نمایندگان منتخب آذربایجان‌غربی در مورد طرح شفافیت آرا در مجلس چه می‌گویند؟

نمایندگان منتخب آذربایجان‌غربی در مورد طرح شفافیت آرا در مجلس چه می‌گویند؟

طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس دهم چندین مرتبه مطرح شد اما مسکوت ماند و باید دید که نمایندگان مجلس یازدهم در رابطه با این طرح، چه تصمیمی اتخاذ می‌کنند؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، طرح شفافیت آراء نمایندگان نخستین  مرتبه در هشت آذر سال 1396 مطرح شد اما به دلایلی، اعلام وصول این طرح به تعویق افتاد.

 در 17 مرداد سال گذشته، بار دیگر طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس تهیه و به هیئت رئیسهٔ مجلس تحویل و در تاریخ 14 شهریور 1397 اعلام وصول شد.

سپس یک فوریت طرح شفافیت آراء نمایندگان به رأی گذاشته شد و با 59 رأی موافق، 108 رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع 194نمایندهٔ حاضر رد شد تا این طرح به‌صورت عادی در دستور کار مجلس قرار بگیرد.

دومین طرح مربوط به شفافیت آراء نمایندگان در تاریخ 13 آبان 1397 توسط هیئت‌رئیسه اعلام وصول شد و به امضای 38 نفر از نمایندگان مجلس رسید.

در حالت کلی در مجلس دهم این طرح چندین مرتبه مطرح شد اما به نتیجه نرسید و مسکوت ماند و هم اکنون باید دید که آیا نمایندگان مجلس یازدهم به این طرح رای داده و آن را تصویب می‌کنند؟

نماینده منتخب مردم ارومیه در مجلس یازدهم با اشاره به طرح شفافیت آرای نمایندگان که در مجلس دهم مسکوت ماند بیان کرد: روحیه جهادی نمایندگان اقتضا می‌کند که تصمیماتشان برحسب نظر و خواسته‌های مردم باشد.

حجت‌الاسلام سیدسلمان ذاکر اظهار کرد: بی‌شک باید آرای نمایندگان شفاف شود مگر اینکه مصلحت و امنیت کشور اقتضا کند که این آرا شفاف نشود و همچنین مردم باید به صورت لحظه‌ای بدانند که رای نمایندگان چه بوده است.

نماینده منتخب مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس نیز با تاکید بر اینکه به شفافیت آرای نمایندگان اعتقاد دارم افزود: روزانه در مجلس طرح‌ها و لایحه‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته که باید رسیدگی شود و برخی طرح‌های کم اهمیت وجود دارد که نیازی به شفافیت آرا وجود ندارد.

محمد علی‌پور تصریح کرد: از سوی دیگر در جایی که حساسیت خاصی وجود داشته و یک طرح مهمی مانند افزایش قیمت بنزین یا طرح اعتماد به وزار مطرح می‌شود، در این صورت شفافیت آرا باید وجود داشته باشد.

وی افزود: در طرح‌های مهم باید حداقل چهار ماه پیش از اینکه در صحنه علنی مطرح شود، در کمیسیون‌ها مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گیرد و به نوعی باید برای نماینده‌ها نیز این امکان وجود داشته باشد که از موکلان خود نظرخواهی کرده و نظر مثبت و منفی آنها را بدانند.

نماینده منتخب مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس یازدهم بیان کرد: نماینده‌ای که به مجلس راه می‌یابد باید بداند که ممکن است اشتباه داشته و از سوی دیگر نماینده نباید به ویژه در استیضاح‌ها ملاحظه کاری داشته باشد.

وی افزود: بی‌شک نماینده حتی اگر رایش درست هم نباشد باید بگوید شناخت و دریافت من این بوده و به این جمع‌بندی رسیده است و در حالت کلی در جایی که موضوعات اساسی و مهمی که کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد، شفافیت آرا مهم است و باید وجود داشته باشد.

دیگر نماینده منتخب ارومیه در مجلس یازدهم نیز در رابطه با طرح شفافیت آرای نمایندگان اظهار کرد: با توجه به اینکه حزب و سازمان سیاسی در کشور وجود ندارد و افراد به صورت خودجوش و مستقل وارد صحنه انتخابات می‌شوند حتما باید آرای نمایندگان شفاف شود و نباید نماینده‌ای نگران باشد که اگر رای وی را مردم بدانند ممکن است از وی رویگردان شوند.

وحید جلال‌زاده بیان کرد: به نظر می‌رسد که نماینده‌ای که نتواند رای و نظر خود را به مردم اعلام کند وفای به عهد نکرده و وکالتی که از مردم گرفته مخدوش است.

انتهای پیام/7548/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon