استفاده از ویروس کرونا بعنوان یک ابزار در جنگ اطلاعاتی
بهترین نمونه از وضعیت ناگوار استانداردهای سیاسی و دیپلماتیک در جامعه جهانی مدرن این واقعیت است که اپیدمی ویروس کرونا، بلافاصله به ابزاری برای جنگهای اطلاعاتی تبدیل شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری «نووستی» روسیه در تحلیلی به قلم "ایوان دانیلوف" کارشناس مسائل سیاسی نوشته است: بهترین نمونه از وضعیت ناگوار استانداردهای سیاسی و دیپلماتیک در جامعه جهانی مدرن این واقعیت است که اپیدمی ویروس کرونا، بلافاصله به ابزاری برای جنگهای اطلاعاتی تبدیل شده است.
اگر نگاهی عمیقتر به وضعیت داشته باشیم ، وخامت اوضاع به مراتب حتی غم انگیزتر است ، برای اینکه معلوم می شود که استفاده از شیوع این بیماری جدید خطرناک به عنوان یک سلاح اطلاعاتی نه تنها در عرصه سیاست خارجی، بلکه یک عنصر در مبارزات سیاسی داخلی همتایان محترم غربی ما به خوبی روشن است.
این مشکل بیشتر به طور مستقیم به روسیه هم مربوط می شود: این کشور بخشی از اقتصاد جهانی است و سیاستمداران آمریکایی و اروپایی اکنون عمدتاً در فکر نجات بورس سهام و یافتن مقصران هستند، تا اینکه با عفونت جدید کرونا ویروس مبارزه کنند.
نگرانی ترامپ نه از شیوع ویروس کرونا، بلکه سقوط بورس در آمریکا
مجله "هیل" آمریکا در یک گزارش ویژه سیاسی درباره نگرانی رهبران سیاسی این کشور مینویسد: رئیس جمهور دونالد ترامپ روز چهارشنبه "نانسی پلوسی" رئیس کنگره آمریکا را متهم کرد که درصدد ایجاد وحشت در ایالات متحده به دلیل شیوع ویروس کروناست و او نمی داند که درباره چه چیزی صحبت می کند (هنگام بحث درباره این بیماری همه گیر). ترامپ گفت: «وی در تلاش است تا جامعه را به وحشت بیاندازد.»
به نظر میرسد ، خود رئیس جمهور بیش از شیوع عفونت ویروسی کرونا، نگران سقوط بورس است. و این مسئله تا حدودی قابل درک است: آمارهای غیرقابل توصیف نشان می دهد که وضعیت بازارهای مالی در سال قبل از انتخابات تا حد زیادی بر ترجیحات رأی دهندگان آمریکایی تأثیر می گذارد و این بدان معناست که بازار به هر وسیلهای نیاز به حمایت دارد. دقیقاً این تفسیر از اقدامات رئیس جمهور است که اظهارات او را قابل درک میکند.
و منابع خبری رسانههای آمریکایی ، به عنوان مثال ، روزنامه "واشنگتن پست" هم خبر دادهاند: «اگر چه ترامپ دو روز گذشته را در هند گذراند ، ولی از نزدیک شاهد سقوط بازار سهام بود و معتقد است که هشدارهای سخت گیرانه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها ، سرمایه گذاران را به وحشت انداخته است.»
رئیس جمهوری ایالات متحده که مسئولیت کنترل بحران در کشور را دارد ، ترجیح داده تا از توئیتر چنین استفاده کند: "وضعیت بازار بورس خوب شروع کرده است" ، احتمالاً با اشاره به این که اکنون زمان ترسیدن نیست ، بلکه وقت خرید سهام شرکتهای آمریکایی است. لری کادلوی، مشاور اقتصادی کاخ سفید هم تقریباً آشکارا خواستار خرید سهام شد.
تلاش رسانههای آمریکایی برای بی اعتبار کردن اقدامات دولت چین
در این رابطه به سختی می توان با تفسیر سردبیر مجله «گلوبال تایمز» چین مخالفت کرد که نوشته است: «فکر می کنم اکنون ایالات متحده ، کشوری است که با عدم اطمینان بالقوه بسیار زیادی روبرو است. بسیاری از افراد تردید دارند که فقط 57 مورد بیماری ناشی از ویروس کرونا در ایالات متحده وجود دارد. ممکن است مشکل در تشخیص وجود داشته باشد. Covid-19 احتمالاً مهمترین (عامل) ناشناخته برای اقتصاد ایالات متحده و انتخابات ریاست جمهوری در این کشور باشد. »
در بیانیه متخصصان معتبر چینی ، در میان چیزهای دیگر، به این مسئله نیز اشاره می شود که رسانههای آمریکایی فعالانه این اقدام تبلیغاتی را در پیش گرفتهاند که اقدامات مقامات چین برای پیش گیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا را بی ارزش سازنند. اکنون زمان آن فرا رسیده که واشنگتن (و همچنین برخی پایتختهای اروپایی) رتبه استادی خود در عرصه اپیدمیولوژی کاربردی را به نمایش بگذارند، ولی نتیجه چندان چشمگیر نبوده است.
