از توسعه آموزش شهروندی تا بایدها و نبایدهای فرهنگی شهرداری همدان


از توسعه آموزش شهروندی تا بایدها و نبایدهای فرهنگی شهرداری همدان

نمایندگان مردم همدان در شورای اسلامی شهر با اشاره به این که اقدامات فرهنگی شهرداری همدان در سال ۹۸ قابل قبول و رو به رشد بوده است اما معتقدند شهرداری در بخش آموزش شهروندی باید بیشتر تلاش کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، توسعه فرهنگی، آموزش شهروندان و افزایش مشارکت شهروندی از مؤلفه‌های اصلی برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار و مدیریت خوب شهری است به همین دلیل شهرداری‌ها در تلاشند با تبدیل این نهاد از سازمانی صرفا خدماتی و عمرانی به نهاد خدماتی، فرهنگی و اجتماعی در توسعه فرهنگی شهرها و جذب مشارکت عمومی گام‌های بلندی بردارند.

به عنوان مثال از جمله مواردی که شهرداری‌ها باید به آن بپردازند مسائلی مانند، ورزش محلات، افزایش مشارکت مردم در عرصه مدیریت شهری، توسعه زیر ساخت‌های فرهنگی و به ویژه آموزش شهروندی است موضوعی که این روز ها نه تنها در سططح کشور که در سطح بین المللی نیز بیش از دیگر برنامه‌های اهمیت پیدا کرده است چرا که موفقیت بسیاری از برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی وحتی سیاسی در گرو آموزش درست شهروندان است.

 آموزش شهروندی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر باید بیشتر شود

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه موضوعات فرهنگی و آموزش شهروندی از نیازهای اساسی جامعه است، اظهار داشت: آموزش شهروندی وتوسعه آن در سطح کشور از جمله شهر همدان برای رفع بسیاری از مشکلات موجود و آسیب‌های اجتماعی فرهنگسازی و اقدامات آموزشی ضروری است.

وی افزود: شورای اسلامی شهر هر ساله بودجه‌‌ای را برای اقدامات فرهنگی شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری در نظر می‌گیرد که بر اساس این بودجه شهرداری و سازمان وظایفی بر عهده دارند که باید اجرایی و عملیاتی کنند.

گردان با اعلام این که در حوزه فرهنگی شهرداری همدان در برخی موارد موفق و خوب عملکرده است و در برخی موارد هم که مورد نظر مردم و شورا بوده آنطور که باید عمل نشده است گفت: با این حال عملکرد فرهنگی شهرداری در مجموع در سال 98 رضایت بخش بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: در شورا تلاش کردیم در بودجه سال آینده در حوزه‌هایی مانند آموزش شهروندی که نیاز به کار بیشتر است بودجه بیشتری در نظر بگیریم.

وی با اشاره به این که فرهنگ سازی‌ و آموزش شهروندی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر باید بیشتر شود و تلاش‌ها در این حوزه افزایش یابد عنوان کرد: در بحث آموزش حقوق شهروندی، حقوق عامه و خاصه باید اقدامات بیشتر و موثرتری انجام شود.

 

وی با تاکید بر این که شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان این موارد را باید در برنامه سال آینده در کنار سایر برنامه‌های خود ببیند تصریح کرد: در شورا هم تلاش می‌کنیم بودجه لازم برای این امر دیده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به این که بودجه شهرداری برای سال آینده افزایش دارد تاکید کرد: متناسب با افزایش کل بودجه، بودجه فرهنگی شهرداری نیز افزایش می‌یابد.

زیر ساخت‌های ورزشی برای ارتقای ورزش محلات افزایش می‌یابد

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتمای شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار داشت: با توجه به گزارش ارائه شده توسط شهرداری همدان (عملکرد نه دوازدهم)، ارزیابی و رصد مستمر کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر، شاهد روند رو به رشد در فعالیت‌های مختلف حوزه فرهنگی و اجتماعی در مناطق و سازمان‌های شهرداری همدان در سال 98 نسبت به سال گذشته بودیم.

رضوان سلماسی افزود: هرچند باید اذعان کرد با توجه به ظرفیت‌های موجود در بدنه شهرداری، به ویژه در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، خواست مشخص شورا و شهروندان، رشد و فعالیت بیشتر و مطلوب‌تر این حوزه در سال 99 است.

وی درباره برنامه‌های شورا و شهرداری همدان در حوزه ورزش نیز ابراز کرد: با توجه به سیاست کمیسیون فرهنگی، اجتماعی درباره احداث زمین‌های ورزشی و همچنین تکمیل زمین‌های موجود در مناطق چهارگانه شهر، در تلاشیم سیاستگذاری‌های سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری در سال آینده معطوف به ورزش شهروندی در سطح محلات و مناطق شهرداری شود.

این عضو شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: انتظار می‌رود فعالیت وسیع‌تری و جامع تری نسبت به گذشته و به صورت عادلانه و متوازن در سطح شهر در دستورکار سازمان قرار گیرد.

