مبارزه با ملخ صحرایی در استان بوشهر به ۹۰۰ هکتار رسید


مبارزه با ملخ صحرایی در استان بوشهر به 900 هکتار رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهربا اشاره به تداوم مبارزه با هجوم ملخ‌های صحرایی گفت: مبارزه با ملخ‌های صحرایی از طریق زمین و هوا ادامه دارد و تاکنون ۹۰۰ هکتار اراضی استان بوشهر علیه این آفت سم‌پاشی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از آفت‌هایی که  اواخر هرسال گریبانگیر کشاورزان می‌شود ملخ‌ صحرایی است که از کشورهای آفریقایی حرکت خود را آغاز می‌کنند و سپس وارد ایران به ویژه استان‌های ساحلی از جمله بوشهر می‌شوند.

ملخ صحرایی که آفتی مهم در  عرصه محصولات کشاورزی قلمداد می‌شود بخش کشاورزی و امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به کشورها درباره خطر هجوم ملخ‌های صحرایی که اکنون در استان‌های جنوبی از جمله بوشهر ریزش کرده‌اند هشدار داده است.

ریزش ملخ‌های صحرایی نسبت به سال قبل افزایش 3 تا 4 برابری دارد

بر اساس اعلام مسئولان جهاد کشاورزی استان بوشهر امسال ریزش ملخ‌های صحرایی نسبت به سال قبل افزایش 3 تا 4 برابری دارد که همکاری کشاورزان و سازمان‌های مختلف در این عرصه نیاز ضروری اعلام کرده‌اند.

یکی از کشاورزان منطقه دشتی با اشاره به اینکه اکنون برداشت گوجه‌فرنگی خارج از فصل در  این منطقه آغاز شده است اظهار داشت: ریزش ملخ‌های صحرایی ضمن اینکه به تولید این محصول خسارت وارد می‌کند در برداشت آن مشکلاتی ایجاد می‌کند که نیاز به سم‌پاشی این آفت خطرناک است.

احمدرضا زارعی با بیان اینکه ملخ‌های صحرایی بیشتر در هنگام شب پرواز می‌کنند افزود: آسیب وارد شده به محصولات کشاورزی از این آفت باید دقیقا برآورد شود چراکه سال قبل کشاورزان از هجوم ملخ‌های صحرایی خسارات قابل توجهی دیدند.

یکی از کشاورزان گندم‌کار دشتستانی نیز با بیان اینکه اکنون رشد این محصول به حد مطلوبی رسیده است گفت: ملخ‌های صحرایی می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به اراضی گندم وارد کند که مبارزه با آفت ملخ باید در اولویت قرار بگیرد.

عملیات ردیابی و مبارزه با هجوم ملخ ها در  اراضی استان بوشهر آغاز شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر  از آغاز عملیات ردیابی و مبارزه با هجوم ملخ‌ها  خبر داد و اظهار داشت:عملیات ردیابی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی به صورت مستمر با راه‌اندازی تیم‌های ردیاب و مبارزه کننده به صورت مستمر آغاز شده است.

محمدتقی منوچهری با بیان اینکه نخستین دسته پروازی ملخ صحرایی اوائل بهمن گزارش شد افزود: از همان زمان با تشکیل ستاد مدیریت بحران عملیات مبارزه با آفت ملخ‌های صحرایی آغاز شد.

وی، از تامین سم و تجهیزات لازم برای مبارزه با آفت ملخ در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: 55 اکیپ شامل 30 تیم مبارزه کننده و 35 اکیپ ردیاب در استان فعال هستند و به صورت شبانه‌روزی در امر مبارزه با ملخ صحرایی تلاش می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهربا بیان اینکه اکنون  بیشتر ملخ‌های صحرایی در شهرستان دشتی گزارش شده است خاطر نشان کرد: ملخ‌ها در ارتفاعات کوه موند قرار گرفته‌‌اند و این مهم قدری مبارزه را مشکل کرده است.

ملخ‌های صحرایی در ارتفاعات دشتستان، تنگستان و دشتی مستقر شده است

منوچهری با اشاره به اینکه ملخ‌های صحرایی در ارتفاعات دشتستان، تنگستان و دشتی مستقر شده است افزود: بر اساس گروه‌ها و تیم‌های ردیاب اکنون ریزش ملخ‌های صحرایی به ارتفاعات طلحه و درنگ شهرستان دشتستان، خاییز شهرستان تنگستان و ارتفاعات دشت زال و موند شهرستان دشتی پرواز کرده‌اند که دسترسی به آن‌ها برای مبارزه سخت شده است.

وی بیان کرد: اکنون راه دسترسی برای اعزام تیم‌های مبارزه کننده به ارتفاعات مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر،  با اشاره به اینکه 9 شهرستان استان در مبارزه با ملخ‌های صحرایی فعال شده‌اند بیان کرد: 9 شهرستان استان غیر از دیلم درگیر مبارزه با ملخ‌های صحرایی هستند که تیم‌های ردیاب و مبارزه کننده فعال هستند.

منوچهری از تداوم مبارزه با هجوم ملخ‌های صحرایی خبر داد و گفت: مبارزه با ملخ‌های صحرایی از طریق زمین و هوا ادامه دارد و تاکنون 900 هکتار اراضی استان بوشهر علیه این آفت سم‌پاشی شده است.

وی از استقرار 2 فروند هواپیمای سم‌پاش در استان بوشهر خبرداد و خاطرنشان کرد: یک فروند هواپیما سم‌پاش در فرودگاه بوشهر مستقر و یک فروند دیگر برای انتقال به بوشهر آماده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، از تامین امکانات آمادگی تجهیزات خبر داد و افزود:امسال تمامی تجهیزات و همکاری کشاورزان و سازمان‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته و در این راستا کشاورزان آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

منوچهری با اشاره به تامین اعتبارات لازم تصریح کرد: در این راستا علاوه بر اعتبارات استانی، اعتبارات ملی نیز تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته برای مقابله با آفت ملخ صحرایی بیش از 104 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان بوشهر سمپاشی شد، افزود: با توجه به حجم ریزش‌های امسال پیش بینی می‌کنیم عملیات مبارزه بیش از 3 تا 4 برابر سال گذشته باشد.

استان بوشهر با داشتن ظرفیت‌های بسیار بالا در حوزه کشاورزی، زیربخش‌های مهم، اقلیم بسیار مناسب تولید محصولات زراعی فصلی و خارج از فصل، میوه‌های گرمسیری، محصولات متنوع دامی، شیلاتی  و آبزی‌پروری نقش مهمی در  تامین نیاز بازار داخلی و صادرات به دیگر کشورها دارد که توجه به مقابله با آفت کشاورزی از جمله ملخ صحرایی امری در راستای پیشگیری از خسارت مهم و ضروری است.

انتهای پیام/190/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon