قامت سینمای دفاع مقدس ۲ برابر سینمای کل کشور است

قامت سینمای دفاع مقدس 2 برابر سینمای کل کشور است

نشست تخصصی سینمای انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد و مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: اگر می‌گوییم سینمای دفاع مقدس ضعیف است این را هم می‌گوییم که نسبت به‌کل سینمای ایران نه یک سر و گردن بلکه یک قامت بلندتر است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، دومین هم‌اندیشی تخصصی سینمای انقلاب و دفاع مقدس با محوریت نسبت سینمای دفاع مقدس با بیانیه گام دوم انقلاب به همت انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل انجمن و جمع کثیری از سینماگران و فعالان سینمای انقلاب در محل باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.

سینمای انقلاب و دفاع مقدس تنها است

در ابتدای مراسم مهدی عظیمی میرآبادی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ضمن خوش‌آمد به حضار و ارائه برنامه‌های هم‌اندیشی در خصوص علت و اهمیت نشست‌های تخصصی سینمای دفاع مقدس گفت: آنچه قرار است در این نشست و سایر نشست‌ها مطرح شود رسیدن به همگرایی در راستای عملیاتی کردن اهداف که یکی از موارد آن نسبت بیانیه گام دوم انقلاب با سینمای دفاع مقدس است. ما از ابتدا با صدای رسا اعلام کردیم باید دورهم جمع بشویم، حرف‌های یکدیگر را بشنویم، از نقص‌های یکدیگر بگذریم تا توانایی همدیگر را افزایش بدهیم.

اینکه صرفاً با سرمایه‌‌ای که در اختیارمان قرار می‌گیرد فیلمنامه ضعیف، تولید ضعیف و عرضه و اکران ضعیف و در نهایت با تکبر و خودباختگی اثری تولید شود که مصداق هرسال دریغ از پارسال شود چه تأثیر و فایده دارد؟ آیا انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قرار است رو به افول برود؟ آیا انجمن سینمای انقلاب باید مانند خانه سینما فقط مراسم اموات برگزار کند؟

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس همچنین با گلایه شدید از وضعیت فعلی سینمای ایران اظهار داشت: ما نگرانیم که چرا سینمای انقلاب و دفاع مقدس تنها است، مسئولان وقتی می‌خواهند آمار و بیلان کاری ارائه کنند از کدام آثار نام می‌برند؟ آیا از فیلم‌های سخیف و ضعیف که سیاه‌نما و چرکند نام می‌برند یا فیلم‌های چون آثار ابراهیم حاتمی کیا و امثالهم؟ پس باید به امثال حاتمی‌کیاها کمک کنید. چرا بسیاری از هنرمندان خوش‌سابقه مانند اردکانی، رحیمی‌پور، درخشی، برزیده کم‌کار شدند؟ فیلم‌هایی که امسال در جشنواره حاضر بودند کدامشان ارزش حداقلی به‌عنوان فیلم و اثر هنری را داشتند؟ سازمانی هم مانند اوج که به کمک سینما می‌آید و چند فیلم خوب تولید می‌کند مورد هجمه و توهین‌ها قرار می‌گیرد. انجمن مگر قرار است کمپانی فیلمسازی مانند اوج شود؟ انجمن سینمای دفاع مقدس از نامش هم پیدا است که قرار است مطالبه‌گر باشد و مطالبه کند که چرا سینمای دفاع مقدس در کشور ما ضعیف است البته اگر می‌گوییم سینمای دفاع مقدس ضعیف است این را هم می‌گوییم که نسبت به‌کل سینمای ایران نه یک سر و گردن بلکه یک قامت بلندتر است. اما نسبت به آن چیزی که آرمان و ایده‌آل ما است بسیار متفاوت است.