سلماسی افزایش زیرساخت‌های ورزشی و برنامه‌ریزی ورزشی برای عموم مردم را از جمله وظایف اصلی شهرداری همدان دانست و عنوان کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز با توجه به سیاست‌های کمیسیون و چشم انداز تدوین شده در سازمان زیرساخت‌های مطلوبی در سال 98 پایه‌ریزی شد که به استناد آن در سال  99  انتظار کمیسیون، ساماندهی و اجرایی شدن برنامه‌ها طبق زمانبندی ارائه شده از سوی سازمان است .

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با تشریح برنامه‌های این کمیسیون اظهار داشت: برگزاری مسابقات ورزشی در سطح محلات در سنین پایه و بزرگسالان و در رشته‌های مختلف در دو بخش بانوان و آقایان، برگزاری برنامه‌های مناسبتی، تشکیل شورای اجتماعی محلات در 12 ناحیه، جشنواره شهروند برگزیده، اجرای گذر کودک در راستای سیاست شهر دوستدار کودک در مقاطع زمانی مختلف، فعالیت‌های مختلف در حوزه گردشگری، تشکیل دبیرخانه خواهرخواندگی و برنامه های حوزه سلامت از جمله برنامه‌هایی است که امسال موفق به اجرای آن شدیم.

سلماسی در رابطه با تغییر و تحولات صورت گرفته در مدیریت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان نیز بیان کرد: بررسی عملکرد سازمان با توجه به گزارش ارائه شده (در قالب عملکرد نه دوازدهم شهرداری) می‌تواند ملاک ارزیابی تغییر مدیریت در این سازمان باشد، هرچند ترجیح برآن است که اظهار نظر قطعی در این مورد به زمان ارائه عملکرد سال 98 شهردای در تفریغ بودجه و تحلیل آن توسط کمیسیون موکول شود.

وی درباره وضعیت بودجه فرهنگی شهرداری در سال 99 نیز تصریح کرد: با درنظر گرفتن چشم انداز ارائه شده از سوی سازمان که منطبق بر سیاست‌های ابلاغی از سوی کمیسیون فرهنگی و همچنین شورا تدوین شده و نیز با بررسی نیازها و کاستی‌های موجود جهت برنامه‌ریزی و اجرایی شدن سیاست‌ها و برنامه‌های مذکور، با نظر مساعد اعضای محترم شورا نسبت به اصلاح و افزایش بودجه سازمان و مناطق در سال آینده با هدف بهره‌مندی حداکثری شهر از فعالیت‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، پیشنهادات و تاکیدات لازم در بودجه لحاظ شده است.

شیوه مدیریت فرهنگسراها اصلاح شود

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در رابطه با اقدامات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و عملکرد سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان اظهار داشت: در قانون اقدامات فرهنگی برای شهرداری‌ها به عنوان یک وظیفه اصلی پیش‌بینی نشده است و سایر ارگان‌ها و نهادهایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات نقش اصلی را در این حوزه برعهده دارند.

حمید بادامی‌نجات افزود: با این وجود چند سالی هست که شهرداری‌ها به صورت مستمر و جدی در حوزه فرهنگی و اجتماعی ورود کرده‌اند، اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور و درآمد شهرداری‌ها انتظارات آنطور که باید برآورده نشده است، هرچند همه مولفه‌ها و پارامترها را باید در کنار هم قرار داد و بعد نظر نهایی را اعلام کرد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بر شمردن برخی مشکلات در راه توسعه اقدامات فرهنگی، اجتماعی شهرداری‌ها گفت: در این دوره فشار اقتصادی تمام شهرداری‌های سراسر کشور از جمله شهرداری همدان را تحت فشار گذاشته و منابع و درآمد شهرداری‌ها به حداقل رسیده است؛ چنان که مجبورند برای درآمدزایی املاکشان را بفروشند.

بادامی نجات عنوان کرد: از سوی دیگر در همه ارگان‌ها، نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی اولویت در هزینه منابع با پرداخت دستمزدها است و در این شرایط بخش عمده‌ای از منابع نیز صرف پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل می‌شود.

وی تاکید کرد: همچنین بخش عمده‌ای از بودجه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان صرف ورزش حرفه‌ای می‌شود که این موضوع نیز باعث شده منابع کمتری در اختیار توسعه حوزه‌های فرهنگی و آموزش شهروندی قرار بگیرد.

عضو شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به این که ما به شهرداری پیشنهاد دادیم برای تامین بودجه باشگاه شهرداری همدان راهکار دیگری بیاندیشد تصریح کرد: در این صورت هم مشکلات مالی باشگاه و تیم حل می‌شود و هم سازمان می‌تواند با خیال راحت به اقدامات فرهنگی، اجتماعی خود برسد.

بادامی نجات با تاکید بر این که درآمد کم شهرداری و صرف بخش عمده‌ای از بودجه سازمان در یک حوزه( باشگاه) بر اقدامات فرهنگی شهرداری سایه افکنده است اظهار داشت: با اینحال سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی از نظر مدیریتی و توانایی نیروی انسانی در سطح خوبی قرار دارد و علی‌رغم کاستی‌ها و مشکلات مالی در سال 98 اقدامات و عملکردشان رضایت بخش بوده است.

وی افزود: ایجاد فرهنگسرای کسب و کار، تشکیل شورای اجتماعی محلات، گذر کودک، شهردوستدار کودک، و نیز برگزاری مناسب مراسم مناسبتی، ملی و مذهبی از جمله اقدامات قابل ذکر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان این که شخصاً از عملکرد سازمان در حوزه شورای اجتماعی محلات رضایت کامل دارم گفت: در حوزه فرهنگسرای کسب و کار نیز رضایتم نسبی است. در این حوزه هم اقدامات خوبی صورت گرفته اما همچنان جای کار وجود دارد.

بادامی نجات با تاکید بر این که عملکرد شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در بخش ورزش محلات در کشور بی‌نظیر است عنوان کرد: در 2 سال گذشته شهرداری به ورزش محلات و ورزش شهروندی به چشم یک وظیفه و اقدام ویژه نگاه کرده و کاملا موفق بوده است.

وی با اشاره به این که عملکرد فرهنگسراهای شهرداری تا حدی قابل نقد است و شیوه مدیریت فرهنگسراها باید اصلاح شود تصریح کرد: باید به سمت و سویی برویم که زیرساخت‌ها را شهرداری فراهم کند، اما مدیریت فرهنگسراها را به دست مردم و شورای اجتماعی محلات بدهیم.

بادامی نجات با تاکید بر این دلیل موفقیت شهرداری در حوزه ورزش محلات این است که کار را به خود بچه‌های محلات و فعالان این بخش سپرده است خاطرنشان کرد: در بخش فرهنگسراها هم باید به این سمت حرکت کنیم.

وی تاکید کرد: البته سازمان فرهنگی، اجتماعی طرحی برای اداره فرهنگسراها به صورت هیئت امنایی ارائه کرده که در حال بررسی است.

تشکیل شورای اجتماعی محلات اقدامی برای افزایش مشارکت مردم درعرصه مدیریت شهر است

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان نیز اظهار دا‌شت: فرهنگ یک مقوله چند وجهی است به ویژه آن که شهر‌ها بسان موجودات زنده به صورت مداوم در حال تغییر و تحول هستند.

وی افزود: در بررسی عملکرد اقدامات فرهنگی، اجتماعی شهرداری ابتدا باید منابع مالی را در نظر بگیریم و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم و بعد از چند ماه اقدامات انجام شده را با برنامه‌های تدوین شده و سیاست‌های ابلاغی مقایسه کنیم.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان عنوان کرد: با توجه به مشکلات مالی و اقتصادی کشور که همه ادارات، ارگان‌ها و نهادها با آن دست به گریبان هستند بررسی‌ها نشان می‌دهد شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از برنامه‌‌های خود عقب نیست.

مولوی با اشاره به برخی اقدامات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان در بخش‌های مختلف در سال 98 گفت: برگزاری جشنواره شهروندان برگزیده، تشکیل شورای اجتماعی محلات، آذین بندی مناسب شهر در جشن‌ها و مناسبت‌ها، برگزاری مراسمات مناسبتی وبرگزاری مسابقات ورزش محلات که هزاران نفر از جوانان همدانی را درگیر امر ورزش و فعالیت بدنی کرده از اقدامات خوب این سازمان در یک سال گذشته بوده است.

 عضو شورای اسلامی شهر همدان تشکیل شورای اجتماعی محلات را یک کار مهم در حوزه افزایش مشارکت عمومی مردم در اقدامات مدیریت شهری توصیف کرد و اظهار داشت: این شورا در چندین محله همدان تشکیل شده و اقدام مهمی است تا مردم پای کار بیایند و این شورا نیز به عنوان یک اتاق فکر به اعضای شورای شهر و مدیران شهری کمک کند.

مولوی در رابطه با بودجه فرهنگی شهرداری همدان در سال 99 نیز عنوان کرد: در 2 ماه گذشته 80 درصد از وقت شورا به بررسی بودجه پیشنهادی شهرداری در سال 99 در بخش‌های مختلف و به صورت مجزا اختصاص یافته است.

وی با اشاره به این که شورا بودجه شهرداری همدان را در سال 99 یک هزار میلیارد تومان تصویب کرد که این بودجه نسبت به بودجه امسال 25 درصد افزایش یافته خاطرنشان کرد: به این ترتیب در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه  فرهنگی نیز شاهد رشد بودجه خواهیم بود.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان در رابطه با تغییرات رخ داده در سال جاری در راس مدیریت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان نیز با بیان این که جابجایی نیروها را در راس یک مجموعه در جهت مطلوب شدن عملکرد آن مجموعه اتفاق می‌افتد گفت: تغییرات رخ داده در رأس مدیریت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان را مثبت ارزیابی می‌کنم.

مولوی با تاکید بر این که با تغییرات صورت گرفته سازمان جایگاه واقعی خود را به دست آورده است گفت: مدیریت جدید سازمان به دور از حواشی و بدون اعمال کردن وابستگی‌های سیاسی در برنامه‌ها و اقدامات در چند ماه گذشته بسیار موفق عمل کرده است.

انتهای پیام/747/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon