا به حکم نوشداروی پس از مرگ سهراب نسبت به ممانعت از ابتلا و شناسایی بیماران اقدام شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل،سرنوشت محتوم اردبیل که همواره در شرایط بحرانی دیر می‌جنبد، این بار در مقابله با یک بیماری ویروسی که کل جهان را متوجه خود ساخته نیز دیده شد.

بیماری ایجاد شده با ویروس کرونا که به آن بیماری کرونا 2019 (COVID-19) می‌گویند، نخستین بار در ووهان چین شناسایی شد.

ویروس از طریق تماس مستقیم با قطره‌های تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل می‌شود. ویروس COVID-19 می­‌تواند ساعت‌ها روی سطوح زنده بماند، ولی یک ضدعفونی ساده می‌تواند آن را از بین ببرد.

بنابراین اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به مردم از یک سو و جداکردن فرد مبتلا از افراد سالم دو ضرورت مقابله با شیوع این بیماری است.

اما هشدارهای مقابله با این بیماری به نظر می‌رسد بیش از مسئولان، از سوی مردم و رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

هشدار ممانعت از دست دادن، نخستین اقدام رسمی

حدود یک ماه قبل بود که در پی انعکاس نگرانی مردم، علوم پزشکی استان اردبیل هشداری در مورد ممانعت از دست دادن و روبوسی را مطرح کرد.

این اطلاعیه در سطح نهادهای اجرایی، دانشگاه‌ها، مدارس اطلاع‌رسانی شد تا یکی از شیوه‌های اصلی ابتلا مدیریت شود.

ممانعت از دست دادن و روبوسی هر چند بخشی از ضرورت‌های مقابله با ویروس کرونا است اما بر خلاف تصور نهادهای متولی یک اطلاعیه نتوانست اخبار ضد و نقیض مدیریت این بیماری را خنثی کرده و کار را تمام شده قلمداد کند.

تا جایی که بعد از انتشار اطلاعیه از مراکز درمانی و از میان مردم اخباری مبنی بر وجود افراد مشکوک به کرونا شنیده می‌شد.

گران‌فروشی داروخانه‌ها در عرضه ماسک

تاسف مقابله با این بیماری زمانی بر دل شهروندان اردبیلی نشست که اخبار گرانفروشی داروخانه‌ها در عرضه ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده به گوش رسید.

ماسک 1500 تومانی در اردبیل به قیمت 30 هزار تومان به‌فروش می‌رسید و این در حالی است که داروخانه‌ها و مراکز درمانی موظف به تامین امنیت دارویی در شرایط بحرانی هستند.

ضعف مدیریت موجب شد تا دستگاه قضائی خود وارد عمل شود و دو داروخانه متخلف و گران فروش پلمب شد.

رئیس کل دادگستری استان اردبیل که از بدو حضور در این سمت دفاع از حقوق عامه را اولویت خود قرار داده است، در این رابطه گفت: هیچ تخلفی در این زمینه قابل اغماض نیست.

ناصر عتباتی با تاکید به اینکه داروخانه‌های متخلف پلمب شده است و برای افراد متخلف نیز پرونده تشکیل شد، ادامه داد: انتظار می‌رود خود مردم در شناسایی متخلفان مشارکت کنند.

این موضوع هر چند منجربه مهار تخلفات شد اما به معنی در دسترس بودن ماسک و محلول‌های ضدعفونی به قیمت مناسب نبود و این در حالی است که متولیان بهداشت می‌گویند تنها راهکار از بین بردن ویروس‌ها از سطوح استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده است.

اعلام بیمارستان‌های معین پذیرش مبتلایان

درست بعد از سپری کردن انتخابات مجلس بود که علوم پزشکی استان اردبیل این بار بیمارستان معین پذیرش مبتلایان را اعلام کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیمارستان تروما را به عنوان بیمارستان معین و چند بیمارستان دیگر شامل بیمارستان بوعلی، بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان کوثر، بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان ولایت گرمی به‌عنوان بیمارستان‌های پشتیبان معرفی شدند.

در این مقطع زمانی یعنی تا چند روز قبل شهروندان حتی نمی‌دانستند در صورت مشاهده علائم و مورد مشکوک باید به کجا مراجعه کنند تا جایی که اورژانس بیمارستان‌ها خود به یکی از نقاط نگران‌کننده ابتلا تبدیل شده بود.

از سویی بیمارستان تروما که در سال 85 کلنگ‌زنی شد و به مصداق سوءمدیریت در استان اردبیل تبدیل شده چندی پیش در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید و نخستین ماموریت خود را در بستری و پذیرش بیماران کرونا آغاز کرده است. این بیمارستان که نیاز مبرم استان اردبیل بود خوشبختانه آغاز به کار کرده است.

بستری  11 بیمار مشکوک در اردبیل

اما آخرین وضعیت ابتلا مطابق اعلام دانشگاه علوم پزشکی بستری شدن 11 نفر در اردبیل است که مشکوک به کرونا تشخیص داده شده‌اند.

محدودیت امکانات درمانی اردبیل موجب شده تا آزمایش افراد مشکوک به تهران ارسال شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در این مورد گفت: تاکنون 11 مورد بیمار مشکوک در مراکز درمانی استان بستری شده‌اند که از این تعداد 9 نفر به شهرستان اردبیل و 2 نفر به شهرستان پارس‌آباد است.

قدرت اخوان اکبری تاکید کرد: نمونه پنج مورد از افراد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا در اردبیل به تهران ارسال شده و پاسخ قطعی به‌زودی اعلام می‌شود.

ضرورت همدردی مردم برای عبور از بحران

کارشناسان بهداشت و درمان می‌گویند کرونا جسم فردی که ایمنی مطلوبی ندارد را نشانه می‌گیرد. ضعف ایمنی می‌تواند از زمینه بیماری‌های قبلی فرد و حتی ترس از بیماری شکل گیرد.

در شرایطی که کمترین امکانات مقابله با بیماری به قیمت نازل یا رایگان متاسفانه در اختیار عموم شهروندان نیست، رعایت بهداشت، مراقبت و همدردی می‌تواند راهکار عبور از بحران باشد.

وزارت بهداشت نیز می‌گوید رعایت تغذیه مناسب به‌ویژه ادویه‌جات گرم مزاج، مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای مقوی می‌تواند ایمنی بدن را تقویت و از میزان آمادگی برای ابتلا ممانعت کند.

ویروس کرونا در بسیاری از کشورها به مانند آنفولانزا دیده شده اما میزان مراقبت نهادهای مجری و همکاری و همدلی مردم تعیین کننده میزان ابتلا است.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon