اردبیل|ضرورت پرهیز از خرید فلهای اقلام بهداشتی؛ با کمفروشی داروخانهها و احتکار دلالان چه کنیم؟
علیرغم ادعای مسئولان ذیربط در مورد نبود نگرانی از بابت تولید ماسک و دستکش بهداشتی و مواد ضدعفونیکننده، داروخانههای سطح شهر در عرضه این اقلام بهداشتی به مردم بهانهتراشی میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، با اعلام وضعیت جدی ناشی از انتشار ویروس کرونا در سطح استان اردبیل، تمام واحدهای تولیدی اقلام بهداشتی اعم از ماسک، الکل و محلول ضدعفونیکننده خط تولید خود را رونق بخشیده و تولید روزانه خود را حداکثر دو برابر کردهاند اما با وجود چنین ادعایی از سوی مسئولان این روزها به هر داروخانهای سر بزنیم یا محلول ضدعفونی آنها تمام شده و یا اصلا سازمان صنعت، معدن و تجارت استان این اقلام را در اختیار این داروخانهها قرار نمیدهد.
نتیجه بازدیدهای میدانی تسنیم از داروخانههای مرکز و سطح شهر از این قرار است، که داروخانهها یا محلول ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش بهداشتی در اختیار ندارند یا بنا به هر دلیلی از فروش و عرضه آن به مردم خودداری میکنند اما اگر اقلام بهداشتی در اختیار ندارند پس آمار و ارقام تولیدات لوازم بهداشتی که روزانه در سرتیتر اخبار استانی قرار میگیرد، چیست؟ یا اگر در اختیار دارند اما آن را به مردم عرضه نمیکنند، چاره چه بوده و باید چه کسانی به این امر رسیدگی کنند؟
دلالانی که هیچ فرصتی را از دست نمیدهند
ماسک بهداشتی دستکش یکبار مصرف و محلول ضدعفونیکننده یا الکل اقلام بهداشتی ضروری هستند که این روزها مردم در به در دنبال آنها بوده، اما به ادعای خود مردم در هیچ کجا نمیتوان آنها را یافت، حتی در مراکزی که از سوی متولیان امر مشخص شدهاند، پس با قرار دادن تکههای پازل عرضه لوازم بهداشتی با قیمت عمده به مردم به خوبی درک میکنیم که، در تولید مشکلی نداریم، در عرضه هم هیچ موانعی وجود ندارد پس تنها عامل سوم میماند که مقصر اصلی شناخته میشود، یعنی دلالانی که هیچ فرصتی را در هیچ شرایط بحرانی و غیربحرانی از دست نمیدهند.
اما باید این مسئله را نیز درک کرد که مردم نیز نباید هر قلم بهداشتی اعم از ماسک، ماده ضدعفونی یا دستکش را به صورت فلهای خرید کنند چرا که این موضوع نهایتا گریبان جامعه را میگیرد.
یکی از شهروندان اردبیلی با ابراز گلایه از نبود اقلام بهداشتی در داروخانههای سطح شهر به خبرنگار تسنیم گفت: 4 روز تمام است که من بیشتر داروخانههای شهر را گشتهام اما هیچ کدام زیر بار نمیرود که محلول ضدعفونی دارد و نمیدهد یا واقعا ندارد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون مردم اردبیل با مشکل کمبود اقلام بهداشتی به صورت جدی مواجه هستند، اضافه کرد: ماسک بهداشتی برای تمام مردم ضروری است اما کسانی که بر سر یک حرفه یا شغل خاصی مشغول هستند باید از بابت تامین ماسک دغدغهای نداشته باشند که متاسفانه این موضوع آن طور که همه فکر میکنند نیست و ما به شدت ناراضی هستیم.
یکی دیگر از شهروندان اردبیل که خود مغازهدار است، افزود: شیوع ویروس کرونا در سطح استان مشکلات زیادی را برای مردم و کارهای روزانه انها به وجود آورده که عدم تامین ماسک و مایع ضدعفونیکننده از سوی مسئولان استانی دغدغه بزرگ حالحاضر است.
