چه کسی توافق آمریکا با طالبان را امضا میکند؟
درحالی که براساس بیانیه ترامپ وزیر خارجه آمریکا شاهد امضای توافقنامه با طالبان است گفته میشود که «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان توافق را امضا میکند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای اعلام کرده که «مایک پامپئو» وزیر خارجهاش در مراسم امضای توافقنامه با طالبان حضور خواهد داشت.
در این بیانیه کاخ سفید به نقل از ترامپ نوشته شده که پامپئو «شاهد امضای توافق صلح با نمایندگان طالبان خواهد بود» اما درباره امضا کننده توافق چیزی گفته نشده است.
براساس برخی منابع خبری قرار است «زلمی خلیلزاد» دیپلمات کهنهکار آمریکایی افغان تبار که در حدود 17 ماه گذشته به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان ریاست هیئت مذاکره کننده آمریکایی را داشته از طرف کاخ سفید این توافق را امضا کند و در مقابل نیز «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان از 4 نفر اصلی بنیانگذار طالبان نیز به نمایندگی از این گروه توافق را به امضا برساند.
جزئیات این توافق هنوز مشخص نیست و در حالی که وزیر دفاع آمریکا میگوید پس از امضای توافقنامه سطح نیروها در افغانستان به 8 هزار و 600 نفر کاهش مییابد و ترامپ تصریح میکند آمریکا حضور اطلاعاتیاش در افغانستان را حفظ میکند طالبان تاکید دارد که پس از توافق همه نیروهای آمریکایی در یک جدول زمانی از افغانستان خارج میشوند.
اخیراً «آسوشیتدپرس» به نقل از اعضای بلندپایه طالبان نوشته بود که اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود نیروهای آمریکایی در بازه زمانی 14 ماهه افغانستان را ترک میکنند اما واشگتن چنین جدول زمانی را تایید نکرده و کاهش نیروها به سطحی پایینتر از 8 هزار و 600 نفر را مبتنی بر برآورده شدن شروط مبارزه با تروریسم توسط طالبان میدانند که مطابقت آن توسط نیروهای آمریکایی ارزیابی خواهد شد.
عدم ارائه جزئیات این توافق علاوه بر «اشرف غنی» قانونگذاران آمریکایی را نیز نگران کرده و 21 نفر نمایندگان جمهوریخواه به رهبری «لیز چنی» دختر معاون سابق جورج بوش در نامهای سرگشاده از وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا خواستند تا از تعهد برای خروج کامل نیروها از افغانستان خودداری کنند.
قانونگذاران همچنین خواستار علنی شدن هرگونه توافق با طالبان شده و تصریح کردند که این توافق نباید حاوی هیچ ضمیمه پنهانی و یا معاملات جانبی باشد.
انتهای پیام/.