انتقاد جدی داخلی در آمریکا از برخورد دونالد ترامپ با شیوع کروناویروس
شبکه تلویزیونی CNBC ایالات متحده که بیشتر یک کانال اقتصادی است گزارش داده است: «مایک بلومبرگ، نامزد حزب دموکرات برای پست ریاست جمهوری آمریکا ویدئویی را منتشر کرده که در آن به شدت از واکنش دونالد ترامپ به گسترش ویروس کرونا در این کشور انتقاد کرده است.»
بلومبرگ گفته است: «رئیس جمهور دو سال پیش ، یک متخصص ارشد در عرصه بیماریهای همه گیر را اخراج کرد. اکنون اینجا کسی نیست که بتواند بفهمد چه خاکی باید بر سر ریخت (باید چه اقدامی انجام داد).»
البته طرفداران ترامپ هم بیکار ننشستند: رسانههای آمریکایی گزارش می دهند که برخی از حامیان رئیس جمهور تهدیدی مهمتری از گسترش ویروس خطرناک کرونا را می بینند و آن توطئه نمایندگان "دولت سایه" برای استفاده از ویروس کرونا علیه رئیس جمهور است.
فقدان اتحاد جامعه و طبقه سیاسی در غرب در مواجهه با یک تهدید مشترک
خبرگزاری «ریانووستی» می افزاید: در اروپا هم وضعیت بهتر نیست. به عنوان مثال ، در ایتالیا به دلیل عدم تمایل دولت این کشور برای بستن مرزها یک جنگ سیاسی داخلی تمام عیار وجود دارد (علی رغم اینکه این عفونت پیش از این به ایتالیا نفوذ کرده است). "جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا از "سرعت" تعداد موارد مبتلا به ویروس کرونا شگفت زده شده است.
به گفته رسانههای بروکسل ، آتشبس شکننده بین احزاب سیاسی رقیب در رم بلافاصله پس از آنکه نخست وزیر اعلام کرد که شیوع کرونا ویروس در شمال ایتالیا، احتمالاً به دلیل نقض قوانین و برخورد یکی از بیمارستانها در منطقه ، مختل شد.
البته در واکنش اروپا و آمریکا به افزایش شیوع این ویروس می توان تفاوت اساسی بین "غرب جمعی" و سایر کشورها را مشاهده کرد: آمادگی برای بسیج و اتحاد جامعه و طبقه خاص سیاسی در مواجهه با یک تهدید مشترک، فوق العاده و بطور غیرقابل باوری کم است. در هر بحران جدی ، سیستم سیاسی و اقتصادی ، در صورت عدم توانایی بسیج شدن برای مقابله با تهدید بوجود آمده ، به سادگی قابل از هم پاشیدن است.
به نظر میرسد اهمیت کسب امتیازات سیاسی به مراتب بیشتر از مقابله با کروناست
صرف نظر از تعداد مرگ و میر و میزان خسارتهای اقتصادی ، آنچه در حال حاضر مشخص است اینکه پیش بینی درباره آینده بسیار ناامید کننده است: همکاریهای همه جانبه و بین المللی به منظور نجات جان انسانها را می توان فراموش کرد. یا اینکه استفاده از فرصت برای به دست آوردن امتیازات سیاسی داخلی و خارجی به مراتب مهمتر از مقابله جدی با شیوع یک بیماری بسیار خطرناک است. و این مسئله جای تأسف زیاد دارد.
هرچند باید به بهبود اوضاع امیدوار بود، ولی این خطر وجود دارد که بحران "شیوع ویروس کرونا" دقیقاً در عرصه تبلیغاتی و جنگهای اطلاعاتی ادامه یابد: دیر یا زود ، سیاستمداران غربی ممکن است به این نتیجه برسند که بسیار خوب است مقصر تمام مشکلات مرتبط با این بیماری همه گیر را به گردن «دشمن خارجی» انداخت. این امکان وجود دارد که چین به عنوان نامزد منبع این شرارت انتخاب شود، اگرچه نمی توان رد کرد که تئوری مربوط به "توطئه روسی" نیز بار دیگر قوت بگیرد.
انتهای پیام/