این شهروند با بیان اینکه هر متصدی داروخانه ابتدا اقوام و آشنایان خود را ارجح میداند، تصریح کرد: این کار بسیار اشتباهی است که هر کسی که در داروخانه مشغول به فعالیت است ابتدا قوم و بستگان خود را ساپورت و در آخر اگر چیزی از سهیمه اقلام بهداشتی ماند به مردم عرضه میکند که به نظر من این کار به کلی غلط است و باید نظارت اساسی صورت گیرد.
رامین صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: در تولید ماسک و محلول ضدعفونیکننده در سطح استان هیچ مشکلی وجود ندارد و تولید طی روزهای آینده قوت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه با سودجویان لوازم بهداشتی به شدت برخورد میشود، افزود: با محتکران ماسک و محلول ضدعفونیکننده بدون اغماض برخورد خواهیم کرد که متاسفانه این موضوع در پی تقاضای کاذبی که برای ماسک و مواد ضدعفونیکننده در سطح استان بوجود آمده برخی از افراد دست به سوء استفاده زده و مبادرت به گرانفروشی و احتکار آن کردهاند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مردم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این حوزه اعم از گرانفروشی، کمفروشی یا احتکار و یا عدم درج قیمت بر روی کالا مراتب را به صورت دقیق به سامانه 124 گزارش کنند.
صادقی اظهار کرد: از امروز تعداد چهار هزار و 800 بطری محلول ضد عفونی کننده و 6 هزار عدد ماسک با تلاش سازمان صنعت معدن و تجارت استان و همکاری اتاق اصناف شهرستان اردبیل در سطح استان آغاز شد که امیدواریم در روزهای آینده بر تعداد اقلام توزیعی افزوده شود.
چارهای جز بهانهجویی نداریم
یکی از داروسازان استان با اشاره به اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت به صورت قطرهچکانی اقلام بهداشتی را در اختیار داروخانهها قرار میدهد، تصریح کرد: این موضوع ما را در قبال تامین نیاز مردم نیز شرمسار میکند، چرا که وقتی درخواستی برای هر لوازم بهداشتی میشود ما به عنوان داروخانههای مشخص و معین شده از سوی سازمان مربوطه، موظف هستیم درخواست آنها را قبول کنیم اما در صورت کمبود موجودی ما نیز چارهای جز بهانه آوردن نداریم.
او تصریح کرد: اگر محلول ضدعفونیکننده و الکل که درخواستهای بیشتری نسبت به سایر اقلام ضروری برای مقابله با بیماری کرونا در سطح استان دارد، به میزان بیشتری در اختیار داروخانهها قرار گیرد ما نیز در فروش آن مشکلی نخواهیم داشت و به همین منظور سعی میکنیم با سعه صدر با مردم برخورد کنیم.
یکی دیگر از متصدیان در داروخانهای در محله سرچشمه اردبیل با ابراز نارضایتی از مراجعه مکرر مردم به این داروخانه و سوالهای پی در پی در خصوص فروش یا عدم فروش اقلام بهداشتی همچون محلول ضدعفونیکننده به تسنیم گفت: اگر شبکه بهداشت و درمان استان محلول یا الکلی را در اختیار داروخانههای مشخص قرار میدهد، مردم یقین بدانند که همه این محلولها تا قطره آخر به فروش میرسد.
او در جواب سوال تسنیم که فروش محلول بنا به اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همه روزه باید از عصر آغاز شود یا خیر، بیان کرد: ما نمیتوانیم کسی که برای خرید محلول ضدعفونیکننده یا هر نوع قلم بهداشتی در ساعات صبح یا ظهر به داروخانه مراجعه کرده دست خالی راهی کنیم و در این راستا موظف هستیم هر چند تعداد که خواستند تحویل دهیم.
مردم ماسک و محلول ضدعفونیکننده را فلهای نخرند
ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان اردبیل در رابطه با برخورد شدید با متخلفان حوزه درمان و سلامت گفت: در راستای برقراری و حفظ امنیت روانی مردم با متخلفانی که سعی در برهمزدن آرامش روانی مردم داشته یا با تخلفهای جزئی یا کلان نسبت به تحریک حس اعتماد مردم اقدام کنند برخورد شدید صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در این زمینه دستگاه قضایی بدون اغماض اشد مجازات را برای متخلفان در نظر خواهد گرفت، افزود: باتوجه به اینکه مردم در شرایط سخت روانی به سر میبرند، دستگاه قضایی برای برقراری هرچه بیشتر امنیت و آرامش در سطح استان تمام تلاش و قوای خود را به کار گرفته است.