آیا سازندگان فیلم‌های جشنواره می‌توانند یا خانواده خود فیلم‌ها را تماشا کنند؟

 

 

عظیمی میرآبادی همچنین با انتقاد از آثار اکران شده در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال در جشنواره فیلم فجر، آثاری اکران شدند که نمی‌دانم آن افرادی که چه در فرآیند تولید اثر و چه در مرحله انتخاب، داوری و صدور مجوزهای لازم کمک و همراهی‌شان کردند رویشان می‌شود با خانواده خودشان به تماشا بنشینند؟ فیلم‌هایی که تماماً در آن از مواد مخدر، مشروبات الکلی، سیگار و از الفاظ اروتیک و رکیک استفاده‌شده بود. پس سینمای انقلاب و دفاع مقدس در این شرایط کجاست؟ کدام‌یک از ما اعتراض و یا مصاحبه‌‌ای کردیم؟

دوستان به‌جای اینکه یکدیگر را محکوم کنیم باید همه با هم کسانی را محکوم کنیم که نمی‌خواهند سینمای انقلاب باشد. عزیزان بیایید کمک کنید تا انجمن سینمای دفاع مقدس به اهداف ارزشمندی که برایش تصور شده برسد.

دفاع مقدس الگو عملی، عینی و معرفتی است

محمدرضا سوقندی مشاور امور ایثارگران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش تعیین‌کننده سینمای انقلاب و مفهوم سینمای مقاومت نیز گفت: دفاع مقدس الگویی عملی، عینی و معرفتی است. معارف دفاع مقدس باید به‌عنوان بعد فکری، اندیشه‌ای و به‌عنوان مدل ذهنی و عینی ارائه شود زیرا سبک نمی‌تواند صرفاً بعد معرفتی باشد و باید بعد عملیاتی هم داشته باشد. دفاع مقدس با همه ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در گام دوم انقلاب اسلامی داشته باشد. اگر ما این مفهوم را بازتولید کنیم، نقشی تعیین‌کننده در آن و در ادامه به مفهوم مقاومت خواهیم رسید.

مشاور امور ایثارگران وزارت ارشاد در پایان صحبت‌های خود با اشاره به نقش عملیاتی سینما گفت: سینما عرصه عملیات است و اگر ما فقط به عرصه علمی توجه کنیم و عرصه عملیات را که همان تولید است ندیده بگیریم کارمان ناقص خواهد بود.

در ادامه این مراسم پرویز فارسیجانی، معاون طرح و برنامه انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با تبیین و اشاره به برخی از بندهای بیانیه گام دوم اظهار داشت: بیانیه گام دوم به‌نوعی منشور 40 ساله دوم انقلاب ما است، کاری که باید متولیان عرصه مدیریت نظام می‌کردند رهبر معظم انقلاب به تنهایی به دوش کشیدند و در بیانیه‌ای بسیار متقن، پرمحتوا و اندیشمندانه آن را تقدیم کردند و من فکر می‌کنم بعد از یک سال حداقل ادای دین ما هنرمندان رسیدن به فهم مشترک از این بیانیه ولو در مدت‌زمان کوتاهی که در خدمت شماییم باشد.

این تهیه‌کننده سینما همچنین با قرائت بیانیه گام دوم و نسبت آن با سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: گرچه مخاطب این بیانیه عموم مردم‌اند، اما حضرت آقا دو بخش از مخاطبان آن را ویژه در نظر گرفته‌اند، یکی «مسئولین و مردم» و دومی «جوانان»اند، البته که گروه دوم مخاطب اصلی این بیانیه‌اند؛ زیرا نسل اول و دوم، انقلاب را شکل و تداوم دادند اما نسل سوم، چهارم و نسل‌های بعد ان‌شاءالله 40 سال دوم را راهبری خواهند کرد.

در ادامه این مراسم، حسن برزیده فیلم‌ساز، علی رویین‌تن کارگردان سینما، انسیه شاه‌حسینی کارگردان سینما، مهدی مسعود شاهی دبیر اسبق جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، احمد میرعلایی تهیه‌کننده سینما، حجت‌الله سیفی تهیه‌کننده سینما، علیرضا اسحاقی بازیگر و کارگردان، رحیم رحیمی‌پور کارگردان، پیر‌هادی، کرد، فرهادی، فهیم و برخی دیگر از هنرمندان، فعالان و منتقدین سینمای انقلاب و دفاع مقدس به سخنرانی و اظهارنظر در خصوص این نشست تخصصی پرداختند.

مشروح سخنرانی هنرمندان، منتقدین و فعالان سینمای انقلاب و دفاع مقدس حاضر در این مراسم به‌زودی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

 

نشست تخصصی انجمن سینمای انقلاب اسلامی
نشست تخصصی انجمن سینمای انقلاب اسلامی
نشست تخصصی انجمن سینمای انقلاب اسلامی
نشست تخصصی انجمن سینمای انقلاب اسلامی
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران