چرم‌سازی سنتی گیلان در حال فراموشی؛ هنرهای قدیمی و صنایع‌دستی استان احیا می‌شود


چرم‌سازی سنتی گیلان در حال فراموشی؛ هنرهای قدیمی و صنایع‌دستی استان احیا می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: سراجی سنتی یا همان چرم‌سازی از جمله قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین هنرهای سنتی گیلان زمین محسوب می‌شود که هم‌اینک در حال فراموشی است.

شهرود امیرانتخابی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت ، حفظ و تلاش برای احیا هنرها و صنایع دستی قدیمی و کهن را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: هنر قدیمی سراجی سنتی یا همان چرم‌سازی از جمله کهن‌ترین و اصیل‌ترین هنرهای سنتی گیلان زمین محسوب می‌شود که هم‌اینک در حال فراموشی است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در تشریح بیشتر هنر سراجی سنتی یا چرم سازی این استان عنوان کرد: در گذشته‌های نه چندان دور ساکنان شهر و روستا برای کفش‌دوزی، زین‌سازی، پوشش تسلیحات فردی و افسار و لگام و برخی از وسایل شکار به راسته بازار سراجان مراجعه می‌کردند.

امیر انتخابی با بیان اینکه باید ضمن اتخاذ یک برنامه‌ریزی درست و دقیق از نابودی آیین‌ها و هنرهای سنتی گیلان زمین جلوگیری به عمل آورده شود تصریح کرد: احیا و راه‌اندازی کارگاه‌هایی ویژه هنرها و صنایع‌دستی کهن استان گیلان می‌تواند به‌نحو قابل ملاحظه‌ای از فراموش شدن این آیین‌ها ممانعت به‌عمل آورد.

وی افتتاح و بهره‌برداری از یک واحد کارگاه صنایع‌دستی فعال در رشته سراجی سنتی یا همان چرم‌دوزی در شهر رشت را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان برای اجرای برنامه‌های این‌ چنینی و زمینه‌سازی جهت احیا مجدد حرفه‌های قدیمی استان آمادگی کامل دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان صنایع‌دستی را حوزه‌ای شاخص در ایجاد اشتغال‌زایی، تولید سرمایه و معرفی منطقه تلقی کرد و اظهار داشت: راه‌اندازی کارگاه‌ها و احیا رشته‌های فراموش شده صنایع‌دستی در استان گیلان از جمله اهداف مهمی است که مجموعه میراث‌فرهنگی گیلان برای تحقق آن تلاش می‌کند.

امیرانتخابی برندسازی محصولات صنایع‌دستی استان گیلان را برای توسعه هر چه بیشتر این حوزه لازم و ضروری خواند و عنوان کرد: برای رقابت با کالاهای مشابه خارجی، هنرمندان صنایع‌دستی باید ضمن ارائه محصولات تلفیقی و خلاقانه، نسبت به بازاریابی و تبلیغ محصولات در شبکه‌های مجازی و بازار هدف اهتمام ورزند.

وی بحث جانمایی و ساماندهی مراکز عرضه صنایع‌دستی را در گیلان لازم و ضروری خواند و در مورد مهم‌ترین کارکردهای این اقدام نیز خاطرنشان کرد: بهبود کمی و کیفی محصولات تولید شده در کنار حذف واسطه‌ها و دلال‌ها از زنجیره صنایع‌دستی از جمله مزیت‌های بسیار مهم ساماندهی مراکز عرضه صنایع‌دستی محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان لزوم حمایت از صنایع‌دستی و افرادی که به این حرفه مشغول هستند را برای حفظ هنرهای اصیل مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان تمام توان خود را برای شناساندن و تبلیغ هنرهای بومی و محلی و کهن استان انجام می‌دهد.

امیرانتخابی از صادرات خوب کالاها و صنایع دستی گیلان به سایر کشورها خبر داد و در مورد مهم‌ترین اقلام صادراتی استان نیز بیان داشت: از مهم‌ترین محصولات صنایع‌دستی صادر شده گیلان می‌توان به گلیم و زیلو، محصولات حصیری، بافته‌های نساجی، مبلمان چوبی، سفال و سرامیک و شیشه‌های سنتی اشاره کرد.

وی صادرات چوب و مشتقات آن و سایر محصولات صنایع‌دستی گیلان به بازارهای جهانی را مورد توجه قرار داد و در مورد مهم‌ترین مشتریان این دست از کالاها ابراز داشت: عمده مشتریان محصولات و صنایع‌دستی هنرمندان استان گیلان کشورهای اروپایی، خاورمیانه و کشورهای واقع در جنوب شرقی آسیا هستند.

انتهای پیام/614/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon