گزارش|گرفتاری زائرین پاکستانی در منگنه کرونا و نبود مرجع پاسخگو

گزارش|گرفتاری زائرین پاکستانی در منگنه کرونا و نبود مرجع پاسخگو

زائرین پاکستانی که بدون اطلاع از وخیم شدن وضعیت ویروس کرونا به قصد زیارت عتبات عالیات وارد ایران شده بودند در منگنه‌ای عجیب گرفتار شدند.

به گزارش دفتر منطقه ای خبرگزاری تسنیم، بیشترین تردد اتباع پاکستان در ایران به حوزه زیارت زائرین بر می‌گردد و این موضوع مهم همواره با چالش هایی روبرو بوده که مسیر زیارت را سخت تر کرده است.

با شیوع بیماری کرونا در شهر قم پیش از همه انگشت اتهام به سوی زائرین پاکستانی گرفته شد و حتی برخی منابع رسمی نیز مدعی شدند که کرونا از پاکستان و افغانستان و چین به ایران منتقل شده است.

از سوی دیگر اهرم زیرین این منگنه دولت پاکستان است که ادعا می کند در تمام این مدت با پایش اصولی مانع ورود کرونا به خاک کشورش شده است و این زائرین پاکستانی هستند که از قم بازگشته و کرونا را به برخی از شهرهای پاکستان رسانده‌اند در نتیجه رسانه ها به شدت علیه زائرین فعال شدند.

برخی گزارش های میدانی نشان می‌دهد که داخل ایران و به خصوص در شهر قم دید بدی نسبت به زائرین پیدا شده و مردم آنها را عامل کرونا می‌دانند که البته فعالیت‌هایی در فضای مجازی نیز به آن دامن زده است. در این شرایط سخت ترین اتفاق ممکن نیز برای زائران رقم خورد.

دولت پاکستان که مدعی است زائرینی که از ایران بر می گردند با خود کرونا می آورند مرز خود را بسته و طی یک هفته اخیر تنها 48 ساعت به زائرین مهلت داد تا وارد پاکستان شده و قرنطینه شوند. طبیعی است بسیاری از زائرین از این خبر اطلاع پیدا نکردند و نتوانستند در موعد مقرر خود را به پاکستان برسانند. در نتیجه این افراد هنوز هم در شهرهایی مانند قم و مشهد سرگردان هستند.

از سوی دیگر نیروی انتظامی کشورمان نیز حاضر به تمدید ویزای زیارتی آنها نیست و تصریح کرده است: زائرین تا تاریخ 20 اسفند بدون ویزا می توانند از ایران خارج شوند و نکته جالب این است که طبق گزارش های واصله حتی کارمندان مسئول در پلیس مهاجرت شهر قم نیز از تکلیف ویزاهای تمدید نشده بعد از این تاریخ بی اطلاع هستند.

مشکل موجود این است که مرز زمینی بسته شده و تمام پروازها تا تاریخ 25 اسفند تعطیل است و از این تاریخ به بعد نیز پروازها به دلیل تعداد بالای متقاضیان پر شده است.

یکی از زائران به خبرگزاری تسنیم می‌گوید: پیش از این نیز با مشکلی مواجه شدیم که مسئولین پلیس مهاجرت قم اعلام می‌کردند هیچ ممانعتی از سفر زائر به وجود نخواهد آمد ولی پس از رسیدن به فرودگاه امام خمینی، مسئولین انتظامی فرودگاه تاکید کردند: به حرف شفاهی یک همکار نمی‌توانند استناد کنند.

عملا در شرایط فعلی ایران تصمیم دارد به سرعت زائرین پاکستانی را از کشور خارج کند و پاکستان نیز حاضر به پذیرش آنها در مسیر زمینی نیست و تردد هوایی نیز وجود ندارد، تمام این اتفاقات باعث به وجود آمدن شرایط بسیار سختی برای زوار سرگردان شده است که با مشکل کمبود هزینه نیز مواجه هستند.

فارغ از مسائل فرهنگی میان دو کشور که طبق اصل حسن همجواری عدم متهم کردن یک دیگر را می‌طلبد باید پذیرفت که در شرایط کنونی این زائرین پاکستانی هستند که تحت فشار منگنه قدرتمند کرونا قرار گرفته و هیچ راه نجاتی ندارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon