امام جمعه کرمان: مسجد ظرفیت عظیمی در تربیت اسلامی نیروها در حوزههای مختلف دارد
امام جمعه کرمان با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی مسجد کانون تربیت است گفت: مسجد ظرفیت عظیمی در تربیت اسلامی نیروی انسانی در حوزههای مختلف دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادیسلیمانی صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمان با تسلیت شهادت امام هادی(ع) اظهار داشت: همانطور که مسجد در ظاهر و فیزیک آن یک ارکانی دارد در محتوا نیز مسجد دارای ارکانی است.
وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی مسجد کانون تربیت است گفت: نیروی انسانی در حوزههای مختلف میتواند در مسجد تربیت اسلامی پیدا کند و مسجد یک ظرفیت عظیم است.
نماینده ولیفقیه در استان کرمان با عنوان اینکه در صدر اسلام نیز مسجد محور تربیت جامعه بوده است افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نهادهایی که در حوزه مسجد ماموریت داشتند وارد عمل شدند تا سهم خود را عملیاتی کنند.
وی با بیان اینکه امام جماعت محور وحدت در مسجد است و قبل از انقلاب که دولتها نگاهی به مسجد نداشتند همه امور مسجد با محوریت امام جماعت انجام میشد گفت: جزیرهای عمل کردن در مساجد نتیجهبخش نیست و تمام ارکان مسجد باید با همفکری و همراهی لازم فعالیتهای مسجد را به پیش ببرند.
علیدادیسلیمانی با تاکید بر اینکه نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار اثرگذار بوده و همانطور که مساجد کانون انقلاب بودند در ادامه نیز میتوان در بقای انقلاب از این ظرفیت استفاده کرد افزود: در استان کرمان حدود سه هزار و 500 مسجد وجود دارد که رسیدگی به همه آنها بدون مشارکت مردم کار بسیار سختی است.
وی با عنوان اینکه تقریبا یک سوم مساجد استان کرمان فعال هستند بیان کرد: مرکز استان کرمان از نظر مساحت به 14 قسمت تقسیمبندی شده و 14 مسجد محوری در آنها تعیین شده است.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه در گام دوم در هر شهرستان نیز یک مسجد محوری انتخاب و فعالیتهای لازم در آنها برنامهریزی میشود ادامه داد: در مجموع 22 مسجد دیگر به این 14 مسجد اضافه میشود.
وی با ابراز اینکه مصوباتی که در مرکز برای استانها گرفته میشود پیوست عملی برای آن تعیین نشده است گفت: نیاز است مصوبات براساس هر منطقه و نیازهای آن منطقه باشد تا عملیاتی شود.
علیدادیسلیمانی با بیان اینکه معمولا تمام این مصوبات کلی بوده و امکان پیاده کردن آنها در عمل مشخص نیست افزود: اینکه عدهای در تهران بنشینند و البته تصمیمات به حقی هم بگیرند اما در داخل استان نشود آنها را اجرایی کرد و یا نیازهای استان نباشد، فایده ندارد.
محمدرضا علیزاده مدیرکل ارشاد استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه در آستانه روز 18 اسفند سالروز تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کشور هستیم اظهار داشت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد از سال حدود 72 در کشور تشکیل شدند و در آستانه 27امین سالگرد تشکیل این کانونها قرار داریم.
وی با عنوان اینکه در سال 95 بنابه پیشنهاد وزیر ارشاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه این کانونها به تصویب شورا رسید افزود: بر اساس این اساسنامه نماینده ولیفقیه در استان مسئول شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در استان معرفی شده است.
مدیرکل ارشاد استان کرمان با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد یک نهاد غیردولتی برخاسته از مساجد هستند تا استعدادهای نیروهای داخل مسجد را کشف و معرفی کند گفت: در کشور حدود دو میلیون نفر عضو اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند که یک ظرفیت بزرگ است.
وی ادامه داد: از سال گذشته طرح "فهما" در کانونها اجرایی شده که بر اساس آن کانونها برنامهها و فعالیتهای خود را در سامانه وارد میکنند و بودجه آنها نیز با توجه به عملکردشان اختصاص داده شده و بر همین اساس درجهبندی میشوند.
در این جلسه حجتالاسلام مصطفی گرجی مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان کرمان اظهار داشت: شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در شهرستانها نیز به ریاست ائمه جمعه و نائب رئیسی فرمانداران تشکیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف شورا مدیریت منابع مالی و تلاش برای تقسیم کار در اجرای برنامههای کانونهای مساجد است گفت: انجام فعالیتهای هنری، فعالیتهای کتاب و کتابخوانی، قرآنی، کارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر و فعالیتهای در راستای نشاط اجتماعی از وظایف کانونهای فرهنگی هنری مساجد تعیین شده است.
انتهای پیام/511/ح