به گفته رئیس کل دادگستری استان اردبیل اشد مجازات در انتظار کسانی خواهد بود که با ایجاد تنش در جامعه نسبت به احتکار یا هر تخلف دیگری در رابطه با سلامت و امنیت روانی مردم اقدام نمایند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل گفت: در وضعیت نیمه بحرانی تنها کاری که باید مردم در صدد انجام آن باشند این است که با حفظ خونسردی و آرامش خود در کنار سایر دستگاههای خدماتی و اجرایی نسبت به خروج از وضعیت سخت اقدام کرده و همکاری لازم را داشته باشند.
سیدعبدالله طباطبایی با اشاره به اینکه باید فرهنگسازی در راستای استفاده درست و صحیح از اقلام بهداشتی در بین مردم نهادینه شود، افزود: در این راستا تنها افرادی که میتوانند به مردم کمک کنند در واقع خود مردم هستند که میبایست در خرید لوازم بهداشتی همچون ماسک و الکل نهایت قناعت را به خرج داده و هر قلم بهداشتی را فلهای نخرند.
وی با تاکید بر حفظ روحیه ایثار و کمک به همنوع در بین مردم تصریح کرد: فرهنگی که در چنین شرایطی بیشتر از سایر محاسن اخلاقی به کار میآید ایثار و کمک به همنوع است که این به این معنی نیست که هر کسی دارایی خود را وقف مردم خود بکند، بلکه به این معنی است که مردم با صرفهجویی در خرید اقلام بهداشتی یا بخشش آن به افراد نیازمندتر در ساخت جامعهای متمدن و بینیاز تلاش کنند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل در رابطه با برخورد با متخلفان حوزه سلامت گفت: در این رابطه دستگاه قضایی استان با روحیه تمام در کنار سایر دستگاههای خدماتی و اجرایی پای کار بوده و در راستای حفظ سلامت مردم و امنیت روانی آنها از هیچ تخلفی چشمپوشی نمیکند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در حالحاضر 10 نفر در سطح استان به ویروس کرونا مبتلا گشته، 44 نفر مشکوک به ابتلا بوده که 4 نفر در وضعیت وخیم بوده و تحت مراقبتهای ویژه هستند.
اخواناکبری ضمن تایید آخرین وضعیت کرونایی استان تصریح کرد: از بین 44 فرد مشکوک به کرونا نمونههای آنها برای آزمایش نهایی به مرکز کشور ارسال شده است که تعدادی از آنها منفی بوده و برخی در دست بررسی هستند.
کلام آخر
باید در نظر داشت که این روزها مردم با یک مشکل فوق جدی در کشور روبهرو هستند که مدیریت آن تنها با پشتکار دستگاههای دولتی و مردم میسر خواهد بود، بیماری شایع این روزها در کشور و به تبع در استان اردبیل مشکلات عدیدهای را بهوجود آورده است اما باید بدانیم که حفظ سلامت مردم و ارزشآفرینی بیش و پیش از هر چیز دیگری قابل ارزش و حائز اهمیت است.
پس اگر مشکلی همچون وجود سودجویان در حوزه سلامت و بهداشت مطروح است باید مسئولان و نهادهای متولی این موضوع را به خوبی بدانند که این مشکل دیروز و امروز نیست و وضعیت تا بوده همین بوده، پس شایسته است که بهمنظور جلوگیری از کارشکنی دلالان در بازار بهداشت و درمان متولی امر هر چه زودتر وارد میدان عمل شده و به هر نحوی و طریقی به فعالیت آنها در این حوزه خاتمه دهد، زیرا سهلانگاری در مواجهه با این مسئله مستقیما سلامت مردم استان را نشانه میرود.
گزارش از نوشین سلامت
انتهای پیام/133/ح