اردبیل|ضعف مشارکت عمومی در مواجهه با بحران؛ «کرونا» مصداق نیاز جامعه به آموزش شد


اردبیل|ضعف مشارکت عمومی در مواجهه با بحران؛ «کرونا» مصداق نیاز جامعه به آموزش شد

گروه استان‌ها ـ نقص مشارکت عمومی و ضعف اعتمادسازی در موضوع شیوع ویروس کرونا موجب شده تا بی‌مهری بیش از یک ویروس در اردبیل شایع و خلأهای آموزشی عیان شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل،  شیوع ویروس کرونا از جمله اتفاق‌هایی بود که فرهنگ مدیریت بحران اردبیلی‌ها را با یک علامت سؤال مواجه کرد.

شرایط بحرانی و مشکلاتی که در چنین وضعیتی گریبان‌گیر عموم مردم می‌شود همواره فرصتی برای محک فرهنگ عمومی است، یعنی دانش مردم و میزان یکدستی این دانش در کنترل شرایط. به‌دلیل همه گیر بودن موضوع هر اقدامی از سوی یک شهروند ناگزیر تمامی آحاد جامعه را متأثر می‌سازد و به‌همین دلیل است که با نگاهی به رفتار جامعه در یک شرایط بحرانی می‌توان قوام و پختگی فکری، وضعیت حس جمعی و میزان مسئولیت‌پذیری اجتماعی را سنجید.

این بار بهانه سنجش این انسجام و یکدستی در اردبیل ویروسی شد که هرچند می‌تواند کشنده باشد اما قابل مهار است و ضرورت مهار آن نیز مدیریت رفتارهای غیربهداشتی در سطح جامعه است.

موضوعی که به‌تعبیر خود شهروندان بی‌مهری آن‌ها با یکدیگر به‌دلایل مختلف به تشدید خطرآفرینی ویروسی قابل مهار منجر شده است.

مردم با اخبار ضدونقض همکاری مطلوبی ندارند

یکی از شهروندان دلیل آشفتگی رفتاری در اردبیل را به اخبار ضدونقیض مرتبط می‌داند.

نادیا رحمانی معتقد است اغلب شهروندان ضرورت‌های مواجهه با ویروس کرونا را می‌دانند و خوانده یا شنیده‌اند اما واقعیت این است که همکاری مطلوبی ندارند.

وی افزود: به‌عنوان مثال وقتی اخبار متناقض به گوش شهروندان می‌رسد حتی حاضر به رعایت اصولی که از سوی متولیان بهداشت و درمان عنوان می‌شود، نیستند.

وی با ذکر مثالی به ضرورت استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده اشاره کرد و گفت: از ابتدای طرح این موضوع شاهد تخلف برخی داروخانه‌ها و فروش با قیمت بالا بودیم و این در حالی است که حتی در داروخانه‌هایی میزان قابل توجهی از محلول وجود داشت اما به‌قیمت بالاتر به فروش می‌رسید.

ویروس کرونا ,

رحمانی تأکید کرد: این در حالی است که در اخبار از پلمب داروخانه‌ها گفته می‌شد و باز برخی تخلف خود را ادامه می‌دادند.

شهروند دیگری معتقد است اخبار حول محور کرونا به‌شکل‌های مختلف طرح شده و حتی وزارت بهداشت و متولیان بهداشت و درمان استان می‌گویند نباید به اخبار کذب اعتماد کرد.

علی شکیبا تصریح کرد: این در حالی است که به‌واقع مشخص نیست کدام خبر صحیح و کدام کذب است و همین موضوع موجب شده مردم حتی برخی توصیه‌های پزشکی را نیز جدی نگیرند.

ضعف متولیان در آموزش عمومی جامعه

این شهروند معتقد است علاوه بر ارائه اخباری ضدونقیض، متأسفانه جامعه با ضعف آموزش مواجه است.

شکیبا تأکید کرد: به‌عنوان مثال هیچ یک از شهروندان نمی‌دانند در شرایطی که یک بیماری واگیر شیوع پیدا می‌کند بهترین رفتار چیست و چگونه باید به دیگری و در عین حال به خود کمک کنند.

وی اضافه کرد: این ضعف از سطح مدارس تا سطح افراد بالغ جامعه دیده می‌شود و متأسفانه برآیند آن بی‌مهری مردم به یکدیگر است تا جایی که فرد حاضر است اقلام ضروری بهداشتی را در خانه خود تلنبار کند و اعتقادی به خرید به‌اندازه مصرف و نیاز خود ندارد.

این شهروند تأکید کرد: مسائل بهداشتی به‌واقع نشان می‌دهد که مردم در وهله نخست برای نجات شهر نمی‌اندیشند و بیشتر متمرکز بر نجات خود و خانواده‌شان هستند.

دست‌درازی دلالان در خلأهای فرهنگی

برخی شهروندان اردبیلی که طی هفته‌های اخیر مدام در معرض اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا بوده‌اند، معتقدند ضعف آموزش مردم موجب شده تا حتی برخی از وضعیت موجود به‌شکل نادرستی سوءاستفاده کنند.

یکی از شهروندان در این خصوص گفت: فردی که ماسک بهداشتی را خریده و با قیمت بالاتر به همشهریان خود می‌فروشد مصداق دلالی است که از ضعف فرهنگ بهره‌برداری می‌کند.

محمد رضا رستمی تصریح کرد: در مقابل جامعه نیز آموزش نحوه مقابله با چنین فردی را ندارد و شاید حتی این فرد در دقایق نخست بتواند تمامی اجناس خود را به فروش برساند.

تمامی این معضلات در حالی است که کرونا یا هر شرایط بحرانی دیگر نشان می‌دهد کم‌کاری در آموزش عمومی و جلب مشارکت مردم تا چه‌حد می‌تواند به تشدید بحران بینجامد و بی‌شک این موضوع هزینه‌‍‌های به‌مراتب گزاف‌تری از آموزش بهنگام روی دست متولیان به‌جای می‌گذارد.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ح+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon