از گرانفروشی ماسک تا تعطیلی زائرسراها /کرونا با بازار استان فارس چه کرد؟
گروه استانها ـ درحالی که مسئولان استان فارس خبر از مدیریت بازار برای تامین لوازم بهداشتی برای مقابل با ویروس کرونا در این استان میدهد شواهد بیانگر این نکته است سودجویان علیرغم تمام هشدارها همچنان مشغول سوءاستفاده از شرایط هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس آمار رسمی وزارت بهداشت تا شامگاه سهشنبه 95 نفر در استانهای مختلف به بیماری کرونا مبتلا شدند که از این تعداد متأسفانه 15 نفر نیز فوت کردند.
استان فارس نیز بهتازگی با این بیماری درگیر شده و روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: 3 مورد مثبت کرونا در استان وجود دارد. هر چند مهرزاد لطفی اعلام کرده که نتیجه آزمایش اولیه این 3 نفر مثبت بوده و باید وزارت بهداشت تأیید نهایی را اعلام کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین اعلام کرد، مردم نگرانی و استرس نسبت به ابتلا به این بیماری نداشته باشند چراکه همه چیز تحت کنترل است و تنها لازم است موارد بهداشتی بیشتر از گذشته رعایت شود. حال این سؤال مطرح است که با سودجویی گروهی در بازار چطور میتوان موارد بهداشتی را رعایت کرد وقتی انواع ضدعفونیکنندهها کمیاب شده و ماسکی برای استفاده در اختیار مردم نیست.
سودجویی فرصتطلبان و گرانفروشی ماسک
هجوم مردم از همان روزهای نخست برای خرید ماسک و محلولهای ضدعفونیکننده سبب شد تا عدهای به فکر سودجویی بیفتند و ماسک و پدهای الکلی را به قیمتهای گزاف به مردم بفروشند.
راننده جوان تاکسی در حالی که دستکشهای یک بار مصرف به دست دارد، میگوید: یک بسته صدتایی از این دستکشها را به قیمت 38 هزار تومان خریدم در حالی که تا قبل از اعلام بیماری کرونا این را میشد با قیمت حدود 20 هزار تومان خرید.
دختر جوانی که یک بسته پد الکلی خریده است، میگوید: من همین بسته را روز گذشته 12 هزار تومان خریدم اما امروز به قیمت 17 هزار تومان به من فروختند؛ زمانی هم که اعتراض میکنم فروشنده میگوید «برو خدارو شکر کن که همین هم گیرت آمد».
مراجعه به داروخانهها نیز نشان میدهد ماسک به شدت کم شده و اگر هم موجود باشد با قیمت گزاف فروخته میشود. هرچند رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز گذشته در مصاحبهای اعلام کرد 2 کارخانه تولید ماسک در استان فعال است و مشکلی بابت تأمین ماسک وجود ندارد.
بازرسی به علوم پزشکی مربوط است
متاسفانه در چنین شرایطی عدهای نیز به فکر سودجویی هستند؛ بازرسی اداره صنعت و معدن به خبرنگار تسنیم گفت: بازرسی از این موارد در حیطه کار ما نیست و علوم پزشکی باید نظارت کند.
تعزیرات استان فارس نیز اعلام کرده است که تیمهای سیار بازرسی بر نحوه فروش و توزیع ماسک نظارت دارد اما با این وجود گرانفروشیها همچنان در شیراز و استان فارس ادامه دارد.
تشکیل 10 پرونده گرانفروشی و احتکار
در آخرین اخبار مربوط به این موضوع مهدی خسروی، قائم مقام معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تشکیل 10 مورد پرونده تخلف گرانفروشی خبر داده است. به گفته وی این پروندهها مربوط به تخلف گرانفروشی و احتکار مواد ضدعفونیکننده و ژل شستوشو بوده که به دادگستری ارجاع شده است.
به گفته وی نظارت کافی بر بازار وجود دارد با این حال مردم نیز میتوانند موارد گرانفروشی را به سامانه 124 گزارش دهند تا متخلفان زودتر شناسایی شوند و با آنها برخورد شود.
در همین راستا و برای مقابله با بیماری کرونا و تاکید ستاد استانی مبنی بر عدم حضور مردم در مراکز عمومی و تجمعهای زیاد اوقاف استان فارس نیز وارد عمل شده و زائرسراها را تعطیل کرده است.
تعطیلی زائرسراها و مسجد نصیرالملک
حجتالاسلام سیدعباس موسوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس اعلام کرد که برگزاری مراسمهای مذهبی و مناسبتی تا اطلاع ثانوی در سطح بقاع متبرکه و اماکن مذهبی لغو هستند.
همچنین به گفته وی مسجد نصیرالملک نیز که عنوان زیباترین مسجد ایران را دارد و هر ساله شمار زیادی گردشگر خارجی را به خود جذب میکند، تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
در کنار همه این اقدامات ضدعفونی کردن بقاع متبرکه شاخص نیز در دستور کار قرار گرفته است و روابط عمومی آستان مقدس احمدی و محمدی نیز اعلام کرده که برای حفظ سلامت زائران سومین حرم اهل بیت (ع) کلیه اماکن، دربها و ضریحین آستان مقدس بهصورت متناوب با مواد ضدعفونیکننده شستوشو شده و ژل ضدعفونی و دستکش نیز در اختیار خدام قرار داده میشود.
شهرداری شیراز نیز پیش از این اعلام کرد: ضدعفونی کردن اتوبوسها و متروی شیراز به صورت روزانه و مستمر انجام میشود.
انتهای پیام/424/ی